Do Milevska dorazí silný Náchod, přidá áčko třetí výhru v řadě?

Čtrnáct dní uteklo jako voda, což značí jediné, mužské áčko se opět představí na domácí palubovce. Došwiháci v sobotu 7. října přivítají ve své hale aktuálně druhý tým tabulky z Náchoda. Úvodní buly sobotní vzájemné bitvy bude vhozeno v 19 hodin!

O SOUPEŘI

I Náchod patří k tradičním florbalovým baštám celostátních soutěží. Během své historie Náchodští působili i několik sezon v 1. lize, v posledních letech jsou však stálým účastníkem Národní ligy. Mužstvo během posledních sezon prošlo velkým přerodem, došlo k velkému omlazení. Šanci v týmu trenéra Třešňáka dostává opravdu velké množství talentovaných hráčů a odchovanců s potenciálem. Tím jsou si oba sobotní soupeři velmi podobní. V loňské sezoně skončila cesta Náchoda třetí nejvyšší soutěží ve čtvrtfinále, kde potrápil Orku Čelákovice, která následně zamířila o soutěž výše. Již to naznačovalo velký příslib pro náchodský florbal, který se ukazuje již v tomto ročníku. Během úvodních čtyřech kol totiž Východočeši prohráli pouze jednou, ve druhém kole nestačili na plzeňskou Slavii 10:4. V dalších třech případech však odcházeli Náchodští ze zápasu jako vítěz, ovládli duely s Blanskem (6:5), Královým Dvorem (11:3) a naposledy s Pískem, který na svém hřišti přehráli 8:5. O své výhře Náchod rozhodl de facto v úvodní třetině, kdy vsítil šest branek. Jak sami aktéři v pozápasových rozhovorech přiznali, Náchod přehrál našeho okresního rivala na startu zápasu především v rychlosti.

Náchodští navíc ještě stále působí i v Poháru Českého florbalu. Východočeši byli pro letošek nasazeni do vrcholové části, ve které se vůbec neztratili. Na svém hřišti totiž Náchod dokázal potrápit superligové celky Liberce i Black Angels. Navíc si Náchodští dokázali poradit s dalším jihočeským celkem, českobudějovické Štíry přemohli na jejich hřišti. Ve čtvrtém kole poté Náchod přemohl Pelhřimov a v příštím týdnu jej tak čeká bitva s dalším superligovým celkem, tentokráte přivítají nováčka soutěže pražský BUTCHIS. Produktivita náchodského celku je výrazně rozmělněná, Došwiháci si tak budou muset dát pozor na každého jednoho hráče. Nejvíce bodů nasbíral Ondřej Macháček, který má na svém kontě jednu branku a sedm asistencí. Hned šest bodů na svém kontě mají David Špaček, Adam Kovařík a kapitán Jonáš Mikšovský. Oporou v brance je pětatřicetiletý Vlastimil Skalický.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Milevští půjdou do utkání skvěle naladěni Došwiháci si po Pelhřimovu poradili i s Benešov a aktuálně drží sérii dvou výher v řadě. Mužstvo v čele s trenérem Markem Jiříkem si však bezpochyby uvědomuje, jak kvalitní mužstvo je v sobotu na domácí palubovce čeká. I přesto mají Došwiháci jednoznačný cíl, navázat na povedené výsledky dalším vítězstvím, o které se budou v sobotu rvát. Sestava na utkání nedozná oproti předešlým duelům moc změn. Chybět budou pouze dlouhodobě zranění hráči. Vše je na sobotu připraveni, všichni do haly!

Svůj předzápasový pohled příblížil trenér Marek Jiřík: Další zápas s ambiciózním soupeřem. Náchod se prezentuje kvalitním ofenzivním florbalem, ve kterém spoléhá především na své odchovance. Čeká nás zajímavé porovnání s velmi kvalitním soupeřem, já se na to moc těším. My půjdeme po dvou výhrách do zápasu sebevědomě a budeme chtít udržet body v Milevsku.

Co od utkání očekává kapitán Adam Černý? Čeká vás velmi těžký soupeř, který od začátku sezony ukazuje své kvality. Náchod se prezentuje aktivní, rychlou hrou a využívá šířky kádru, na každého jednotlivého hráče si musíme dát pozor. My jsme však v pohodě a natěšeni na další domácí zápas. Věřím, že navážeme na poslední dva zápasy a půjdeme se porvat o další ligové body. Jsem rád, že se opět ukážeme na domácím hřišti, podpora našich fanoušků je skvělá. Věřím, že si opět najdete cestu na tribunu a přijdete nás podpořit!

Sobotní duel slibuje velmi zajímavou podívanou, proto rozhodně neváhejte a doražte kluky podpořit v cestě za třetí výhrou v řadě! Těšíme se na vás!