Áčko v rámci Movember utkání hostí lídra!

Po dvou týdnech venkovních duelů se konečně zpátky na domácí palubovce představí mužské áčko! Došwiháky v sobotu nečeká rozhodně nic lehkého, na jih Čech totiž dorazí dosavadní lídr tabulky Panthers Praha! Úvodní buly zápasu je na programu v 19 hodin.

O SOUPEŘI

Panthers Praha mají za sebou velmi podařenou první polovinu sezony. Pražský celek má po jedenácti kolech na svém kontě třicet bodů a jednoznačně vévodí západní skupině Národní ligy. Na druhou plzeňskou Slavii drží Pražané aktuálně náskok šesti bodů. Panthers během prvních jedenácti zápasů sezony padli pouze jednou, v desáté kole právě na hřišti Slavie Plzeň těsně 5:6. Jeden bod poté ztratili v domácím klání s Blanskem. V ostatních duelech byli Pražané stoprocetní, naposledy na domácí palubovce rozstříleli Králův Dvůr 8:2. Panthers se tak jednoznačně posunuli do role největšího favorita na postup do vyšší soutěže, skalp tohoto celku bude pro každého nesmírně cenný. Co se týče důležitých statistik, tak v nich samozřejmě patří Panthers ke špičce soutěže. V kolonce nastřílených i inkasovaných branek jim patří shodně druhé místo.

Když se poté podíváme na týmovou produktivitu, tak ta je velmi vyrovnaná. To značí, že na straně pražského celku může rozhodnout kdokoliv a každý hráč je nebezpečný. Nejproduktivnějším hráčem je před sobotním kláním Marco Lombino, který nasbíral dvaadvacet bodů. Za ním je poté s osmnácti body Matouš Hrubý a nejlepší trojici týmu uzavírá Vojtěch Wojnar s body čtrnácti. V brankovišti úřaduje dvojice Jan Buzík a Jan Kobza. Více odchytáné má první zmiňovaný a mladší z této dvojice. Ze statistického pohledu si oba strážci svatyně Panthers vedou skvěle, úspěšností zákroků oba převyšují 80 %. V sobotu se dá očekávat utkání bohaté na branky. Jak již bylo zmíněno, oba celky patří k těm střelecky nejaktivnějším v měřítku soutěže, a tak vzájemné měření může nabídnout zajímavou podívanou!

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Došwihákům poslední týdny výsledkově nevyšly. Došwiháci po třech výhrách v řadě naopak aktuálně čítají dvě prohry za sebou. Po nevydařeném derby padli Milevští i na hřišti Kobylis. Není však třeba nějak panikařit, áčko maká, aby série byla ukončena už v sobotu. Do sobotního klání sice Došwiháci nepůjdou rozhodně jako favorit, avšak už první vzájemné klání ukázalo, že pokud Milevští podají kvalitní výkon, tak mohou uspět. V září totiž milevský celek padl na půdě soupeře 7:9, v polovině zápasu však ještě Došwiháci prohrávali 0:5. Pokud chtěji Došwiháci uspět, tak se podobný vstup do zápasu nesmí opakovat. Jestli něco milevský tým trápí, tak je to defenziva. 78 obdržených branek během úvodních jedenácti kol patří k nejvyšším v soutěži. Trenér Marek Jiřík se navíc musí potýkat s velkou marodkou. Do sestavy se zpět vrací Adam Černý, avšak mužstvo do zápasu bude postrádat kvůli zraněním některé stabilní členy. I tak je milevský tým připraven a odholán potrápit favorita a na domácí palubovce zabojovat o další body! Doražte kluky podpořit!

MOVEMBER UTKÁNÍ

Jak již bylo zmíněno výše, sobotní utkání se ponese v charitativním duchu. Podobně jako v minulém roce se náš rozhodl podpořit tradiční listopadovou kampaň Movember. Jak vše bude probíhat? Výtežek ze vstupného, dobrovolného příspěvku diváků a všech hráčů bude převeden na účet Nadačního fondu MUŽI PROTI RAKOVINĚ. Celková částka bude oznámena na konci sobotního klání. V minulém roce při duelu s plzeňskými Gorily bylo na transparentní účet převedeno 11 633 a my věříme, že letos bude částka navýšena!

Co od sobotního klání očekává trenér Marek Jiřík? Souboj s Panthers je zároveň bitva s lídrem tabulky. První náš vzájemný zápas nám ukázal kvalitu a hlavně zkušenosti na straně kádru soupeře. My budeme chtít předvést určitě lepší výkon než minule a vrátit se na vítěznou vlnu. Zápas se navíc ponese ve znamení akce Movember, na což se moc těším. Takže pokud nemáte co dělat, tak vás rád uvidím na tribuně. Myslím, že to bude podívaná na pěkný florbal a zároveň přispějeme na dobrou věc.

Svůj předzápasový pohled nabídl i obránce David Staněk: Po dvou nevyvedených duelech nás čeká zatím nejlepší tým soutěže. Pokusíme se z porážek oklepat a ukořistit doma body. Soupeře zdobí kvalitní obrana a zároveň silný útok. Pokud chceme bodovat, tak musíme hrát trpělivě, bez chyb v obraně a trestat v chyby soupeře. V útoku musíme být produktivní a proměňovat naše šance. Doufám, že všichni milevští fanoušci dorazí v sobotu do haly a podpoří nás, bude to potřeba!

Sobotní utkání s charitativní utkání rozhodně má pro fanoušky co nabídnout. Proto doražte večer do haly a podpořte kluky v boji proti lídrovi soutěže! Vidíme se v hale!