DOŠWIHÁČEK 2020 = ZÁBAVA A RADOST ZE SPORTOVÁNÍ

Tradiční příměstký kemp Došwiháček byl letos na programu první srpnový týden. Kvůli rekontrukci sportovní haly našli účastníci kempu azyl převážně v tělocvičně 1. ZŠ Milevsko. V pondělí 3.8. se tedy sešla velká spousta mladých nadějných sportovců a šest trenérů s tím, že si chtějí užít celý týden spousty zábavy při sportování. Od pondělka začaly všechny děti pod vedením svých trenérů plnit naplánovaný program celého kempu. Cílem bylo ukázat různé druhy sportů, ale i to co má předcházet každému sportovnímu výkonu a co má být po něm. Celý kemp byl směřován k tomu, že sportem se dá bavit a krásně se s ním dá vyplňovat volný čas.

Na děti hned po zahřátí a protažení čekalo spoustu úkolů. Vyzkoušeli si gymnastické cviky, několik disciplín z ,,královny sportu“ atletiky. Zahráli si fotbal, házenou, ragby, americký fotbal a i vybíjenou. Na řadu samozřejmě přišel i florbal, kde se trnéři snažili naučit především nováčky florbalovým základům a individuální technice.

Nezapomnělo se ani na ani naposilování především s vlastním tělem, kde se naši trenéři snažili dětem především vysvětlit techniku a jak cviky správně dělat. Třešničkou tábora je každoročně návštěva plaveckého areálu v Milevsku. Zde mladí sportovci ukázali, že ani plavání jim není cizí a strávili zde krásné odpoledne.

V pátek již tradičně účastnící vyrazili do přírody. Děti se tu naučili, že i v lese nebo na louce či poli se dají najít předměty, ze kterých se dá udělat překážková dráha. Letos se tato část obzvláště povedla a kreativita všech byla ohromující. Celý tábor byl proložen diskuzemi o správném stravování a vůbec životních návycích.

Jako každý rok byly děti nadšené a největší odměnou je to, že by chtěly přijít i následující den v sobotu.