Dorostenci na body mezi elitou nedosáhli

Druhý lednový víkend vyrazili na svůj první turnaj nového roku dorostenci. Svěřenci trenérů Habarta s Trojáčkem vyrazili do Prahy, kde na ně po návratu do elitního výkonnostního koše čekali velmi těžcí soupeři, konkrétně Havlíčkův Brod a pražská Sparta.

Jako první došlo na čtvrtý vzájemný zápas sezony s Havlíčkovým Brodem. Během třech předešlých duelů dvakrát vyhrál soupeř, Milevští tedy měli velkou motivaci srovnat stav vzájemných zápasů. Oproti minulém klání, ve kterém Došwiháci zvítězili na domácí půdě 8:4, šlo tentokrát o úplně jiné utkání. Úvod byl velmi pečlivý do obrany z hlediska obou celků. Skóre se ale podařilo otevřít hráčům Havlíčkova Brodu, když se prosadil Křepinský. Následně se na delší dobu po gólech jakoby slehla zem. Až v čase 23:39 přesně zamířil Muhlfait a bylo to již o dvě branky. Ke vší smůle se hostům podařilo skórovat do sirény ještě potřetí zásluhou Maliny a odnášeli si pohodlný náskok.
Třetí třetina však byla z hlediska milevských nejlepší. Došwiháci svého soupeře dokázali zatlačit, vypracovali si několik zajímavých šancí, dvakrát dokonce zazněla tyč. Ze všech šancí se ujala pouze střela Matěje Habarta. Nevyvedl se ani závěrečný pokus při hře v šesti a hosté přidali pojistku z hole Bureše do odkryté klece. Skóre se tak zastavilo na konečném stavu 1:4 ve prospěch hostů, kteří tak opanovali důležité utkání.

FBC DOŠWICH MILEVSKO – TJ Sokol H. Brod Erupting Dragons 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Branky: 38. Habart (Trojáček) – 6. Křepinský (Hart), 24. Muhlfait, 28. Malina (Bureš), 45. Bureš.
Sestava Milevska: Hejný – Prokop, Chalupa, Novotný, Veselý – Trojáček, Dolejš, Habart, Dvořák P., Dvořák A., Heřmánek.

Hodnocení zápasu od trenéra Michala Trojáčka: Zápas neměl moc velký náboj, oba týmy hráli takticky, trpělivě si hlídaly svoji branku. V tomto zápase se mohly prosadit více individuální typy. Bohužel pro nás byl na tom Havlíčkův Brod lépe. Tentokrát soupeři více vycházely jednotlivé akce. Od dalších branek nás zachránil dobře chytající Adam Hejný. Nám to tentokrát moc nešlo, naše střely létaly mimo bránu. K prohře nám uškodilo i devět trestných minut, to se příště nesmí stávat.

Od druhého utkání si svěřenci trenérů Trojáčka s Habartem slibovali ještě těžší zápas. Protivníkem totiž byla pražská Sparta, jeden z nejsilnějších celků nejvyšší dorostenecké soutěže.
Favorit vkročil do zápasu lépe, v první třetině téměř nedal milevským hráčům nádech k větší šanci. Po gólech Kopeckého, Indry a Pleskače ovládli Pražané první dějství 3:0.
Tak jak Sparťané skončili, tak také pokračovali. Pleskačův druhý gól znamenal posun skóre na 4:0 pro tým z hlavního města. Poté ale Sparťané lehce povolili, Došwiháci se začali dostávat více do hry, branky však ne a ne přijít.
Naopak Sparťané trefili co se dalo. Zásluhou Švába, Fatora a Bernata přidali další tři branky. V tu chvíli to bylo už o sedm branek a o vítězi bylo rozhodnuto. Došwiháci se však nevzdali, za což přišla zasloužená odměna. Výsledek nejprve snížil Trojáček, o minutu později poté uspěl při trestném střílení kapitán Daniel Dolejš. Jenže poté se po delší době opět připomněli Sparťané, hattrick završil Pleskač – 8:2. Byli to však Milevští, kdo se radovali ve druhém dějství naposledy. Chalupova rána ze střední vzdálenosti zapadla krásně do branky sekundu před sirénou – 8:3.
Ve třetí třetině už se zápas dohrával. Sparťané nikam nechvátali, spíše drželi svůj náskok a z nabídnutých příležitostí se pokoušeli skórovat. To se jim nakonec ještě dvakrát povedlo, Došwiháci se prosadili jednou. Svůj střelecký účet v nejvyšší dorostenecké soutěži si otevřel Jakub Veselý – 10:4.

ACEMA Sparta Praha UNYP – FBC DOŠWICH MILEVSKO 10:4 (3:0, 5:3, 2:1)

Branky: 2. Kopecký, 5. Indra (Šlosar), 8. Pleskač (Kárník), 16. Pleskač, 22. Šváb (Kárník), 24. Fator (Šváb), 26. Bernat (Pleskač), 28. Pleskač (Kárník), 37. Kopecký (Šlosar), 45. Novák (Bernat) – 26. Trojáček (Dolejš), 27. Dolejš (SN), 30. Chalupa (Dvořák), 39. Veselý (Dolejš).
Sestava: Habart – Hejný, Prokop, Chalupa, Novotný – Veselý, Dolejš, Trojáček, Dvořák P., Dvořák A., Heřmánek

Zhodnocení druhého zápasu od Michala Trojáčka: Sparta na nás nasadila to nejlepší, co měla, začala od začátku hrát na dvě formace, což bylo to znát. K ničemu nás nepustila, byla stále na míčku. V půlce druhé třetiny, kdy již Sparta měla dostatečný náskok, tak pustila do hry i další lajnu. To nám pomohlo ke snížení skóre, ale deset obdržených branek jsme neodvrátili.

Celé sobotní vystoupení zhodnotil také kapitán Daniel Dolejš: Myslím si, že nám chybělo i trochu štěstí. V prvním zápase jsme se trápili na své polovině, dělali jsme zbytečné chyby. Ve druhém zápase jsme narazili na velmi silného soupeře. Ani na jeden celek jsme nestačili, ale věřím, že přijde to vyjde a opět budeme úspěšní.

V Řepích to tedy dorostenců nevyšlo. Další šanci na úspěch mezi elitou budou mít Došwiháci 23. ledna, kdy je čeká druhý dvojzápas v prvním koši. Ve střešovické Stodole vyzvou Black Angels a domácí Tatran Střešovice.