Muži přivítají tradičního účastníka Národní ligy z Králova Dvora

Už na deváté pokračování Národní ligy dojde o první listopadovém víkendu. Mužské áčko v zády se dvěma výhrami v řadě se netradičně v neděli opět představí před svými fanoušky na domácím hřišti. V 18 hodin dojde na úvodní buly v souboji s tradičním účastníkem Národní ligy, přijede Králův Dvůr!

O SOUPEŘI

Středočeský celek patří k dlouholetým účastníkům nejvyšší soutěže. T.B.C. má za sebou více úspěšné i méně úspěšné sezony. Králův Dvůr těží blízké vzdálenosti od Prahy, odkud si může tento středočeský celek stahovat hráče z mládežnických akademií elitních klubů. Královedvorští navíc dávají prostor i svým odchovancům, kterých v sestavě též najdeme mnoho. Vše dohromady poté dá celek, který je opravdu na florbalové mapě známou destinací. V posledních sezonách začal Králův Dvůr přebudovávat svůj kádr, což se projevuje na výsledcích. Omlazující mužstvo se dokázalo dostat před dvěma lety ještě do elitní osmičky, v play-off ale rychle vypadlo. V poslední sezoně se už to však nepovedlo. Středočeši museli o svou příslušnost v Národní lize zabojovat v play-down. Sérii s Rudnou Králův Dvůr zvládl na jedničku a následně uspěl i v baráži, ve které ve čtyřech zápase přetlači, milevskému celku dobře známé, plzeňské Gorily.

Před letošní sezonou doznalo mužstvo opět několika změnám, několik posil dorazilo do týmu T.BC. a úvod byl pro Králův Dvůr parádní. Po výhrách s Pelhřimovem a Benešovem se Středočeši drželi na špici. Další výsledky už poté zas tak úspěšné nebyli. Královedvorští poté zaznamenali pět proher v řadě. Postupně nestačili na Náchod, Troopers, Blansko, plzeňskou Slavii a Kobylisy. Středočeši si však chuť spravili v posledním ligovém klání, ve kterém přetlačili Písek a po výhře 4:2 zaznamenali důležité body. Jak sám zmiňoval trenér Michal Kubert po zápase s okresním rivalem milevského celku, tak Králův Dvůr si po výhře jede pro body proti dalšímu jihočeskému celku. Milevští však budou dělat všechno pro to, aby se mu to nepovedlo. S čím má Králův Dvůr problémy, tak to je defenziva. Podobně jako u milevského celku je silnější stránkou útok, zápasy středočeského celku jsou často velkou přestřelkou. Za osm duelů inkasoval Králův Dvůr 61 branek, což je největším číslem v soutěži.

Co se týče produktivity, tak ta má na straně Králova Dvora jednoznačného lídra. Je jím jedna z předsezonních posil Jakub Šíma, který má na svém kontě již dvaadvacet bodů a patří do elitní desítky bodování celé soutěže. Dvoucifernou hranici nasbíraných bodů poté dokázal překonat ještě dvanáctibodový Adam Lešuk, jedenáctibodový František Urbánek a desetibodový Michal Nový. Dobře známý je milevským také Matěj Víšek, který proti Došwihákům odehrál náročnou play-off sérii v dresu Kobylis v uplynulé sezoně.

Z došwihácké kabiny

Došwiháci půjdou do zápase skvěle naladěni. Dvě výhry v řadě posunuli milevský celek na čtvrté místo tabulky. Po domácím vítězství s Blanskem se totiž Došwiháci vytáhli i na silnou plzeňskou Slavii, kterou obrali o body na jejím hřišti. Milevští v týdnu potrénovali a půjdou si odhodláni pro třetí výhru v řadě. Sestava by neměla doznat velkých změn. Chybět bude kvůli zranění Jan Loskot. K dispozici však budou talentovaní junioři, kteří se perou o svojí šanci. Vše je na nedělní bitvu v milevské sportovní hale nachystáno, jde se bojovat!

Co od utkání očekává trenér Marek Jiřík? Královák je stabilním členem Národní ligy už řadu let. Poslední dvě sezony zažívá generační obměnu a na jejich výsledcích je to znát. I přesto mají stále pár zkušenějších hráčů a zajímavých mladíků, na které si musíme dát pozor. Po posledním zápase řekl trenér soupeře, že si pojedou do Milevska pro body a my mu chceme ukázat, že do Milevska se pro body nejezdí!

Svůj předzápasový pohled nabídl i Adam Černý: Rozhodně nás čeká další těžké utkání, v Národní lize nebude nic lehkého. Králův Dvůr střídá zatím dobré i špatné momenty během sezony. My však jsme se na něj dobře připravili a jednoznačně chceme ukázat svojí silu a dojít si pro tři body. Jsme teď v dobrém rozpoložení a věřím, že to ukážeme. Věřím, že nás dorazí podpořit opět mnoho fanoušků, jejich podpora nám dodává velkou sílu! Lets go!

Nedělní utkání slibuje zajímavou podívanou. Atmosféra na domácích duelech je od startu sezony skvělá a i tentokráte budou kluci potřebovat vaši podporu! Proto doražte do haly a pomozte klukům v honbě za dalšími ligovými body! V neděli na značkách!