DOROSTENCI HRÁLI NA MČR V OSTRAVĚ

Splněný sen, který se začal tvořit po polovině první ligy dorostenců se stal o víkendu faktem. Nováček soutěže se v dlouhodobé části 1.ligy umístil ve své skupině na druhém místě a tím si zajistil účast na mistrovství republiky své kategorie. Celý tento mistrovský víkend pojali jak hráči, tak trenéři jako odměnu za celou sezónu a vyráželi do Ostravy si vše řádně užít. Cestování do daleké metropole Moravskoslezského kraje je dlouhé a tak jsme vyrazili už v pátek vlakem. Po příjezdu do Ostravy jsme si prohlédli město včetně centra a vyhlášené ulice Stodolní.

V sobotu už  startoval samotný turnaj. Do tabulky už se započítávali některé výsledky ze základní skupiny. Našim hráčů tedy zápasy s Pardubicemi a Hradcem Králové. Oba tyto soupeře jsme jednou porazili a jednou s nimi prohráli. V Ostravě na dorostence čekaly týmy FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, 1.SC Tempish Vítkovice a Intelligence Bulldogs Brno. Všechno superligové týmy, které ve všech kategoriích mají obrovskou základnu a jsou to TOP týmy v republice. Už jenom možnost si pro těmto týmům zahrát a zahrát si ve vyhlášených halách byla pro naše kluky ohromná zkušenost. Sobotní zápasy proti Ostravě a Vítkovicím byly velkým poznáním a střet s těmito velkokluby ukázal, že sféra těchto superklubů je ještě úplně někde jinde. Dorostenci utrpěli dvě kruté porážky a sáhli si úplně na dno jak fyzických, tak především psychických sil.

FBC DOŠWICH Milevsko : Bystroň Ostrava 0:10

FBC DOŠWICH Milevsko : Tempish Vítkovice 0:9

Druhý den v neděli bylo velmi důležité na sobotu úplně zapomenout a připravit se na zápas s brněnskými Bulldoky. Řídili jsme se dle hesla trenéra Zdeňka Plocha, že jen ten kdo spadne a znovu se zvedne může něco dokázat. A vše dobře zafungovalo. Dva klíčoví hráči našeho týmu už nemuseli nastoupit do zápasu pod vlivem tlumivých léků a celý tým zase začal hrát svoji hru, kterou hrál celou sezonu. V zápase jsme častokrát vedli. Slabší chvilka na začátku třetí třetiny nás stála vedení a soupeř odskočil na rozdíl třech branek. Mohutný závěr milevských borců stačil už jen na snížení na konečných 6:7. Přesto si dorostenci v tomto zápase dokázali, že se dá hrát i s takovým velkoklubem jako je Bulldogs Brno.

Celá tato velká událost jak  pro hráče, trenéry, tak klub byla ukázkou, že práce s mládeží v Došwihu funguje a že jdeme správnou cestou. Pro všechny to byla obrovská zkušenost, která všechny posouvá zase o velký kus dále.

SESTAVA:

Miloš Kahoun

Kryštof Susmillich,Vojta Soulek,Adam Černý,Václav Strouhal,Tomáš Houska

Jakub Prokop,Marek Čáp,Petr Dolejš,Dan Hrůza ,Martin Dolejš

Martin Sedlák,Martin Šedivý,Adam Fridrich, Jan Chudoba

Trenéři:   Lukáš Dolejš, Zdeněk Plocha