Áčko čeká brněnská výzva, postaví se do cesty Troopers!

Třetí venkovní cesta a zatím ta nejdelší čeká v neděli na mužské áčko. Došwiháci posilněni třema výhrami v řadě vyrazí do Blučiny nedaleko Brna, kde vyzvou Troopers. Souboj s druhým celkem aktuální tabulky odstartuje v 17 hodin!

O SOUPEŘI

Troopers jsou v západní skupině Národní ligy de facto také nováček. Brněnský celek totiž patřil k účastníkům východní skupiny, avšak po reorganizaci před novou sezonou se posunul do skupiny západní. Klub Troopers vznikl sloučením celků FK TROOPERS Moravany a Orel Telnice. Od roku 2017/2018 hraje klub třetí nejvyšší soutěž. Největšího úspěchu tento celek dosáhl v sezoně 2021/2022, kdy mužstvo suverénně projelo Národní ligu – východ a zajistilo si postup do 1. ligy. Ve druhé nejvyšší soutěži bojovali o záchranu Troopers do posledních chvil, dokonce jednu překážku v podobě Chomutova v play-down zdolali, avšak na záchranu to nakonec nestačilo, a tak mají v letošní sezoně před sebou novou výzvu v podobě nových soupeřů a zkušeností ve skupině Národní ligy.

Před touto sezonou brněnský celek prodělal také řadu změn v kádru. Řada zkušených hráčů a ostřílených hráčů nejvyššími soutěžemi klub opustila. Naopak realizační tým pod vedením Iva Bartka se rozhodl dát šanci klubovým odchovancům a mladým hráčům. Kádr Troopers díky těmto změnám patří společně s tím milevským k nejmladším v soutěži. Na výsledcích to však není vůbec znát. Brněnští z pěti zápasů odcházeli hned čtyřikrát jako vítězové. Neporadili si pouze s plzeňskou Slavií, které podlehli na jejím hřišti 10:12. Naposledy Troopers si odvezli dva body ze hřiště Písku, kde zvítězili po samostatných nájezdech. Kde se však Troopers cítí dobře, tak to je domácí hřiště, na kterém zatím čekají na prvního přemožitele. Postupně z palubovky brněnského týmu odjely tři celky, jmenovitě Kobylisy, Blansko a Králův Dvůr. Zápasy Troopers jsou také výrazně bohaté na góly, zmíněná přestřelka se Slavií Plzeň či výhra 11:10 s Královým Dvorem hovoří za vše. Je tedy jasné, jaká hlavní přednost je na straně brněnského celku. Bodově se o produktivitu nejvíce stará ostřílený mazák Petr Voltner, kterému patří čtvrté místo v produktiviě soutěže. Za ním jsou poté jedenáctibodový Ondřej Trávníček, deset bodů má na svém kontě Vojtěch Potáček.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Milevští vyrazí do Blučiny dobře naladěni a s třema výhrami v řadě. Došwiháci si postupně poradili s Pelhřimovem, Benešovem a naposledy přetlačili na domácím hřišti i silný Náchod v prodloužení. Na hřiště druhého celku tabulky neodjíždí Došwiháci určitě ustrašeně. Milevský celek si uvědomuje síly soupeře, avšak by se rád pokusil uspět jako první na prozatím nedobytné palubovce soupeře. Mužstvo během týdne naplno potrénovalo, teď už jen vše potvrdit na hřišti. Sestava na utkání nedozná oproti předešlým duelům moc změn. Chybět budou pouze dlouhodobě zranění hráči.

Co očekává trenér Marek Jiřík? Troopers je tým, který ještě loni hrál 1. ligu. Před touhle sezonou zaznamenali obměnu kádru, na jejich výkonech to není vidět. Prezentují se kvalitním útokem a dobrou mentální silou, jelikož dokáží zvládat vyrovnané zápasy. Na utkání se těší celá kabina a já pevně věřím, že dokážeme navázat na zlepšené výkony. Nečeká nás jednoduchý zápas, natož cesta po dálnici D1.

Jak to vidí před duelem útočník Jan Tomaško? Očekávám od soupeře velkou zkušenost a kvalitu na míčku. Nebude to lehké utkání, ale to v této soutěži není žádné. Očekávám atraktivní utkání se spousty gólů. Troopers se aktuálně nachází na špici tabulky, ale my budeme chtít prolomit jejich domácí neporazitelnost a domu si odvézt velmi cenné tři body. Věřím, že když budeme dodržovat taktické pokyny a na hřišti necháme maximum, tak odejdeme ze zápasu jako vítězové.

Nedělní utkání slibuje zajímavé utkání. Sledujte tedy duel prostřednictvím klubových sociální sítí a on-line přenosu na webu Českého florbalu!