Áčko přetlačilo Blansko a před parádní kulisou slaví tři body!

V sobotu 21. října se počtvrté v sezoně představilo na domácí palubovce mužské áčko. Došwiháci přivítali v rámci 7. kola Národní ligy dalšího nováček soutěže Atlas Blansko a utkání slibovalo velmi zajímavou podívanou.

Úvod zápasu, jak je již téměř tradicí, Došwihákům vůbec nevyšel. Hned po úvodním buly se dostal k míčku Jan Videman a otevřel skóre. Hosté byli na startu aktivnější a jejich napadání dělalo domácím velké problémy. Postupně se však Milevští z tvrdé rány oklepali a i oni začali hrozit. Ve 12. minutě našel Černý zadovkou Daniela Dolejše, který ukázal zabijácký instinkt a pohotově se postaral o srovnání. Hned o pár sekund později si však Atlas vzal vedení zpět. Po ztrátě na polovině hřišti Blansko zahrálo ukázkový protiútok, na jehož konci stála ofenzivní opora Lukáš Kučera. Festival chyb na milevské straně v rámci první třetiny poté vygradoval v další branku soupeř. Jiří Suchomel využil špatného střídání domácích a hosty poslal do dvougólového náskoku. Došwiháci však v první části neřekli ještě poslední slovo, po další spolupráci Černého s Danielem Dolejšem pálil druhý zmiňovaný krásně pod břevno a stanovil tak stav po první periodě.

Ani ve druhé části tempo hry neupadlo, hráči si ani nemohli dovolit vypustit nějaký souboj, utkání totiž doprovázela parádní atmosféra, o kterou se staraly fanouškovské tábory obou celků. Na branku se ve druhé části čekalo jedenáct minut, ale čekání se vyplatilo. Parádní souhru totiž opět předvedl Černý s Danielem Dolejšem a druhý jmenovaný zkompletoval hattrick. Ve 34. minutě měli hosté možnost přesilové hry, kterou znamenitě využili. Kučera našel na středu Jana Videmana, jenž dokázal dostat kotouč za záda milevského brankáře. Během druhé části diváci následně viděli ještě další dvě branky a obě na milevské straně. Ve 37. minutě se dostal k volnému míčku opět Daniel Dolejš a přesnou ranou potvrdil, že v sobotu měl opravdu svůj den. V poslední minutě druhé dvacetiminutovky poté Čáp skvěle vystihl rozehrávku soupeře, našel Adama Černého, který přesnou ranou na zadní tyč poprvé poslal domácí celek v zápase do vedení!

Ve třetí části se poté s brankami teprve roztrhl pytel. Ve 42. minutě se dobře zorientoval před brankou Daniel Hrůza a navýšil vedení domácích. Milevský forvard však podle verdiktu sudích předvedl nesportovní radování před kotlem soupeře, a tak vyfasoval desetiminutový osobní trest plus k tomu ještě dvě minuty pro tým. Nabídnutou početní výhodu hosté dokázali potrestat zásluhou Jiřího Suchomela, jenž se v zápase prosadil podruhé. O necelé dvě minuty bylo srovnáno. Ze vzduchu dokázal trefit přesně poskakující kotouč Adam Zukal. Došwiháci však se nenechali rychlým srovnáním rozhodit, ba naopak. Zpět do vedení je vrátil opět Daniel Dolejš, který krásným trikem zorro přidal na svůj účet pátou trefu v zápase. V 50. minutě poté si na vlastní polovině sebral míček Adam Černý a následně střelou přes obránce zamířil přesně! Na odpověď soupeře se však čekalo pouhých třiadvacet sekund. Adam Zukal využil nedůrazu před milevskou kasou a opět to bylo pouze o gól. Jak to již ve třetí části bylo zvykem, tak ani tentokrát se na další branku nečekalo. Po další hezky sehrané kombinaci dostal míček za záda Opletala Adam Dvořák. V 53. minuté poté dokonal svůj zápasový gólostroj Daniel Dolejš, jenž se po střele Dvořáka zorientoval nejlépe před brankou a milevský celek vedl o tři branky. Hosté ke konci zápasu sáhli ke hře v šesti, jež se jim dlouho nedařila využít. Nakonec se to povedlo šestadvacet sekund před koncem díky kapitánovi Dominiku Janíkovi. Ovšem to nebyla poslední tečka za zápasem. Tu stanovil až šestnáct sekund před koncem navrátilec Matěj Doubek, který po svém zranění trefil odkrytou svatyni Blanska a vstřelil svůj první gól v Národní lize! Po závěrečném hvizdu tak vypukla na milevské straně velká radost. Došwiháci v pohledném zápae přetlačili Blansko a slaví třetí vítězství v řadě před svými fanoušky!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 11:8 FBK Atlas Blansko
(2:3, 3:1, 6:4) 

Góly a asistence: 12. D. Dolejš (Černý), 18. D. Dolejš (Černý), 31. D. Dolejš (Černý), 37. D. Dolejš (Jakub Loskot), 40. Adam Černý (Čáp), 42. Hrůza (M. Dolejš), 46. D. Dolejš, 50. Černý (Jakub Loskot), 51. Dvořák (Jakub Loskot), 53. D. Dolejš (Dvořák), 60. Doubek – 1. Videman, 13. Kučera (Zukal), 14. Suchomel (Opletal), 36. Jan Videman (Kučera), 43. Suchomel (Kučera), 45. Zukal (Videman), 50. Zukal (Kučera), 60. Janík (Zukal). Rozhodčí: Brejcha – Herman. Vyloučení: 2 + 0 + Hrůza 10 min os. trest. Využití: 0:2. Diváků: 167. Zásahy brankářů: Kahoun 29 – Opletal 27.

Sestavy: 
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Staněk, Jan Loskot, Čáp, Plocha, Kotrba, Odložilík, Chalupa, Černý (C), Jakub Loskot, M. Dolejš, Hrůza, D. Dolejš, Dvořák, P. Dolejš, Tomaško, Doubek.
FBK Atlas Blansko: Opletal (Tenora) – Crla, Videman, Janík (C), Svoboda, Indruch, Švarc, Borek, Videman, Kučera, Zukal, Suchomel, Polách, Kroutil, Muller, Čermák, Keznikl, Nevěděl, Ševčík.

OHLASY PO ZÁPASE:

Trenér Marek Jiřík: Špatný vstup do utkání, zase nám uteklo hned první střídání. Blansko vstoupilo do zápasu s vysokým napadáním, což nám dělalo problémy. Měli jsme štěstí, že Dan měl dneska svůj den. Na co sáhl, tak mu padlo do brány. Jsem rád, že ten výkon byl kolektivní a táhli jsme za jeden provaz. Chtěl bych ocenit fanoušky hostů i domácích, kteří vytvořili skvělou atmosféru.

Šestigólový střelec Daniel Dolejš: Skvělý zápas s výbornou atmosférou. Do obrany to bylo od obou celků slabší, tím pádem padlo dost gólů. Nicméně bych chtěl poděkovat hlavně fanouškům, kteří vytvořili parádní atmosféru a dohnali nás k vítězství.

Jak již bylo zmínění, důležitý výhra nad Blanskem byla již třetí domácí v řadě. V příštím kole však Došwiháci zamíří na půdu soupeře, konkrétně do Plzně, kde v sobotu vyzvou jedno z největších favoritů soutěže!