Archiv pro den: 21. 1. 2018

Elévové turnaj v Milevsku

17. a 18. kolo Jihočeské ligy elévů, tentokrát na domácím hřišti. Hrály se současně dva turnaje, každý na jiném hřišti.

NA HŘIŠTI A nastoupily k vzájemným zápasům týmy – domácí FBC Došwich Milevsko Rytíři, Fbk Tábor – Bílí Medvědi, FK Slovan J.Hradec – Žlutí, FbC Strakonice a FBC Sokol Písek Myšáci. Je třeba zmínit, že všech pět týmů předvedlo pěknou, bojovnou hru a hlavně snahu dotáhnout každý svůj zápas do vítězného konce. To se nakonec podařilo našim Rytířům, kteří k radosti domácího publika ani jednou neprohráli. Kluci odehráli všechna utkání s velkým nasazením, z čehož nakonec vytěžili konečné vítězství.

NA HŘIŠTI B proti sobě nastoupily dva domácí týmy FBC Došwich Milevsko Draci a FBC Došwich Milevsko Piráti, dále SK Meťák Gepardi České Budějovice, FBC Sokol Písek Žraloci a FK Slovan J.Hradec Bílí. Draci vstoupili do začátku turnaje nervózně, vzájemně se hledali, a proto také hned první zápas s SK Meťák Gepardi České Budějovice prohráli 1:6 . V dalších zápasech ale setřásli nervozitu ze svých hokejek, začali bojovat, dobře zapracovala obrana a výsledek se dostavil v podobě dvou výher a jedné remízy. V turnaji obsadili druhé místo. Domácí nejmladší tým Pirátů soupeře překvapoval bojovnou hrou, nasazením a i přesto, že třikrát prohrál, jednou dotáhl zápas do vítězného konce a tím si zajistil celkové čtvrté místo. Oba turnaje se odehrály za mohutné podpory z řad diváků, kteří povzbuzovali své týmy, ale vzájemně si fandili i samotní kluci z klubů, pokud zrovna nehráli.

Náhled

FBC Doswich Dorostenci vs FbC Sokol Predmerice-SION DDM NG

V prvním zápase v novém roce narazili dorostenci na tým z východu Čech na SION Předměřice. Tento tým se bodově dotahuje na Milevsko, a proto tento duel byl velmi důležitý z pohledu umístění v tabulce. Zápas začal opatrně a až ve čtvrté minutě se naši hráči ujali vedení po vlastním gólu soupeře. Během dvou minut bylo, ale vyrovnáno. Ke konci třetiny se podařilo přeci jenom dát gól a po první třetině byl stav 2:1. Ve druhé třetině soupeř opět vyrovnal, ale milevští odskočili vzápětí na rozdíl tří gólů – 5:2 to byl stav po druhé siréně.  Ve třetí třetině zápas gradoval. Díky slabšímu výkonu našeho týmu soupeř vyrovnal až na 5:5 a vše vypadalo na remízu. Jenže 45 sekund před koncem kapitán týmu Václav Strouhal vstřelil branku a vzápětí ještě do prázdné branky dorostenci uzavřeli skóre na konečných 7:5.

FBC Doswich Dorostenci vs FBC Stiri C. Budejovice

Ve druhém zápase v novém roce dorostenci poprvé v sezoně narazili na českobudějovický tým Štířů. Tento tým do nového roku velmi posílil o kvalitní hráče, a tak se dala očekávat velká bitva. V první třetině jsme opět otevřeli skóre, ale vzápětí soupeř vyrovnal. Do konce třetiny se nám podařilo vstřelit dvě branky, a tak jsme nastupovali do druhé třetiny s dvougólovým náskokem. Na začátku druhé části se nám podařilo ještě skóre navýšit na 4:1.Potom, ale přišel obrovský výpadek, ztráta koncentrace a došwiháci obdrželi během čtyř minut tři góly a po druhé třetině byl stav 5:5. Na začátku posledního dějství se budějovičtí dokonce ujali vedení. Naštěstí se podařilo brzy vyrovnat a zápas se stal velmi dramatickým až do jeho samého konce. Na skóre se už nic nezměnilo, a tak zápas skončil zaslouženě 6:6.

6 - 6
Celkový čas