Muži chtějí přerušit sérii proher, v cestě stojí Pelhřimov

V sobotu 2. prosince je pro mužské áčko na programu už 13. kolo Národní ligy. Došwiháci vyrazí na Vysočinu, kde vyzvou Pelhřimov. Úvodní buly ve městě rekordů padne v 19 hodin.

O SOUPEŘI

Pelhřimov je tradiční florbalová bašta, ve městě rekordů má florbal kořeny dlouhé roky. V předešlých sezonách Spartak hrál své zápasy třetí nejvyšší soutěže ve skupině východ, před touto sezonou byl přesunut na západ. Po dvanácti kolech se Pelhřimovští jistě nenacházejí na pozici, kterou si představovali. Celek z Vysočiny totiž v rozhovorech prozradil, že by rád zabojoval o top čtyřku soutěže, na tu už však má Pelhřimov ztrátu. Aktuálně pelhřimovský celek okupuje desátou pozici se ziskem jedenácti bodů. Na pozice zaručují play-off však Spartak ztrácí pouhé tři body, tudíž je stále ve hře o vyřazovací boje, což je pro družstvo aktuálně jistě cílem. Sobotní utkání tak bude pro oba celky velmi důležité. Do duelu navíc svěřenci Jana Kotena nepůjdou v dobrém rozpoložení, prohráli totiž již pět po sobě jdoucích zápasů. Celek z Vysočiny se však může opřít o své domácí fanoušky. V Poutník aréně, jak je hala Pelhřimova prezdívaná, panuje při každém utkání bouřlivá atmosféra a body se odsud vozí velmi těžko. O atmosféře svědčí i průměrná návštěvnost, ve které Pelhřimov s průměrem 150 diváků vévodí západní skupině Národní ligy.

Co se týče kanadského bodování, tak to je na straně Spartaku velmi rozprostřené. Aktuálně ho vede se čtrnácti body kapitán Jan Knězů. O jeden bod méně má poté Vít Papež a nejvyšší soutěží ostřílený Martin Blažek. Hranici deseti bodů poté ještě dokázal překonat Ladislav Běhounek, jenž je zároveň nejlepším střelcem týmu.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Milevský celek se aktuálně nenachází s dobrou formou. Došwiháci aktuálně drží nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Po prohraném venkovním dvojzápase padli Došwiháci i v domácím klání s Panthers Praha. Lídra tabulky trápili Milevští do poslední minuty, nakonec to však na body nestačilo a byla z toho porážka 6:8. Hlavy však svěšené milevský celek rozhodně nemá. V průběhu týdnu družstvo Marka Jiříka kvalitně potrénovalo a navíc tým doplnili alespoň někteří uzdravení hráči. Na horkou půdu Pelhřimov pojedou Došwiháci s jasným cílem, vrátit se zpět na vlnu výher!

Co od zápasu očekává kapitán Adam Černý: Do Pelhřimova jedeme s jasný cílem. V posledních zápasech se nám výsledkově nedaří, avšak už utkání s Panthers ukázalo vzestupnou tendenci. V týdnu jsme si ještě nezdary vyhodnotili a jsem rád, že jsme to uchopili za ten správný konec. Nečeká nás nic jednoduchého. Spartak bude chtít také přerušit sérii proher a bude to pro něj dosti důležité klání. Navíc v Pelhřimově se vyhrává těžko, je tam bouřlivá atmosféra, na kterou se osobně moc těším a věřím, že po zápase se budeme radovat my společně s našimi fanoušky!

Venku nepanuje ideální počasí, pokud si však najdete čas, tak rozhodně vyražte mužské áčko podpořit přímo do Pelhřimova! Utkání dvou celků bojujících o play-off slibuje zajímavou podívanou!