Drama s vítězným koncem! Áčko přetlačilo Náchod

Třetí domácí klání čekalo o uplynulém víkendu na mužské áčko. Došwiháci šli do zápasu s Náchodem se dvěma výhrami v řadě a jednoznačně chtěli přidat další zářez na svoji pažbu. Čekal je však silný soupeř, který se před zápasem nacházel na druhém místě v tabulce!

Utkání začalo pro domácí hrůzostrašně. Během úvodních třinácti sekund zahráli hosté rychlou a pohlednou akci, kterou zakončoval Ondřej Macháček a Náchod vedl. Hosté zachytili start o mnoho lépe, byli aktivní a druhou branku dokázali přidat velmi rychle. Na konci třetí minuty praštil do skákajícího míčku opět Ondřej Macháček a nedal Zemanovi v domácí brance šanci. Milevští si zvykali postupně na rychlost soupeře, který předváděl jednu akci za druhou. Velmi domácím pomohla snižující branka v jedenácté minutě. I Milevští zareagovali rychlou a pěknou kombinací, na které se podílela celá první formace a zakončoval jí Daniel Dolejš. O šestatřicet sekund později bylo na milevské tribuně ještě veseleji. Daniel Hrůza si přebral míček na středu, protlačil se přes obránce a přízemní střelou srovnal stav.

Ve druhé části se scénař hry zcela změnil. Došwiháci byli aktivním celkem, drželi míček na svých holích a soupeře nepouštěli do nějakých pravidelnějších a nebezpečných příležitostí. Hned na startu druhé dvacetiminutovky usedl na trestnou lavici hostující Knettig a domácí trestali. Řezník našel Daniela Dolejše, který poslal milevský celek poprvé v zápase do vedení. V polovině zápasu Došwiháci špatně střídali, Náchodští však početní výhodu využít nedokázali. To samé poté platilo i o domácím celku při vyloučení Vláška. Už to vypadalo, že do druhé pauzy skóre zůstane nezměněné, ale nakonec tomu tak nebylo. Osmadvacet sekund před koncem druhé periody dorazil střelu spoluhráče Daniel Hrůza. Došwiháci si tak nesli do třetí třetiny dvoubrankový náskok.

Hosté vstoupili aktivně do třetiny a byli za to oceněni. Náchodští se dostali do rychlého přečíslení, které vyřešil kapitán Jonáš Mikšovský skvěle, vzal situaci na sebe a mířil přesně. I další průběh třetí periody se odehrál pod taktovkou náchodského celku, který se tlačil za vyrovnání. Milevští však dokázali dlouho odolávat a i oni neustále ohrožovali branku Skalického. Více jak tři minuty před koncem sáhli hosté ke hře v šesti hráčích, která jim nakonec vynesla vyrovnání. Střelu Špačka vyrazil Zeman před sebe, kde se nejlépe zorientoval Jakub Tluchoř a srovnal stav k velké radosti hostů. Srovnávající branka přinesla velkou řadu nevoli na domácí straně, z čehož vygradoval dvouminutový plus osobní trest pro Davida Staňka. Došwiháci se tak ještě v posledních momentech duelu museli bránit v oslabení, vše však nakonec přečkali a došlo tak na prodloužení.

Ještě sedm sekund před koncem třetí části usedl na straně hostů na trestnou lavici Špaček, kterého po pětapadesáti sekundách v prodloužení doplnil Prause. Po uplynutí trestu Staňka tedy Došwiháci měli ideální možnost k rozhodnutí stavu při přesilové hře. Při početní výhodě Došwiháci vytvořili velký tlak před hostující brankou, který se však dlouho nedařil zužitkovat. Nakonec se to ale povedlo. Po střele Martina Dolejše se dostal k míčku Adam Černý, který našel na středu volného Daniela Dolejše, jenž zkompletoval hattrick, rozjásal milevské diváky a přisoudil bod navíc na domácí stranu! Došwiháci tak mohli slavit třetí vítězství v řadě a skalp celku z horních pater tabulky!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 5:4pp Florbal Primátor Náchod
(2:2, 2:0, 0:2 – 1:0) 

Góly a asistence: 11. D. Dolejš (Černý), 11. Hrůza (Jan Loskot), 23. D. Dolejš (Řezník), 40. Hrůza (M. Dolejš), 63. D. Dolejš (Černý) – 1. Macháček (Čáp), 3. Macháček (Langpaul), 42. J. Mikšovský (Kříž), 59. Tlučhoř (Špaček). Rozhodčí: Buzický – Dolejš. Vyloučení: 4:5 + Staněk osobní trest. Využití: 1:0. Diváků: 127. Zásahy brankářů: Zeman 19 – Skalický 19.

Sestavy: 
FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Staněk, Jan Loskot, Čáp, Plocha, Kotrba, Odložilík, Černý (C), Jakub Loskot, M. Dolejš, Hrůza, D. Dolejš, Dvořák, P. Dolejš, Tomaško, Řezník.
Florbal Primátor Náchod: Skalický (Kovář) – Kříž, Špaček, Langpaul, Jebavý, Vlášek, J. Mikšovský (C), Svoboda, Rázl, Prause, Knettig, Macháček, Tluchoř, M. Mikšovský, Kovařík, Čáp.

OHLASY PO ZÁPASE:

Trenér domácích Marek Jiřík: Dnešní utkání bylo velmi těžké. Nezačali jsme vůbec dobře, soupeř nám utekl o dva góly, ale dostali jsme se do toho. Po první třetině jsme změnili trošku bránění a začali jsme soupeři dělat trochu větší problémy. Podařilo se nám jít do náskoku, ale ve třetí třetině jsme se strašně zalekli a báli jsme se vyhrát, soupeř se dostal jasně na koně. Musím uznat, že byl lepší. Prodloužení bylo vabank, pomohly nám přesilovky, jednu jsme využili, takže doma zůstávají dva body a jedeme dále!

Střelec hattricku Daniel Dolejš: Dnešní zápas si myslím, že byl hodně kvalitní. Hrál se pěkný florbal pro diváky, myslím si, že to bylo hodně atraktivní. Na začátku jsme dostali rychlé góly. Jak šel zápas, tak jsme si začali zvykat na hru soupeře, začali jsme číst jehu hru. Naštěstí nám to poté tam napadalo a vyhráli jsme.

Došwiháci tak zvládli dramatický duel s Náchodem a zapsali již třetí výhru v řadě! O další budou Milevští usilovat o nadcházejícím víkendu na venkovní palubovce. V neděli milevský celek vyrazí do Blučiny nedaleko Brno, kde vyzve další silný celek Troopers!