MLADŠÍ ŽÁCI ODSTARTOVALI SEZONU KRÁSNÝM 2. MÍSTEM

V sobotu 16.9. odjeli mladší žáci FBC Došwich Milevsko na přípravný turnaj do Plzně, kde se utkali s týmy FBŠ Plzeň bílí, FBŠ Plzeň černí, FBC Strakonice a FBŠ Plzeň oranžoví. Tento turnaj je přípravou pro sezonu 2017/2018, kterou nově odehrajeme systémem 5+brankář. Tento systém je pro mnoho kluků novinkou a musím říci, že kluci příjemně překvapili svojí týmovou hrou a zvládli tento systém hry na výbornou.

Vstup do tohoto turnaje po jeden a půl hodině strávené na cestě byl pro kluky zdrcující, když prohráli vysoko s domácími FBŠ Plzeň bílí. Tento zápas byl od začátku vyrovnaný, měly jsme spoustu šancí, které se nám nedařilo proměňovat, ale ve druhé třetině se projevila únava z dlouhé cesty. Na druhý zápas se už kluci uvolnili a ten byl již v naší režii a porazili jsme vysoko FBŠ Plzeň černí. V naší skupině A jsme tedy skončili druzí.

FBC Došwich Milevsko    4 : 14     FBŠ Plzeň bílí

FBC Došwich Milevsko    9 : 3       FBŠ Plzeň černí

Následovalo čtvrtfinále, kde z druhé skupiny B proti nám ze třetího místa nastoupily FBC Strakonice. Tento zápas byl pro kluky vyhecovaný tím, že měli šanci zabojovat o postup do finále. To se jim nakonec po výhře nad Strakonicemi podařilo a postoupili jsme.

FBC Došwich Milevsko    8 :  5    FBC Strakonice

Semifinále

V tomto semifinále jsme se utkali o postup do finále s vítězem čtvrtfinále skupiny B FBŠ Plzeň oranžoví, kteří ve své skupině B skončili první. Toto utkání bylo od samého začátku velmi vyrovnané, hrálo se dolu, nahoru, hráči a brankáři se ve svých výkonech překonávali, rodiče Plzně hnali své kluky k vítězství, ale nakonec byla výhra o jeden vítězný gól v posledních minutách připsána nám.

FBC Došwich Milevsko   5  :  4    FBŠ Plzeň oranžoví

Finále

Ve finále jsme opět narazili na soupeře, s kterým jsme odehráli první zápas v naší skupině a to FBŠ Plzeň bílí. Soupeř byl nad naše síly, které jsme využily pro postup do tohoto finále a prohráli jsme vysoko. I tak jsme obsadili krásné druhé místo.

FBC Došwich Milevsko   3 : 10     FBŠ Plzeň bílí

Konečné pořadí

1.FBŠ Plzeň bílí

2.FBC Došwich Milevsko

3.FBŠ Plzeň oranžoví

4.FBŠ Slavia Plzeň

5.FBC Strakonice

6.FBŠ Plzeň černí