Áčko opět doma! V souboji nováčků vyzve Blansko

V sobotu 21. října se opět představí na domácí palubovce mužské áčko. Došwiháci po nezdaru na hřišti Troopers by opět rádi slavili zisk bodů, nečeká je však vůbec nic lehkého. Do Milevska totiž dorazí nováček z Blanska, který se ale od začátku sezony pohybuje v horních patrech tabulky! Utkání ve sportovní hale odstartuje v 19 hodin!

O SOUPEŘI

Jak již bylo zmíněno, Blansko je též nováčkem Národní ligy. Atlas v minulé sezoně působil v divizní skupině D, kterou projel naprosto suverénně a do play-off šel jako favorit. Blansko si nejprve poradilo s Olomoucí, následně však ztroskotalo na Třinci. Atlas si tak musel postup vydobít přes baráž, ve které přetlačil Hranice a oslavil tak historický postup. Převážná část hráčů v týmu zůstala i do letošní sezony, a tak se Blansko může jistě těšit z nasbíraných zkušeností a odolnosti, kterou nabralo během těžkých vyřazovacích bojů.

Jako nováček se zatím Blansko vůbec nechová. Během šesti duelů Atlas nasbíral jedenáct bodů a okupuje pátou příčku tabulky. Po dvou nezdarech v úvodu s Náchodem a Troopers zapsalo Blansko čtyři výhry v řadě. Postupně si Atlas poradil s Kobylisy, plzeňskou Slavií, Královým Dvorem a posledně s Pískem, který Blansko přetlačilo v prodloužení. Sobotní soupeř táhne bodově především Lukáš Kučera. Klubový odchovanec si vyzkoušel i působení ve vyšších soutěžích a své zkušenosti uplatňuje ve velkém stylu. V základní části divizní skupiny v předešlé sezoně nasbíral Kučera úctyhodných 110 bodů, aktuálně má na svém kontě dvacet bodů za sedm branek a třináct asistencí. K tomu ještě Kučera stíhá formou střídavých startů působit v Bulldogs Brno, kde je též velmi produktivní.

Právě spolupráce s Bulldogs Brno funguje. Blansko totiž na oplátku pravidelně využívá dvojici Adam Zukal a Filip Mazáč. Především první jmenovaný srší ofenzivní silou. Za Atlas totiž Zukal nasbíral dvanáct bodů, v dresu Bulldogs Brno o ligu výše je na tom ještě lépe, s devatenácti body patří k nejproduktivnějším hráčům 1. ligy. Další dvě ofenzivní hrozby Blanska poté před sezonou také dorazili z vyšší soutěže, konkrétně z brněnských Gullivers, odkud přišel Jiří Suchomel a Jan Videman. Druhý zmiňovaný v dresu Atlas zvládl za čtyři zápasy nasbírat již dvanáct bodů. Milevský celek tak rozhodně nečeká lehký výzva a bude si muset dát velký pozor na jednotlivce na straně soupeře.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Došwihákům nevyšel poslední zápas na hřišti Troopers podle představ. O to větší motivaci a chuť mají však svěřenci trenéra Marka Jiříka uspět. Milevští si rozebrali chyby z posledního ligového klání a jsou připraveni před domácími diváky podat daleko lepší výkon a opět uspět. Po úvodním nezdaru s Jaroměří totiž Došwiháci udělali dvakrát svým divákům na domácím hřišti radost, když porazili Pelhřimov a následně i Náchod. Milevský celek věří, že právě o výsledky z domácí haly se bude moci v sezoně opřít, chtějí, aby milevská tvrz zůstala dlouhodobě nedobytná. Sestava nedozná nějakých větších změn, k dispozici by měl být téměř kompletní kádr, který si půjde pro ligové body! Vše je na sobotu nachystáno, úvodní buly 7. kola Národní ligy se blíží!

Co od zápasu očekává trenér Marek Jiřík? Blansko je soupeř, na kterého se strašně těším. Je také nováčkem v Národní lize a hlavně v jejich dresu řádí Lukáš Kučera, na kterém celá hra stojí. Pro nás bude důležité dobře bránit tohoto hráče a zároveň se soustředit na naší hru. Poslední zápas v Brně se nám nepovedl, takže domácí prostředí je ideální pro to, abychom znovu nakopli naše motory a zahráli pěkný florbal.

Došwiháci, jste šestým hráčem kluků, vždy dokážete vytvořit parádní kulisy a my věříme, že tomu bude i tuto sobotu! Určitě si udělej čas a doraž v 19 hodin do haly. Rozhodně bude na co koukat!