Start do nového roku se vydařil na jedničku! Muži A přehráli Rokycany

V sobotu 8. 1. odstartovali rok 2022 muži A. Svěřence trenérů Dolejše a Jiříka čekalo domácí utkání s Rokycany, tedy šestým celkem divizní tabulky. Rokycanští ztráceli před sobotním vzájemným duelem na milevský celek šest bodů, šlo tedy o velmi důležité utkání.

Start zápasu byl opravdu raketový. Hned po třiatřiceti sekundách šli Milevští do vedení zásluhou Lukáše Trojáčka. Rokycany však rychle reagovali zásluhou Levého. Přelévaná pokračovala i nadále. Po dobrém napadání dostal míček do sítě David Kolář a Došwich opět vedl. Po další chybě v defenzivě však srovnal za třicet sedm sekund později Vitouš. To byla však ze strany hostů do konce třetiny vše, naopak Došwiháci se prosadili ještě třikrát. Hattrick zkompletoval do první pauzy Lukáš Trojáček a gólové hody první třetiny uzavřel Adam Černý.

Během druhé části hry se prosadily celky celkem dvakrát. Rychle po pauze snížil na rozdíl dvou branek Váně. Těsně před polovinou zápasu přidal svoji další branku Lukáš Trojáček a Došwiháci znovu vedli o tři branky. Čtyřiačtyřicet sekund před druhou pauzou snížil Levý, ale to nebyla poslední branka ve druhé části. I tentokrát našli Milevští odpověď. Deset sekund před koncem druhé třetiny vymetl pavučiny v hostující svatyni páteční oslavenec Jan Loskot a Milevští si odnášel vedení 7:4.

Ani ve třetí části jsme dlouho nezůstali bez změny skóre. Po třech a půl minutách snížil opět náskok milevských Kozelka. Tím však Rokycany svůj střelecký účet v sobotním zápase uzavřely. I přes několik šancí už žádnou branku přidat hráči hostů nedokázali. Naopak přišlo zvýšení od domácích. Osmou branku přidal kapitán Adam Černý. Další dvě trefy poté přidali Došwiháci do prázdné branky, díky kterým definitivně přisoudili důležité vítězství na stranu milevského celku.

FBC Došwich Milevsko 10:5 FBC Rokycany (5:2, 2:2, 3:1)

Góly a asistence: 1. Trojáček (Loskot), 5. Kolář (Černý), 6. Trojáček (Loskot), 9. Trojáček (Loskot), 16. Černý (Trojáček), 30. Trojáček (Černý), 40. Loskot, 53. Černý (Kolář), 58. Strouhal (Hrůza), 60. Hrůza (Staněk) – 3. Levý (Štván) 5. Vitouš, 22. Váně (Fiala), 40. Levý (Ernest), 44. Kozelka (Fiala), rozhodčí: Kohnheiser – Vraspír; vyloučení: 3:3; využití: 0:0; diváků: 86; zásahy brankářů: Kahoun 23 – Barna 23.
Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Loskot, Čáp, Stráňka, Plocha, Susmilich – Černý (C), Trojáček, Kolář, Strouhal, Hrůza, Staněk, Dolejš
FBC Rokycany: Barna (Nesét) – Ernest, Štván (C), Fiala, Kozelka, Bendek, Malý, Holeček, Levý, Váně, Vitouš, Hora, Mašek, Košař

Komentář trenéra Marka Jiříka: Kvalitní první třetina nám dneska pomohla zvládnout zápas. Soupeř se dostal v průběhu zapasu do hry a začal nám dělat více problémů. Ve třetí třetině jsme udělali pár změn v sestavě a zlepšili hru, což nám pomohlo k výhře. Děkuji soupeři za zápas.

Svůj pohled nabídl také autor čtyř branek Lukáš Trojáček: První zápas v novém roce se soupeřem z Rokycan byl pro nás spíš zápas, díky kterému jsme se měli dostat zpět do formy po pauze. Od začátku jsme si šli pro jasné vítězství. V prvních pěti minutách to bylo spíše pro diváky velmi atraktivní, jelikož padal gól za gólem do obou branek. Těžký úvod jsme zvládli a udrželi jsme si vedení a ještě jistějším výkonem v každé třetině jsme si došli pro tři zasloužené body.

Pro Došwiháky jde o velmi důležité vítězství, díky kterému se udrželi na dosah špičce tabulky a jsou stále ve hře o vyřazovací boje. Již příští týden však svěřenci Dolejše s Jiříkem čeká další těžká šichta. Zamíří totiž na hřiště Jindřichova Hradce.

Fotogalerii ze sobotního zápasu najdete na klubovém FLICKU!

IMG_2606