Cenná výhra! Áčko obralo favorita!

Na svátečním den, tedy v sobotu 28.10., vyrazilo do Plzně mužské áčko. Došwiháci po vítězství s Blanskem měli před sebou velkou výzvu v podobě plzeňské Slavie, která patří k největším favoritům soutěže. Milevští však sebevědomě avizovali, že na západ Čech jedou bodovat.

V předešlých duelech měli Došwiháci velké problémy se začátky utkání, tentokráte to však byl úplný opak. Namotivovaní hosté totiž šli do vedení už po dvanácti sekundách, kdy dorazil míček do sítě Petr Dolejš. Došwiháci pokračovali v dobrém startu i nadále, což potvrdili v páté minutě. Při rychlém protiútoku našel Černý Daniela Dolejše, který navýšil vedení. Stejná a osvědčená spolupráce zafungovala i v sedmé minutě, kdy Adam Černý našel Daniela Dolejše zpoza branky a rázem to bylo o tři góly. To však nebylo z milevského smrtícího startu do zápasu vše. Petr Dolejš adresoval při dalším rychlém kontru přihrávku na Daniela Hrůzu, který zvýšil náskok svého celku už na 4:0. Domácí však určitě nic nezabalili a postupně zvyšovali tempo. Snížení se dočkali v 15. minutě zásluhou Ondřeje Kuhajdy, o jedenadvacet sekund poté vymetl horní roh branky Zemana i Jiří Sloup a rázem náskok už byl pouze dvoubrankový. Za tohoto stavu se odcházelo i do kabin.

Hned od úvodu druhé části bylo jasně vidět, že domácí chtěli se dostat rychle výsledkově na kontakt, byli aktivní a více drželi míček na svých holích. Snížit se jim podařilo ve 26. minutě, kdy si Ondřej Kuhajda obhodil protihráče a přesně zavěsil. Milevští však pokračovali v sympatickém výkonu a rychle našli odpověď. Daniel Dolejš s Adamem Černým si tentokráte role vyměnili, první jmenovaný nahrával a druhý přesně zavěsil za záda Doláka. O jedenatřicet sekund později bylo z pohledu Došwiháků ještě veseleji. Petr Dolejš využil volného prostoru a přesnou ranou mezi nohy nachytal Doláka. Zajímavá podívaná v Plzni pokračovala i nadále a diváci rozhodně nelitovali, že na sobotní klání dorazili. K vidění totiž bylo spousta zajímavých akcí a především branek. Plzeňští totiž do druhé pauzy ještě dvěma brankami se opět dostali na kontakt. Nejprve ve 33. minutě si dobře před branku naběhl Filip Blažek. Minutu a šestatřicet sekund před koncem druhé periody poté procedil za záda Zemana míček Jan Huleš.

Pokud si diváci mysleli, že brankovější třetinu již v sobotu neuvidí, tak to byli na omylu. Došwiháci hned na startu třetí periody měli k dispozici početní výhodu, ta se jim však nepodařila využít. Nesmutnili však dlouho, ve čtyřiačtyřicáté minutě totiž mířil přesně pod horní tyč Martin Dolejš. V dalších minutách však přišly kritické momenty pro hosty. Kvůli špatnému střídání nejprve usedl na trestnou lavici Petr Dolejš a o necelou minutu později i jeho bratr Martin. Plzeňští tak měli velkou výhodu v přesilové hře. Početní výhody se západočeskému celku podařily využít obě. Nejprve po rychlé kombinaci pálil z levé strany Jakub Mikolášek a následně zaváhání při vyhazování míčku do bezpečí využil Jan Huleš. Začínalo se tedy opět od nuly. Vyrovnané skóre vydrželo do 52. minuty, kdy špatnou rozehrávku domácích zachytil Černý, jenž předložil míček Jakubu Loskotovi, který vrátil milevskému celku vedení! O necelou minutu později usedl na trestnou lavici plzeňský Kuhajda a Došwiháci trestali. Po rychlé souhře adresoval křižnou přihrávku Černý Martinu Dolejšovi a ten s přispěním teče přidal svůj druhý gól a navýšil vedení. O další minutu dále byla na straně hostů radost ještě větší, další akci předvedla dvojice Adam Černý, Daniel Dolejš. První jmenovaný vybídl ke zkompletování hattricku svého kolegu a rázem Došwiháci drželi tříbrankový náskok. Západočeši reagovali na vývoj na hřišti oddechovým časem a hned poté sáhli ke hře v šesti. To se jim však nevyplatilo. Jedenáctou branku hostů přidal do prázdné branky Ondřej Řezník. Domácí v dalších minutách už museli hrát na velké riziko, což byla voda na mlýn pro Došwiháky, kteří se ještě jednou radovali. Jakub Loskot zůstal nehlídán na středu hřiště a završil střelecký účet svého celku na čísle dvanáct. Domácí sice ještě reagovali brankou v oslabení na konci zápasu, to už však nic neměnilo na radosti milevského celku! Došwiháci si z Plzně odvezli výhru 12:8, skalp favorita a zasloužený zisk důležitých tří bodů!

FBŠ Slavia Plzeň 8:12 FBC DOŠWICH MILEVSKO
(2:4, 3:2, 3:6) 

Branky a asistence: 15. Kuhajda (Stejskal), 16. Sloup (Huleš), 26. Kuhajda (Štědrý), 33. Blažek (Huleš), 39. Huleš (Kuhajda), 46. Mikolášek (Blažek), 47. Huleš (Blažek), 60. Štědrý (Blažek) – 1. P. Dolejš (M. Dolejš), 5. D. Dolejš (Černý), 7. D. Dolejš (Černý), 14. Hrůza (P. Dolejš), 28. Černý (D. Dolejš), 28. P. Dolejš (Hrůza), 44. M. Dolejš (P. Dolejš), 52. Jakub Loskot (Černý), 53. M. Dolejš (Černý), 54. D. Dolejš (Černý), 55. Řezník (M. Dolejš), 57. Jakub Loskot (D. Dolejš). Rozhodčí: John – Starý.  Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. Diváků: 107. Zásahy brankářů: Dolák 12 – Zeman 24.

Sestavy: 
FBŠ Slavia Plzeň: Dolák (Trhlík) – Blažek, Sloup, Huleš, Mikolášek, Konrady, Stejskal, Med, Čížek, Kuhajda, Štědrý (C), Šimeček, Švácha, Fuchs, Dubský, Jeníček, Šedivý, Cipra.
FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Staněk, Jan Loskot, Čáp, Plocha, Kotrba, Duba, Černý (C), Jakub Loskot, M. Dolejš, Hrůza, D. Dolejš, Dvořák, P. Dolejš, Tomaško, Doubek, Řezník.

OHLASY PO ZÁPASE:

Trenér Marek Jiřík: Z naší strany velmi povedené utkání. Musím kluky za dnešek pochválit, protože výborně plnili taktiku. Musím uznat, že nás dneska nad vodou držela efektivita, která byla výborná. Dá se říci, že z každé druhé šance, co jsme měli, tak jsme dávali gól. Zároveň se nám povedl vstup do utkání, který nám vyšel a brzy jsme vedli 4:0. Taková naše taktika, přitáhnout, pustit a přitáhnout.

Brankář Luboš Zeman: V dnešním zápase jsme dobře začali, nedostali jsme gól hned v první minutě. Naopak jsme góla dali, což si myslím, že nás dostalo hned do zápasu. Vytvořili jsme si čtyřbrankové vedení, které soupeř dvě třetiny pomalu stahoval, až se pomocí přesilovek dostal zpátky do zápasu a srovnal na 7:7. Nás nakopla další přesilovka a v hlavách už jsme to neztratili a zápas jsme dotáhli do vítězného konce.

Jak již bylo zmíněno, Došwiháci v sobotu zaznamenali skalp jednoho z největších favoritů soutěže. Díky zisku dalších tří bodů se svěřenci Marka Jiříka posunuli v tabulce Národní ligy už na čtvrtou příčku! Milevští však rozhodně nesmí usnout na vavřínech, už o dalším víkendu je čeká další důležité klání! Do Milevska tentokráte v neděli zavítá Králův Dvůr a Došwiháci budou potřebovat vaší podporu!