Muži míří do Plzně, vyzvou tamní Slavii!

Program Národní ligy pokračuje v rychlém tempu. Mužské áčko po výhře nad Blanskem tentokráte vyrazí na půdu soupeře. Svěřenci trenéra Marka Jiříka v sobotu vyzvou plzeňskou Slavii. Úvodní buly duelu na západu Čech padne v 18:30.

O SOUPEŘI

Plzeňská Slavia je pro milevský tým dobře známým celkem. Došwiháci se s tímto soupeřem utkávali během divizních bojů. Ze vzájemných duelů vycházel lépe právě celek ze západu Čech, který patřil k aspirantům na postup, což potvrzoval i v těchto soubojích a postup si nakonec i vybojoval. Plzeňští patřili v předešlé sezoně k nováčkům Národní ligy, avšak zdaleka se tak vůbec nechovali. Dloudobou část totiž Slavia ovládla, a tak šla do vyřazovacích bojů z nejlepší pozice. Ve čtvrtfinále si Západočeši poradili s Benešovem, v semifinále s Traverzou Mukařov. Až ve finále poté plzeňskému celku vystavila stopku Orka Čelákovice, jež následně vybojovala postup do vyšší soutěže. Po neúspěšném finále poté Slavii měla šanci zabojovat o postup ještě v baráži s kunratickým Startem, který byl však posílen hráčmi ze superligového Chodova a západočeský celek o ligu výše zamířit nenechal.

V této sezoně má tak jistě plzeňská Slavia jasný cíl, tedy posunout se do druhé nejvyšší soutěže a i širokou veřejností byl západočeský celek pasován na možná největšího postupového favorita. Suverénně zvládnuté duely však zatím střídají nečekané ztráty. Ze sedmi kol ale Plzeňští hned pětkrát odcházeli ze zápasu jako vítězové. První tři kola zvládla Slavia s přehledem. Na úvod si poradila s Benešovem (8:7), následně rozstřílela Náchod 10:4 a zvládla i domácí přestřelku s Troopers (12:10). Ve čtvrtém kole však přišlo první zaváhání, na hřišti Blanska padli Západočeši 4:6. Hned v dalším kole přišlo ještě větší překvapení, když si na Slavii vytáhl další nováček, Kobylisy si ze hřiště Plzně odvezly výhru 10:6. Na dvě porážky v řadě však Plzeňští zareagovali nejlépe, jak mohli. V šestém kolem rozstříleli Králův Dvůr 16:6 a následně ani jednou neinkasovali v Písku, kde zvítězili 7:0. Nově vznikající šňůru vítězství budou chtít přerušit právě Došwiháci.

Plzeňští se mohou chlubit svým širokým kádrem, ve kterém může o výhře svého celku rozhodnout kdokoliv a Milevští si tak musí dát pozor na každého jednotlivého hráče. Bodově se však zatím daří nejvíce Jakubu Mikoláškovi, který má na svém kontě sedmnáct bodů a patří mu místo v první desítce ligové produktivity. Dvouciferný počet kanadských bodů poté nastřádali ještě Jan Huleš a Filip Štědrý, shodně jich mají na svém účtu čtrnáct.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Došwiháci půjdou do zápasu dobře naladěni, uplynulou sobotu totiž získali důležité body v souboji nováčků s Blanskem. Došwiháci opět ukázali svojí útočnou sílu, avšak Milevští si uvědomují, že nejvíce zapracovat potřebují na defenzivě. Z hlediska inkasovaných branek patří Došwiháci k nejhorším v soutěži. Do Plzně vyráží milevský celek odhodlán porvat se o další ligové body. Sestava nedozná nějakých větších změn, do Plzně vyrazí téměř kompletní kádr! Na 8. kolo Národní ligy je vše připraveno!

Co od zápasu očekává navrátilec do sestavy Matěj Doubek? Další těžká prověrka s favoritem soutěže. Plzeň je takticky vyspělá a hraje rychlý, kombinační florbal. Nečeká nás nic jednoduchého. Ale pokud se budeme držet našeho plánu a žít zápasem na 100%, jsme schopni si body odvézt. 

Jak sobotní klání vidí trenér Marek Jiřík? Zápas ze Slavií pro nás bude pořádnou prověrkou. Naše společné srovnání v divizi vždy vyšlo jednoznačně pro Slavii, ale troufám si říci, že jsme od té doby udělali velký kus práce. Slavie má tuto sezónu výsledky jako na houpačce. My víme, co můžeme od soupeře na hřišti očekávat, takže se na to zkusíme maximálně připravit a pokusíme se přivézt z Plzně důležité body.

Sobotní klání proti jednomu z největších aspirantů na postup slibuje zajímavou podívanou! Vyražte s Došwiháky přímo na západ Čech nebo sledujte duel prostřednictvím klubových sociální sítí a on-line přenosu na webu Českého florbalu!