Další západočeská mise, Došwiháci míří do Plzně

Po výjezdu do Rokycan, kde Došwiháci svoji misi zvládli, opět po čtrnácti dnech čeká milevské cesta na západ Čech. Tentokráte Milevští vyrazí do Plzně, kde v sobotu 5. listopadu vyzvou rezervu plzeňské Slavie. Úvodní buly je v plánu v 16:45.

O SOUPEŘI

Ani letos nevynechají Došwiháci cestu na hřiště plzeňské Slavie, kde jejich statistika není úplně růžová. Po předešlých letech, kdy se utkávali s áčkem plzeňského celku, tentokráte dojde na změnu. Mužské áčko totiž poměří síly s nováčkem soutěže v podobě plzeňské rezervy. Ta se před tímto ročníkem spojila s dalším plzeňským celkem Greyhounds a zamířila do celostátní soutěže. Výsledky má zatím západočeský celek jako na houpačce. Plzeňští mají na svém kontě šest bodů, uspět dokázali doma s Rokycany a na hřišti rezervy Panthers Praha. Určitě mrzet musí plzeňský tým ztráty v posledních kolech. Domácí prohra se Soběslaví a porážka od českobudějovických Štírů nebyly asi očekávané. Západočeské družstvo však již dokázalo během ročníku potrápit nesilnější mužstva v soutěži, na body to však nikdy nestačilo. Plzeňský celek během úvodních osmi kol zapojil do sestavy už devětadvacet hráčů, síla týmu je tak velmi rozložená, což ukazuje i statistika kanadského bodování. Tomu vévodí dvojice Matyáš Moller a Pavel Hamrle s devíti body, o dva body méně má poté Tomáš Vlček.

NÁŠ TÝM

Došwiháci vyráží na západ Čech ve skvělé pohodě. V divizi mají na svém kontě pět výher v řadě. Po minulém kole se dokonce Milevští vyhoupli na průběžné první místo tabulky, do Plzně tak odjíždí jako lídři divize, což budou chtít potvrdit i na hřišti. Tým odjede takřka v kompletní sestavě, k dispozici budou i junioři. Trenéři tak při stavbě sestavy budou mít z čeho vybírat.

Co říká na soupeře trenér Marek Jiřík? Rezerva Slavie je týmem, od kterého netuším, co očekávat. Tuhle sezónu dokázal potrápit favority soutěže, zároveň však padli se soupeři, se kterými měli bodovat. V týmu se nachází legendy plzeňského florbalu, kteří si dříve zahráli i druhou nejvyšší soutěž. Nevyzpytatelným soupeřem jsou v tom, že do poslední chvíle nikdo neví, kdo za ně vlastně nastoupí. My jsme teď v nové roli. Jsme první v tabulce. Jak už je všeobecně známo, tak první tým chce každý porazit, má proti němu speciální motivaci. Pro nás bude nejdůležitější hrát svoji hru a přivést si domů další tř body.

Svůj pohled poskytl i obránce Patrik Plocha, který se v posledních týdnech vrátil do sestavy: S tímto soupeřem očekávám vyrovnaný zápas. O tom svědčí i fakt, že jejich zápasy jsou velmi vyrovnané. Nicméně v tomto zápase jsme favority a musíme si dojít pro tři body, díky kterým uhájíme první pozici.