Modrý tým starších žáků opanoval turnaj ve Strakonicích

V neděli 17. října vyrazili na svůj druhý turnaj v letošní sezoně modrý tým starších žáků. Došwiháci po nešťastném sestupu z elitního koše vyrazili do Strakonic, kde se snažili se do prvního výkonnostního koše zpět vrátit.

Došwiháci se museli obejít bez svého hlavní trenéra Adama Černého, kterého na lavičce zastoupil Tomáš Habart. Jako první čekal na milevský celek Jindřichův Hradec. Došwiháci zaspali začátek, z toho se odvíjel i celý průběh duelu. Časté nepřesnosti znamenali, že se Milevští o vedení museli obávat až do konce duelu, nakonec však vše dobře dopadli. Došwiháci zvítězili těsně 3:2.

Ve druhém utkání na turnaji vyzvaly milevské favorizované Strakonice. Soupeř byl od začátku duelu lepším na míčku, Došwiháci však ukazovali svoji bojovnost a favorita turnaje dlouho drželi na uzdě. Došwiháci šli zásluhou Koudelky dokonce do vedení. Šest minut před koncem však srovnal Mikeš. Strakoničtí svůj tlak stupňovali, brankář Matěj Habart však svými zákroky několikrát svůj tým podržel. Utkání tak nakonec dospělo k remíze.

V posledním duelu se utkali Milevští s Netolicemi. Toto utkání mělo od začátku jasného krále, k naší radosti jím byl milevský tým. Došwiháci nastříleli během prvního poločase hned šest branek a rozhodli defacto o svém vítězství. Modří předváděli krásné kombinace, které byly zakončované brankami. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 8:2.

Došwiháci tedy turnaji zaznamenali dvě vítězství a jednu remízu, díky čemuž se opět vrací do elitního výkonnostního koše!

Sestava: Habart – Prokop. Hrych, Neužil, Smrčina T., Pištěk, Koudelka, Řezba, Řehoř, Koudelka, Smrčina J. Kraus