Víkendový souhrn: Junioři rozstříleli Gorily, dorostenky Třebíč

Poslední říjnový víkend nebyl na ligové zápasy bohatý takovým způsobem jako předešlé víkendy, avšak i tak bylo o zábavu postaráno. Po týdenní pauze opět naskočili zpět do hry junioři, v sobotu svůj ligový zápas v Písku odehrály také dorostenky.

Dorostenky

Ke svému třetímu turnaji odjely v sobotu dorostenky. Holky však nakonec v odehrály pouze jednou utkání, jelikož celek Dačic se do Písku nedostavil, a tak děvčata sehrála pouze klání s Třebíčí. Došwihačky začaly opatrněji, čehož soupeř využil a šel do vedení. Inkasovaná branka však jakoby probrala milevské mužstvo, holky přidaly plyn a začaly se i brankově prosazovat. Postupně milevský celek přebíral otěže zápasu a navyšoval vedení. Jedna kombinace za druhou na útočné polovině vytvářela šance a holky jednoznačně na hřišti dominovaly. I přesto, že několik šancí nebylo využito, tak se děvčata po závěrečném hvizdu mohla těšit z vysoké výhry 9:1. Dorostenky se tak ideálně naladily na nadcházející víkend, kdy opět zamíří do Písku a utkají se s dosavadními lídry tabulky z Pelhřimova a Světlé nad Sázavou.

Sestava: Balážová – Friedrichová, Doudová, Černá, Šídlová, Dvořáková, Chalupová, Čunátová, Jírovcová, Holasová, Holejšovská.

Hodnocení trenéra Martina Nováka: Na tento zápas jsme jeli s povinností přivést výhru. To se nám zadařilo, ovšem Třebíč byla opravdu těžký soupeř. Hned na začátku zápasu nás zaskočila a vedla, během chvíle se nám naštěstí podařilo srovnat a rychle odskočit. Od druhé třetiny se soupeř zatáhl do obrany a hrál téměř pouze na brejky, a tak zbytek zápasu bylo spíše jako dobývání pevnosti. Během zápasu jsme měli nespočet gólových šancí, ale bohužel jsme míjeli nebo trefovali střed branky do brankářky soupeře. I přes vítězství nemůžeme být plně spokojeni, protože obraz hry nebyl vůbec takový, jakým se chceme prezentovat. Teď nás čeká příprava na příští týden kdy nás čekají dva těžké zápasy pravdy o čelo tabulky.

Junioři

Po týdenní odmlce se opět do bojů v 1. lize vrhli i junioři. Svěřenci trenérské dvojice Lukáš Dolejš a Zdeněk Plocha vyrazili do Plzně, kde v neděli vyzvali tamní Gorily, tedy nováčka soutěže. Utkání začalo pro milevské skvěle, když se po necelých dvou minutách ujali vedení zásluhou Heřmánka. V šesté minutě navíc vyloučení soupeře potrestal Daniel Dolejš a hosté si vytvořili náskok. Ten však do úvodní pauzy ještě korigoval Sekyra. Ve druhé třetině však Milevští ještě přidali. Díky brankám Heřmánka, Jakuba Trojáčka a Silvestra výrazněji odskočili. Když poté Adam Dvořák zužitkoval další početní výhodu, tak bylo jasné, kdo si jde za výhrou. Gorily však nic nevzdaly a alespon do konce druhé dvacetiminutovky kontrovaly snižující brankou. Došwiháci však během třetí periody drama nedovolili. Naopak hned na startu třetí části po brance Adama Dvořáka navýšili vedení. Domácí se opět rychle podařilo reagovat, ale to bylo z jejich strany v tomto zápase vše. Naopak milevský brankostroj vesele pokračoval. Postupně se prosadil Daniel Dolejš a Matěj Šerák. Hráčům domácího celku postupně začaly téci nervy, z čehož pramenily početní výhody a Milevští si zbytek zápasu v poklidu pohlídali. Navýšit vedení se dokonce ještě povedlu Novotnému a skóre uzavřel svým zkompletováním hattricku Daniel Dolejš. Junioři tak navázali na mužské áčko, které si též z Plzně odvezlo o den dříve vítězství a po zisku dalších tří bodů se Došwiháci etablovali na třetím místě ligové tabulky! V příštím ligovém kole vyzvou Milevští Kladno, v sobotu 4. listopadu na hřišti soupeře.

Sestava: Habart (Kittner) – Chalupa (C), Duba, Šerák, Hák, Kodad, Silvestr, D. Dolejš, Král, Dvořák, Heřmánek, Kraus, Trojáček, Novotný, Rataj.

Zhodnocení utkání od Adama Dvořáka: Do zápasu jsme šli jako papírový favorit a chtěli jsme to dokazovat i na hřišti. To se nám ale úplně nedařilo, byli jsme nedůslední a po dvou vstřelených gólech vypadli z tempa hry a přizpůsobili se soupeři. Naštěstí se nám podařilo být efektivnější v zakončení a od poloviny utkání už jsme tempo zápasu udávali a došli k zaslouženému vítězství. I přes nekomfortní zónu bereme tři body a v týdnu se připravíme na silné Kladno.

Hodnocení zápasu od trenéra Lukáše Dolejše: Dneska zvláštní zápas. Nemohli jsme se dostat do tempa, asi i díky neexistujícímu zázemí. Nakonec jsme se gólově prosadili a zápas dovedli ke kýženým třem bodům. Děkuji soupeři za zápas.