Derby je tu! Došwich míří do Písku!

Jihočeské derby je tu! Na očekávaný souboj v rámci Národní ligy dojde již tuto neděli u Otavy. Došwiháci v zádech se třemi výhrami vyzvou na hřišti soupeře výsledkově se trápícího okresního rivala. Úvodní buly duelu bude vhození v písecké obloukovce v 18:00!

O SOUPEŘI

Písečtí jsou stejně jako Došwiháci nováčkem Národní ligy. Písek byl v uplynulém ročníku Divize jedním z největších favoritů na postup. V rámci skupiny B však Písečtí obsadili až čtvrtou příčku a jen díky vyššímu počtu bodů oproti jiným skupinám si zajistili účast v play-up. To bylo podobně jako to milevské také velmi dramatické. První série s pražskou Slavií dospěla až do pátého klání, v Praze jihočeský celek dlouho prohrával, ale ve třetí části předvedl mohutnou otočku a radoval se z postupu do druhého kola. V něm Písečtí vyzvali plzeňské Gorily, se kterými vzájemné měření též dospělo až do pátého rozhodujícího duelu. Na západu Čech si Písek počínal velmi dobře a dočkal se vytouženého postupu.

Před novým ročníkem nedozněl kádr Písku větších změn, tým opustil pouze Michal Cigánek. Naopak do popředí se dostali další talentovaní junioři z klubové líhně, kteří se naplno zařadili do sestavy. Písečtí však zatím neprožívají ideální průběh sezony. Během úvodních devíti kol totiž celek od Otavy vyhrál pouze jednou, když si ve třetím kole poradil s Benešovem. Zbylé dva získané body brali Písečtí díky prohrám v prodloužení doma s Troopers a na hřišti Blanska. Naposledy Písek padl na domácím hřišti s Kobylisy 2:5. V dalších zápasech svěřenci Michala Hanzlíka neztráceli nějak mnoho, avšak velké problémy dělá Písku střílet branky. Během devíti kol totiž Písečtí nasázeli pouhých devětadvacet gólů, což je nejhorší počínání v soutěži. Naopak co se týče branek inkasovaných, tak v tomto měřítku se Písek může rovnat s těmi nejlepšími v soutěži. Je tedy jasné, že v zápasech Písku nepadá tolik branek, což je přesný opak oproti duelům milevského celku.

Co se týče bodové produktivity, tak i na té je jasné, že Písečtí se zatím střelecky trápí a jejich síla je rozložená do třech formací. Nejproduktivnějším hráčem je totiž se sedmi body Michal Měřička. Za ním je poté šestibodová čtveřice Matěj Prčík, Ondřej Walter, Štěpán Slunečko a Jan Králík.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Došwiháci vyrazí do Písku v ideálním rozpoložení. Milevští totiž na prohru s Troopers zareagovali nejlépe, jak to šlo. Milevský celek totiž po výhrách s Blanskem a se Slavií Plzeň naposledy přetlačil na domácí palubovce i Králův Dvůr. V divoké přestřelce Došwiháci zvítězili 11:10 v prodloužení. Milevští si však jsou vědomi chyb, které v zápase udělali a určitě je nebudou chtít opakovat. Svěřenci Marka Jiříka však do Písku neodjedou v kompletní sestavě. Chybět bude nejlepší střelec týmu Daniel Dolejš, který tento víkend bojuje v dresu juniorské reprezentace na Euro Floorbal Tour ve Švédsku. Do Písku neodcestuje kvůli pracovním povinnostem ani Patrik Plocha. Zároveň i další hráči týmu mají zdravotní problémy. I přesto je kádr Došwiháků široký a odhodlaný na horké palubovce okresního rivala uspět! V neděli to vypukne!

Co od zápasu očekává útočník Jakub Loskot? Čeká nás okresní derby, pro nás mentálně důležité utkání. Všichni se těšíme a uděláme maximum pro to, abychom brali další tři body do tabulky. Víme, že nám Písek nenechá nic zadarmo, do zápasu půjdou naplno a budou chtít získat výhru. Bude to bitva a my budeme potřebovat i naše fanoušky. Rozhodně bude na co koukat, takže doufám, že se společně uvidíme v Písku!

Svůj předzápasový pohled poskytl i trenér Marek Jiřík: Aaa konečně tu máme derby. Zápas, na který se všichni těšíme. Letos se nám v útoku daří a máme jeden z nejlepších soutěži. Oproti tomu Písek má ten nejhorší. Už teď je mi ale jasné, že v tomhle zápase se to srovná. Očekávám vyhrocení utkání, jelikož Písek už musí bodovat, aby měl šanci na play-off. Zároveň se strašně těším na brankářský souboj, který je vždy ozdobou vzájemných soubojů. Na závěr bych chtěl pozvat všechny Došwiháky, aby nám přijeli vytvořit domácí atmosféru. Těšíme se na vás!

Derby nikdy nemá favorita, každé utkání je dramatické a plné soubojů. Došwiháci, kluci budou v neděli potřebovat podporu fanoušků! Vyražte tedy s námi do nedalekého Písku a pojďme společně vytvořit v jihočeském derby domácí kulisu!