1. kolo Poháru Českého florbalu: První den skončil pro muže A polovičním úspěchem

O tomto víkendu se naplno rozjíždí nová florbalová sezona 2020/2021. Jako první po celé republice přišly na řadu zápasy 1.kola Poháru Českého florbalu, ve kterém nechybí ani naši muži A. Ti v sobotu ráno odcestovali do Berouna, kde je v místním sportovním centru během víkendu čekají boje o postup do dalšího kola.

Prvním soupeřem byli Došwihákům florbalisté Sedlčan. Milevští šli do vedení po necelých dvou minutách. Rychlá branka ale Došwiháky naopak trochu ukolébala a hra neměla příliš velké tempo. I přesto ještě do konce třetiny vstřelili naši hráči další branku a do kabin šli s dvoubrankovým vedením. Postupem času se hra našeho týmu zlepšovala a milevští čím dál více přebírali kontrolu nad zápasem. Během druhé třetiny milevští nastříleli další tři branky a do kabin se tentokráte šlo za stavu 5:1. Soupeř nekladl větší odpor ani ve třetí třetině, ve které se zápas především dohrával. Mladý došwiháckým tým si po vítěztsví 7:2 připsal první tři důležité body.

FBC Došwich Milevsko 7:2 Florbal Sedlčany (2:0)(3:1)(2:1)

Góly a asistence: 2. Kotrba (Keyzlar), 8. Trojáček (Plocha), 23. Staněk, 25. Hrůza D. (Čekan), 33. Stráňka, 44. Keyzlar (Kotrba), 55. Keyzlar (Čekan) – 22. Kymla (Kút), 49. Kymla (Kút)

Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Kahoun (40. Šimák) – Mrzena (C), Čáp, Plocha, Čekan – Bečka, Staněk, Stráňka, Keyzlar, Trojáček, Kotrba, Hrůza, Štván, Fridrich

Florbal Sedlčany: Valsa (Růzha) – Pařízek J., Pařízek M., Pištěk, Junek – Kymla, Kút, Počepický, Procházka, Studenovský, Jirout, Kocura

Ve druhém a zároveň posledním zápase sobotního programu čekal na milevské rival ze Strakonic. Začátek zápasu se hráčům Milevska vůbec nepovedl. I díky slabé produktivitě soupeře ze Strakonic byl rozdíl mezi oběma týmy jen dvoubrankový. Ještě do konce třetiny ale naši hráči předvedli skvělý obrat a i díky dvěma využitými přesilovkami do kabin odcházeli s vedením 3:2. Ve velmi dobré hře pokračovali Došwiháci i ve druhé třetině a s favoritem zápasu hráli po dvou periodách nerozhodně 5:5. Rozhodující momenty zápasu přišly v poslední třetině, kdy soupeř odskočil o čtyři branky a utkání rozhodl. Došwihákům se již poté podařilo pouze korigovat skóre na konečných 6:9 pro hráče od Otavy.

FBC Došwich Milevsko 6:9 Florbal Strakonice (3:2)(2:3)(1:4)

Góly a asistence: 9. Kotrba (Trojáček), 11. Hrůza (Mrzena), 14. Trojáček (Čáp), 24. Stráňka (Bečka), 33. Stráňka, 54 Čáp (Mrzena) – 4. V. Strejček (Mareš), 9. Šavrda (Bučok), 24. Mareš (Harman), 27. Blahuta (Bučok), 35. v. Strejček (T. Houska), 41. Mareš (Harman), 41. Šavrda (Houska), 49. Houska (Řezanka), 53. Mareš (Harman)

Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Šimák) – Mrzena (C), Čáp, Plocha, Čekan – Bečka, Staněk, Stráňka, Keyzlar, Trojáček, Kotrba, Hrůza, Štván, Fridrich

Florbal Strakonice: Velek – Mareš, Pluskal, Houska T., Houska V. – Bučok, Harman, Šavrda (C), Řezanka, Strejček M. , Blahuta, Přib, Křesák, Hron, Strejček V.

Hodnocení obou utkáních od hlavního trenéra Lukáše Dolejše: ,,V prvním zápase jsme se postupně dostávali do hry, trochu nás ukolebal rychlý gól. Postupem času se ale naše hra zlepšovala a soupeře, který neměl odpovídají kvalitu, jsme s přehledem přehráli. V zápase se Strakonicemi jsme zaspali start. Dostali jsme rychle góly a prohrávali jsme o dvě branky. Poté jsme se ale skvěle nakopli a po zásluze jsme utkání otočili. Ve druhé třetině jsme pokračovali ve velmi dobré hře. Rozhodl start třetí třetiny, kdy si soupeř dokázal vypracovat náskok, který již nepustil. I dnes nám chybělo několik hráčů základní sestavy, což nás samozřejmě oslabilo. Celkově jsme spokojeni s dnešní hrou. Stále je samozřejmě co zlepšovat.

Došwiháky čekají další dva zápasy hned v neděli, ve kterých nejprve od 10:00 proti Palermu Příbram a 14:30 proti Young Boys budou bojovat o postup do další fáze!