Junioři proti FBŠ Slavia Plzeň zvládli neskutečný obrat!

V neděli milevští narazili na druhý plzeňský celek v soutěži – FBŠ Slavia Plzeň, která okupovala třetí pozici a dal se tedy očekávat ještě těžší zápas.

První třetina byla pro milevské třetinou hrůzy. Plzeňští na svého soupeře vlétli a vypracovali si několik šancí. Milevští měli také své šance, ale několikrát se projevilo staré známe nedáš – dostaneš a produktivita hostů byla opravdu obdivuhodná. Po velmi nepovedené třetině svítil na tabuli stav 0:6 pro soupeře a vypadalo to na jasný zápas. Stejným stylem pokračoval zápas i v druhé třetině. Po 25 sekundách už to bylo 0:7 a plzeňští si dělali na hřišti co chtěli. Vše se zlomilo ve 23. minutě, kdy přišel kýžený gól na milevské straně. Prosadil se z dorážky Petr Dolejš. Neutekla ani minuta a další branka milevských vryla klukům novou krev do žil a naději, že utkání ještě není ztraceno. Na jednou bylo na hřišti úplně jiné mužstvo plné energie a chuti se zápasem ještě něco udělat. I přes několik šancí se další branka dlouho vstřelit nepodařila. Na konci třetiny se nakonec domácí přece jen dočkali, rychlou souhru dokázal proměnit Adam Černý a do kabin se šlo za stavu 3:7. To co se stalo ve třetí třetině asi zůstane dlouho v paměti všem účastníkům nedělního odpoledne v milevské sportovní hale. Vše načal trefeným volejem Jakub Štván. Po dvou minutách navázal Martin Dolejš a bylo to najednou jen o dvě branky. Bohužel poté přišla špatně pokrytá standardní situace a plzeňští dokázali opět odskočit o tři branky. Došwihácka krasojízda ale nebrala konce. Po pěti sekundách bylo opět sníženo. V 53. minutě už to bylo pouze o jeden gól zásluhou přesně střely Petra Dolejše a atmosféra v hale byla skvělá. Všichni tlačili domácí za vyrovnání a dočkali se v 56. minutě, kdy si Dan Hrůza pohrál s hostujícím brankářem a rozpoutal obrovskou radost. Ovšem zbývaly stále čtyři minuty do konce zápasu, ve kterých oba týmy chtěli utkání rozhodnout. Nakonec se i přes některé závary domácích otočit utkání v základní hrací době nepodařilo a šlo se do prodloužení. V něm sáhli Došwiháci k powerplay a dlouho svého soupeře drželi na jeho polovině. Po jedné střele dokonce zazvonila tyč plzeňské svatyně, ale branku se nakonec vstřelit nepodařilo a šlo se do nájezdů. V nich nakonec milevskou pohádku završil mazáckým nájezdem Jan Loskot a rozpoutal obrovskou radost a nadšení v hale. Fantastický obrat přisoudil milevským dva body a posunul je na 5. příčku tabulky!

Sestava: Kahoun (Tvrdík) – Kotrba, Soulek, Trojáček, Čáp – Černý, Strouhal, Loskot – P. Dolejš, M. Dolejš, Hrůza – Pátek, Štván, Chudoba

9 - 8
Celkový čas

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna
3.11.2019 14:00 CE soutěž juniorů 2019-2020

Výsledky

Klub1. tř.2. tř.3. tř.PrGVýsledek
Junioři035019Vítěz
Slavia Plzeň611008Poražený

Hřiště

SH Milevsko
J. A. Komenského 1034/37, 399 01 Milevsko, Česko
Odkaz na zápasový online zde