Mladší žákyně prožily premiéru v chlapecké kategorii

V neděli 4.10. vyrazily naše mladší žákyně do Soběslavi, kde je čekala premiéra v rámci Jihočeské ligy mladších žáků. V rámci třetího koše narazily postupně na Netolice, Jindřichův Hradec a Soběslav.

V prvním zápase narazila naše děvčata na Rafany z Netolic. Tento soupeř se předvedl již na milevském Dragon cupu a dalo se tedy očekávat velmi těžké utkání. Soupeř v tomto klání ukázal velkou kvalitu a zaslouženě vysoko zvítězil a na konci turnaje taktéž postoupil do vyššího výkonnostního koše.

V druhém klání se střetly milevské holky s Jindřichovým Hradcem, který měl ve svém týmu také několik děvčat. Ve vyrovnaném utkání trápila holky především koncovka. Několik slibných šancí nebylo proměněno a z vítězství se tedy radoval nakonec soupeř.

Jak už bývá zvykem, holky si nechaly to nejlepší na závěr. V posledním utkání nedělního dne čekala naše děvčata Soběslav. Došwihačky toužily vyhrát a na palubovce to bylo opravdu znát. Velmi často soběslavské kluky zavíraly na jejich půlce, ale většina gólových šancí končila na dobře chytajícím gólmanovy domácích. Naopak soupeř vytěžil z minima maximum a utkání nakonec dovedl do vítězného konce.

Došwihačky ve své premiéře nakonec přece jen nezískaly ani jeden bod a poroučí se pro příští turnaj do 4. výkonnostního koše.

Sestava: Kovářová Adéla, Balážová Tiffany – Černá Sabina, Čiháková Veronika, Čunátová Anna, Fischerová Eliška, Hyšková Amálie, Jírovcová Simona, Klímová Lucie, Lelková Anita, Prokopová Denisa, Vejdovcová Tereza

Komentář k turnaji trenérů Kováře a Fischera: Holky se kluků nezalekly a odehrály velmi dobrý turnaj.  Nicméně nám zápasy ukázaly, na čem ještě musíme při trénincích zapracovat. Děkujeme holkám za přístup k zápasům a předvedené výkony. Na závěr bychom rádi poděkovali rodičům za povzbuzování.