Mužům se premiéra nevyvedla, ve Strakonicích vysoko prohráli.

V sobotu 12.9. vyrazili ke svému historicky prvnímu utkání v celostátní DIVIZI muži A do Strakonic, kde od pěti hodin vyzvali místní FBC.

Do Strakonic neodjeli naši muži v kompletní sestavě. Kromě několika zraněních vyrazili i bez stabilních článků kádru z řad juniorů, které čekalo utkání v Ústí nad Labem. Pozitivní zprávou byl alespoň návrat tahouna Pavla Procházky.

Do utkání vstoupili lépe domácí a více drželi míček na svých hokejkách. Do vedení se překvapivě dostali hosté. Špatnou rozehrávku domácích vypíchl Pavel Procházka a vstřelil historicky první branku našeho klubu v DIVIZI! Strakonice ale pokračovaly i po inkasované brance v aktivitě a po necelých dvou minutách přišla odměna v podobě vyrování. Velký tlak domácího celku nepolevoval a strakoničtí hráči přidali do konce třetiny další tři branky a do kabin se šlo za stavu 4:1 pro domácí favority. Do druhé třetiny vstoupili Došwiháci o něco lépe a postupně srovnávali dění na hřišti. I přesto těsně za polovinou hry přidal další branku domácích Vojtěch Houska a zkompletoval tak svůj hattrick. O 52 sekund později se milevský tým dočkal vyrovnání. Nejprve promarnil slibnou šanci Procházka, k dorážce se poté dostal Stráňka a propálil vše, co mu stálo v cestě – 5:2. Po vyloučení Koukola dostali strakoničtí možnost přesilové hry, kterou využili a zásluhou Staňka to bylo opět o čtyři branky. Do poslední periody vstupovali Došwiháci s cílem porvat se ještě o výsledek a otevřeli více hru. Definitivně ale vítěztsví na stranu domácích přisoudila dvojice Staněk, Mareš, po jejichž brankách svítilo na ukazateli skóre již 8:2. Milevští se dočkali už pouze jedné branky. David Staněk proběhl hřiště a přesnou střelou snížil. Přáním domácích bylo deset branek v síti Milevska a dočkali se. Pěkně zahranou standardní situaci využil Chvosta a poslední hřebíček do rakve hostů zatloukl domácí hrající trenér Karel Šavrda.

FBC Strakonice 10:3 FBC Došwich Milevsko (4:1)(2:1)(4:1)

Góly a asistence: 5. V. Houska (Pluskal), 8. J. Staněk (V. Houska), 8. Hron (Chvosta), 20. V. Houska (Pluskal), 33. V. Houska, 35. Bučok (Šavrda), 49. J. Staněk (Šavrda), 53. Mareš (Šavrda), 56. Chvosta (Řezanka), 58. Šavrda – 4. Procházka, 33. Stráňka (Procházka), 54. D. Staněk (Procházka) Počet střel: 49:12, Vyloučení: 0:2, Využití: 2:0, Počet diváků: 30, Počet střel: 49:12, Vyloučení: 0:2, Využití: 2:0, Nejlepší hráči zápasu: V. Houska – Procházka

FBC Strakonice: Velek (Vaníček) – Pluskal, T. Houska, Mareš, V. Houska, J. Staněk, Křesák Šavrda (C), Chvosta, Blahuta, Volfl, Harman, Bučok, Strejček, Přib, Řezanka, Hron

FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Šimák st.) – Stráňka, Plocha, Mrzena (C), Čekan – J. Hrůza, D. Staněk, Procházka, Bečka, Koukol, Šach

Vyjádření hrajícího trenéra Jaromíra Hrůzy: ,,Snažili jsme se udržet taktiku, kterou jsme si řekli, soupeř byl však lepší a drtivě nás přehrával. Přesto, co jsme si řekli, jsme dodrželi. Velký dík našemu brankáři, který nás držel, co to šlo. Soupeři přeji štěstí v dalších kolech.

Milevským se tak premiéra nezdařila. Šanci na reparát budou mít již tuto sobotu, kdy na domácí palubovce přivítají rivala z Tábora! Doražte do haly!