Áčko zabojuje o další body s Benešovem!

Program Národní ligy nezastavuje. Mužské áčko o uplynulém víkendu uzmulo první ligové body s Pelhřimovem, o ty další vyrazí Došwiháci zabojovat v neděli do Bystřice, kde vyzvou domácí Benešov!

O SOUPEŘI

Benešov patří ke dlouhodobým členům Národní ligy a je známou florbalovou baštou. Benešovský florbal těží v současnosti především z geografického položení města, protože řada hráčů nastupující v mužském áčku dorazila do týmu z nějakého pražského klubu. Další zastoupení poté mají kluboví odchovanci a patrioti klubu. V uplynulé sezoně Benešov v našlapané tabulce Národní ligy obsadil osmé místo a v play-off vyzval plzeňskou Slavii. K překvapení všech dokázali Benešovští odehrát s favoritem vyrovnanou partii a dokonce jedno utkání i uzmout na svojí stranu. S plzeňskou Slavií rozehrál Benešov i novou sezonu, na západě Čech padl středočeský celek těsně 5:6. Body celek Benešova nesesbíral ani v dalšch dvou kolech. Po domácí porážce s Královým Dvorem přišla i prohra s Pískem. Na úvodní body v sezoně tak Středočeši stále čekají. Co se týče produktivity, tak té vévodí kapitán Ladislav Vorel s pěti body. V kádru poté najdeme velkou enklávu hráčů se zkušenostmi z nejvyšší soutěže. Patří mezi ně Martin Poláček, Petr Tůma, Michal Vojtíšek či Martin Šimek. Poslední dva zmiňovaní patřili před několika sezonami k oporám Bohemians v nejvyšší soutěži, Došwiháci si však musí dát pozor na jakéhokoliv protivníka v dresu soupeře.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

V milevské kabině panuje dobrá nálada. Došwiháci zapsali první tři body, které by jim měly dodat potřebné sebevědomí do dalších zápasů. Milevští by rádi na nedělní výhru navázali v Bystřici, kde Benešov hraje své domácí zápasy. Už při prvním výjezdu sezony na hřišti Panthers nebyli Došwiháci k bodům zas tak daleko. Družina Marka Jiříka věří, že tentokráte se to může podařit. Sestava zůstává v podobném složení jako v zápase s Pelhřimovem. Chybět budou pouze dlouhodobě zranění hráči. Tým je připraven, v neděli vzhůru do Bystřice!

Co od utkání očekává trenér Marek Jiřík: Zápas s Benešovem bude určitě zajímavý. Jedná se sice o tým, které letos nezískal žádné body, ale zároveň je to nesmírně zkušený tým. Očekávám, že Benešov bude tvrdě bojovat a udělá maximum pro to, aby prolomil své čekání na body. My budeme chtít zlepšit náš výkon z minulého víkendu a odvézt si cenné body.

Svůj předzápasový pohled poodhalil i útočník Jakub Loskot: Opět nás nečeká slabý soupeř, obdobně jako každý víkend. Benešov je opět velice zkušený tým, který má zkušenosti i z play-off. Sice se momentálně nachází na chvostu tabulky, rozhodně ale dokáže potrápit kohokoliv. Tým bude hnát i snaha zisku prvních bodů. Myslím si, že to bude hodně podobný zápas jako s Pelhřimovem. Každopádně náš cíl bude jasný, přivézt tři cenné body do Milevska.

Pokud nemáte v neděli žádné plány, tak vyražte podpořit áčko přímo do Bystřice! Došwiháci rozhodně budou potřebovat vaši podporu! Úvodní buly zápasu je navíc naplánováno na 16 hodin! Buďte u toho!