1. kolo Poháru Českého florbalu: Muži A si po dvou vítězstvích zajistili postup do dalšího kola

V neděli brzo ráno odcestovali muži A k dalším dvěma zápasům 1. kola Poháru Českého florbalu do Berouna. Po včerejším vítězství nad Sedlčany a porážce od Strakonic v neděli bojovali o postup do dalšho kola.

V prvním střetnutí poměřili milevští síly s Palermem Příbram. Došwiháci byli od začátku utkání aktivnějším celkem, více na míčku. Soupeř z Příbrami se soustředil především na poctivou obranu a spoléhal na rychlé brejky, ze kterých nebezpečně hrozil. Milevské po celý zápas trápilo zakončení. Po dvou třetinách svítilo na ukazateli vyrovnané skóre 1:1. Rozhodující momenty utkání přišly v rozmezí 44. a 47. minuty, kdy svěřenci trenéra Dolejše nastříleli po rychlých akcích tři branky a definitivně rozhodli utkání. I přes snahu příbramských o zdramatizování zápasu se soupeři branku vstřelit nepodařilo a i díky velmi dobré obraně si Došwiháci připsali důležité vítěztsví a definitivně si zajistili postup do dalšího kola!

FBC Došwich Milevsko 4:1 Palermo Příbram (1:1)(0:0)(3:0)

Góly a asistence: 15. Dolejš (Čáp), 45. Stráňka (J. Hrůza), 47. Dolejš (D. Hrůza), 48. Trojáček (Kotrba) – 14. Vohradský (Petrásek)

Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Šimák) – Mrzena, Stráňka, Plocha, Čáp – Trojáček, Keyzlar, Kotrba, Fridrich, Staněk, Dolejš, Štván, J. Hrůza, D. Hrůza

Palermo Příbram: Schneeberg – Vršecký, Balek, Těhle, Kuba – Fišer, Bambas, Ureš, Kožíšek, Vohradský, Z. Císař, Petrásek, J. Císař

V druhém zápase čekal na Došwiháky pražský celek Young Boys. Po zajištění postupu do další fáze, již v tomto utkání zbývalo pouze rozluštit, z jaké pozice půjdou naši hráči do 2. kola. Milevští vstoupili do zápasu s velkou chutí a po necelých sedmi minutách vedli již o tři branky. Soupeř dokázal korigovat ještě do konce třetiny a do kabin se tak šlo za stavu 3:1. Od druhé třetiny byla hra v naprosté režii Došwiháků, kteří soupeře přehrávali ve všech aspektech a po pěkných akcích přidávali jednu branku za druhou. Po závěrečném hvizdu se skóre zastavilo na konečných 11:3 pro nováčka DIVIZE a milevští tak ukončili víkendovou jízdu v Berouně nejvyšším vítězstvím.

FBC Došwich Milevsko 11:3 FBC Young Boys (3:1)(3:0)(5:2)

Góly a asistence: 3. D. Hrůza, 4. Plocha, 7. Trojáček, 22. Dolejš (Čáp), 24. D. Hrůza (Štván), 27. D. Hrůza, 45. Stráňka (Kotrba), 46. Staněk (J. Hrůza), 53. Trojáček, 53. Plocha, 55. Trojáček – 11. Václavík (Šudoma), 52. Václavík (Žížala), 55. Václavík (Sojka)

Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Šimák (Kahoun) – Mrzena, Stráňka, Plocha, Čáp – Trojáček, Keyzlar, Kotrba, Fridrich, Staněk, Dolejš, Štván, J. Hrůza, D. Hrůza

FBC Young Boys: Petr – Šudoma, Stárek, Sojka, Žížala, Pok, Václavík, Hluší, Koptiš, Rohlík, Palán, Pořt, Mudruňka

Hodnocení hlavního trenéra Lukáše Dolejše: První zápas jsme museli být trpěliví, byli jsme lepší na míčku, ale nedařilo se nám v zakončení. Soupeř nebezpečně hrozil především z brejkových situací. Ve třetí třetině jsme chtěli zvýšit pohyb a chtěli jsme se rychleji dostávat do útočného pásma. To se nám dařilo plnit a přineslo to góly v síti soupeře. Po celý zápas jsme předvedli dobrý, koncetrovaný výkon. V druhém zápase na nás nastoupil soupeř především s defenzivní taktikou. Dařilo se nám rychle kombinovat a soupeře jsme k ničemu takřka nepouštěli. Některé branky padly i po krásných individuálních akcích, zasloužené a jasné vítězství. Celkově hodnotím odehraný víkend velmi kladně. Třikrát jsme dokázali zvítězit a především jsme postoupili do dalšího kola. Zápas od zápasu se zlepšujeme, je opravdu znát herní posun, což mě těší nejvíce.

Došwiháci tedy po třech vítěztsví a jedné porážce obsadili ve skupině C 2. místo a ve druhém kole Poháru Českého florbalu je příští víkend čekají Draci Říčany. Utkání se odehraje na hřišti soupeře.

-cer-