Ve Vánočním utkání přivítá áčko Benešov!

Uběhlo to jako voda. Již v sobotu se naposledy roku 2023 představí na domácí palubovce mužské áčko. Došwiháci budou chtít zapomenout na nepovedení období a po čtyřech hracích týdnech opět zvítězit, v cestě jim bude stát Benešov. Úvodní buly zápasu padne v 19 hodin!

O SOUPEŘI

Benešov patří ke stálicím Národní ligy. Benešovský florbal těží v současnosti především z geografického položení města, protože řada hráčů nastupující v mužském áčku dorazila do týmu z nějakého pražského klubu. Další zastoupení poté mají kluboví odchovanci a patrioti klubu. Po loňské čtvrtfinálové účasti, kdy Benešov dokonce trápil plzeňskou Slavii v bitvě o semifinále, přišel letos velmi pomalý rozjezd. Na první bod totiž čekal středočeský celek až do 7. kola, kde nestačil po prodloužení na Pelhřimov. Od té doby už je to však jiná písnička. Benešovští se vzedmuli a z role jasného kandidáta na play-down jsou najednou opět zpět v boji o pozice zaručující vyřazovací boje. Středočeši dokázali porazit Kobylisy na jejich hřišti, vysoko 11:5, a hřišti Troopers získali cenné dva body za výhru v prodloužení a uspěli i s Královým Dvorem. Bod poté bral Benešov v domácím střetnutí s Blanskem a naposledy v souboji s Pískem, který musely rozseknout až samostatné nájezdy. Díky tomu mají aktuálně Benešovští na svém kontě jedenáct bodů, sice se krčí na předposledním jedenáctém místě, avšak na pozice zaručující play-off už ztrací jen pět bodů a případná sobotní výhra by je k nim výrazněji přiblížila, proti však budou jednoznačně odhodlaní Došwiháci.

Co se týče produktivity, tak ta má tři jasné lídry. Dvacet bodů má na svém kontě Martin Šimek. Bývalá opora superligových Bohemians nastřádala již šestnáct branek a je nejlepším střelcem týmu. O jeden bod méně má poté další bývalý hráč Bohemians Martin Poláček. Elitní trojici produktivity Benešova uzavírá kapitán Ladislav Vorel s patnácti body. Mezi hráče ověnčené zkušenostmi z nejvyšší soutěže poté patří i Michal Vojtíšek s Petrem Tůmou. Došwiháci si však musí dát pozor na jakéhokoliv protivníka v dresu soupeře. I dle věkového průměru totiž oplývá Benešov výraznými zkušenostmi, které v těchto důležitých zápasech zkušení hráči mohou využít.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Došwiháci aktuálně neprožívají dobré výsledkové období. Milevští nebrali body už čtyři ligová kola v řadě a tabulkou se propadají. Se šestnácti body aktuálně svěřenci trenéra Marka Jiříka drží sedmou příčku, ale už jen pouze skóre. Shodný počet bodů má totiž i devátá Jaroměř. V posledním duelu svedli Milevští vyrovnaný boj v zasněženém Pelhřimově, avšak soupeř nakonec definitivně překlopil zápas ve třetí třetině na svojí stranu a radoval se z vítězství. Došwiháci už by však byli rádi, pokud by právě oni byli o víkendu tím šťastnějším týmem, protože tabulka Národní ligy je více a více vyrovnaná a každý bod bude rozhodovat. Navíc nikdo nechce ve sportu dlouhodobě prohrávat. Milevský tým trápí v této sezoně řada zranění, to i nadále pokračuje. Výhodou je však široký kádr, realizační tým může vždy sáhnout do řad kvalitních juniorů. Mužstvo během týdne kvalitně potrénovalo a odhodlané vykročí v sobotu do boje! Poslední domácí utkání roku je tu! V sobotu to vypukne!

Co od zápasu očekává trenér Marek Jiřík? Po čtyřech nepovedených výkonech do toho zase budeme muset šlápnout. Benešov nezažívá nejlepší sezonu, ale v posledních zápasech ukazuje rapidní zlepšení. Je důležité, abychom nic nepodcenili, protože už v prvním zápase nám Benešov ukázal, že umí hrát kvalitní florbal. Věřím, že si najdete čas a přijdete nás podpořit!

VÁNOČNÍ UTKÁNÍ

Poslední domácí utkání roku 2023 se ponese ve vánočním duchu. Pro dorazivší fanoušky bude nachystaný svařák. Permanentkáří poté budou mít k dispozici další výhody. Pojďme si společně zpříjmenit předvánoční utkání a pomoci klukům v honbě za ziskem bodů!