Předsezónní soustředění se povedlo na jedničku!

Ve středu 12.8. odjeli mladší a starší žáci, dorostenci a také junioři FBC Došwich Milevsko již podruhé do Dražic, kde je čekalo do neděle 16.8 tradiční soustředění před nadcházející sezonou.

Skoro šedesát hráčů absolvovalo během pěti dnů pod vedením svých trenérů několik obtížných tréninkových jednotek, ať už v hale či na venkovních krásně připravených hřištích okolo haly. Trenéři využívali především dispozice haly, kde pilovali florbalové záležitosti, nechybělo ale ani nabírání fyzické kondice či hraní dalších sportů.

Během soustředění proběhly také dva přátelské zápasy, kde v jednom mladší žáci poměřili síly se staršími a dorostenci vyzvali juniory. Vrcholem celého soustředění byl sobotní večerní turnaj trojic, který se hrál v dobrém tempu a také náladě. Na konci soustředění odjížděli hráči vyčerpáni, ale také dle slov trenérů výborně připraveni na nadcházející sezonu!

Tím byl splněn cíl tohoto soustředění, kde kategorie od mladších žáků výše eskalují svou přípravu na nadcházející sezonu. Mimo jiné cílem soustředění není pouze zlepšení fyzických a florbalových dovedností, ale také hlavně utužení party v rámci teambuildingových a společenských akcí bez mobilních telefonů, kterých není na takovýchto kempech málo, protože dobrá nálada a parta, která táhne za jeden provaz je základem dalších úspěchů na hřišti. V rámci týmových sezení po jednotlivých kategoriích nechyběly ani volby kapitánů.

O hráče bylo nadstandardně postaráno od kvalifikovaných trenérů, skvělého zázemí včetně vytříbené a předem diskutované stravy, která odpovídala stravě sportovce a plnila tak i jakousi „výchovnou“ ukázku pro všechny zúčastněné, jak se v dnešní době správně stravovat.