Áčko slaví podruhé v řadě, tentokráte přemohlo Benešov!

První říjnový den se nesl ve znamení pokračování Národní ligy z pohledu milevského áčka. Došwiháci v rámci 4. kola vyrazili do Bystřice, kde vyzvali dlouholetého účastníka třetí nejvyšší soutěže z Benešova. Do středočeského města vyrazili Milevští s cílem vybojovat druhou výhru v řadě!

Došwiháci vstoupili do zápasu aktivně, svého soupeře vysoko napadali, což jim vyneslo několik výborných příležitostí. Ani jedna se však i díky parádním zákrokům domácího brankáře neujala, a tak šel do vedení Benešov. Na konci rychlého protiútoku stál domácí kapitán Ladislav Vorel. Postupně se hra v první periodě srovnávala a Benešov dokonce navýšil své skóre. V 17. minutě po nahození Šimka se v předbrankovém prostoru před Kahounem nejlépe zorientoval Kryštof Garreis a domácí si tak do dalšího průběhu zápasu nesli dvoubrankové vedení.

Namotivovaní Došwiháci rozhodně nesložili zbraně, od začátku třetiny opět aktivně napadali a působili dravějším dojmem. Zkušené domácí mužstvo však velmi rychle přidalo svůj třetí gól. Podruhé v zápase se trefil Ladislav Vorel, který se protáhl po levém mantinelu a nečekanou střelou zaskočil především brankáře Kahouna. Odpověď Došwiháků však byla velmi rychlá. Po dobře zahrané standardní situaci pálil přesně pod břevno Daniel Dolejš. V polovině zápasu měli hosté možnost dotáhnout se na kontakt při přesilové hře, a taky se jim to povedlo. Petr Dolejš šikovnou nahrávkou našel na brankovišti Jakuba Loskota. Hned od pár minut později dostali Milevští další přesilovou hru, vyrovnávací trefu se jim však vstřelit nepovedlo při početní výhodě. Svěřenci Marka Jiříka si však připravili parádní závěr druhé dvacetiminutovky. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Daniel Dolejš a srovnal, o tři sekundy později na svého mladšího bratra navázal Martin Dolejš a Došwiháci si tak do pauzy nesli jednobrankové vedení.

Milevští hned od úvodu třetí části dávali najevo, že si jdou pro tři body. Na úvodní trefu třetí dvacetiminutovky se čekalo necelé čtyři minuty, Adam Černý vybídl ke skórování Daniela Dolejše, jenž se potřetí v zápase nemýlil! Benešov se však vcelku rychle dostal opět na kontakt. Adam Balík schoval svojí střelu mezi klubko hráčů před brankou a opět to bylo pouze o gól. Odpověď milevského celku však byla opět velmi rychlá, Jakub Trojáček využil zaváhání benešovské defenzivy. Poté přišly kritické okamžiky pro hosty. Na trestnou lavici postupně usedl Hrůza a Kotrba. Došwiháci se tak museli bránit dlouhou dobu v oslabení. Perfektní defenzivní práce však přinesla užitek. Milevští neinkasovali a naopak udeřili. Jan Loskot našel krásnou přihrávkou Adama Dvořáka, který si podobně jako Jakub Trojáček otevřel gólový účet v Národní lize. V 55. minutě se však Došwiháci opět museli bránit při vyloučení Martina Dolejše a domácí tentokráte trestali zásluhou Martina Šimka. Na odpověď se však opět čekalo pár okamžiků, přesněji čtyřiadvacet sekund. Hosté totiž sáhl ke hře bez brankáře, kterou trestal svým druhým gólem v zápase Adam Dvořák. Domácí ale nic nevzdávali, neměli co ztratit, a tak opět odvolali Zídka z branky. Přineslo jim to ještě jeden úspěch, když korigoval výsledek Miloš Vojtíšek. Další odvolání Zídka naopak přineslo ještě dvě branky milevského celku. Nejprve zkompletoval hattrick Adam Dvořák a třináct sekund před koncem uzavřel na konečných 10:6 Adam Černý. Po závěrečném hvizdu tak vypukla velká radost! Došwiháci zvítězili poprvé v Národní lize na venkovním hřišti, z Bystřice si odvezli druhou výhru v řadě!

SK Florbal Benešov 6:10 FBC DOŠWICH MILEVSKO 
(2:0, 1:4, 3:6) 

Góly a asistence: 9. Vorel (Půlpán), 17. Garreis (Šimek), 22. Vorel, 46. Adam Balík, 57. Šimek (Poláček), 59. Mil. Vojtíšek (Vorel) – 24. D. Dolejš (Černý), 30. Jakub Loskot (P. Dolejš), 40. D. Dolejš (Jakub Loskot), 40. M. Dolejš, 44. D. Dolejš (Černý), 48. Trojáček (Dvořák), 52. Dvořák (Jan Loskot), 58. Dvořák (Trojáček), 59. Dvořák (Trojáček), 60. Černý. Rozhodčí: Hejzlar – Kněžík. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1.

Sestavy: 
SK Florbal Benešov: Zídek – Vorel, Garreis, Půlpán, Šimek, Balík, Poláček, Mil. Vojtíšek, Mich. Vojtíšek, Vachoušek, Lukáš, Truhelka, Houštecký, Fortelný, V. Pavlíček, J. Pavlíček, Prošek.
FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Staněk, Jan Loskot, Čáp, Chalupa, Plocha, Kotrba, Černý (C), Jakub Loskot, M. Dolejš, Hrůza, D. Dolejš, Dvořák, P. Dolejš, Tomaško, J. Trojáček.

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Střelec hattricku Daniel Dolejš: Dneska hodně fyzicky náročné utkání. V první třetině jsme se docela střelecky trápili. Poté jsme to konečně prolomili, pohlídali jsme si soupeře a dovedli zápas do vítězného konce.

Trenér Marek Jiřík: Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, což se nám podařilo. Narušovali jsme soupeři rozehrávku a získavali hodně balonků. Bohužel v první třetině se nám nepodařilo proměnit pár vyložených šancí. Ve druhé třetině jsme to zlomili, soupeř nám nabídl přesilovku, kterou jsme proměnili a dostali se do zápasu. Na konci druhé třetiny jsme poté dali dvě rychlé branky, což nám hodně pomohlo. Ve třetí třetině jsme chtěli být pořád aktivní, pořád narušovat rozehrávku, což se nám dařilo a díky tomu jsme došli k vítězství.

Došwiháci si v Benešově připsali na své konto druhou výhru v řadě a vyhoupli se v tabulce Národní ligy! Již o nadcházejícím víkendu se opět Milevští představí na domácí palubovce, tentokráte v sobotu 7.10. dorazí na jih Čech Náchod! Utkání odstartuje v 19 hodin a Došwiháci budou potřebovat vaši podporu!