Junioři o víkendu zahájí 1. ligu plzeňským dvoubojem

Již tento víkend odstartují hlavní část sezony junioři. Svěřenci trenéra Dolejše dokázali překvapit během kvalifikace o CE ligu. Po vítězstvích nad českobudějovickými Štíry a Panthers Praha dokonce Došwiháci bojovali do posledního kola o účast v elitní lize. Nakonec to nevyšlo a milevský celek čeká 1. liga.

Sezona nezačala pro milevské nejlépe. První hrací víkend nejprve Milevští nestačili na Tatran Střešovice, druhý den ani v krajském derby na České Budějovice. První vítězství přišlo o týden později, kdy dokázali junioři zaskočit Panthers Praha, které na domácím hřišti přetlačili 6:5. Po prohře na Tatranu přišla poslední hrací víkend odveta se Štíry. Milevští v tomto utkání dominoval od začátku duelu a zaslouženě ho ovládli. I proto byl souboj s Panthers Praha o den později přímým v boji o postup do elitní ligy. Došwiháci ale do Prahy vyrazili výrazně oslabeni. Několik hráčů vyrazilo pomoci k ligovým bodům mužů A, další chyběli kvůli zranění. Do Prahy tak vycestoval téměř dorostenecký výběr, který silnému domácímu celku vzdoroval dvě třetíny, ta třetí už byla definitivně ve prospěch Panthers, kteří stvrdili vítězství. „Jsem velmi spokojen s výsledky kvalifikace. Nejen že jsme uhráli 6 bodů v silné skupině, ale i herně se nám zápasy podařily. Velkým klubům jsme byli velmi důstojným soupeřem a herně jsme nepropadli.Rozdíl byl v individuálních dovednostech a někdy příliš velkému počtu chyb. Dál mě těší úspěšné zapracovávání některých dorostenců, “ hodnotí kvalifikaci Lukáš Dolejš.
Jak již bylo zmíněno, tak Došwiháci sahali do posledního kola po postupu. Podle milevského trenéra by za jistých okolností byla šance opravdu reálná. „Ta šance tam byla. Kdybychom jeli na poslední zápas v plné sestavě, tak si myslím, že by byla i reálná. Ale upřímně jsem realista a 1.liga juniorů je soutěží, do které patříme, “ říká.

Milevské čeká pro rozlosování západní skupiny 1. ligy. Došwiháky čekají souboje s Ústím nad Labem, FBC Plzeň, Sokolem Královské Vinohrady, Chomutov, Slavií Plzeň, Štíry České Budějovice, Českou Lípou, Karlovými Vary a Bohemians. Právě Klokani jsou několikanásobným mistrem juniorů, milevské čeká tedy velká výzva. „Moc se těšíme, čekají nás velmi atraktivní soupeři včetně superligových celků. Soutěž bude mít vysokou úroveň, některé celky už známe z minulých ročníků, ale někteří jsou pro nás neznámými. Zápas s Bohemians také bude vyjímečný, vždyť je to několikanásobný vítěz celé juniorské soutěže. Klukům to přinese spoustu těžkých zápasů což je pro jejich sportovní vývoj ohromně důležité, ‚‚ podotýká Dolejš.

A s jakými cíli vstupují junioři do hlavní fáze sezony? „Cíle jsou jasné. Odehrát kvalitní zápasy a předvést hru, se kterou budeme každý zápas spokojeni. V tabulce bychom se rádi pohybovali kolem středu. Kluci jsou natěšení, tak věřím, že to vyjde, “ dodává na závěr lodivod milevské střídačky.

Soutěž zahájí junioři už tuto sobotu, kdy zamíří na hřiště FBC Plzeň, o den později se do Plzně vydají znovu. V 11 hodin vyzvou Slavii Plzeň.