Mladší žáci si odvezli z Písku dvě výhry

V sobotu 8. 1. vstoupili do roku 2022 i mladší žáci. Svěřenci Jaromíra Hrůzy vyrazili do nedalekého Písku, kde na ně v rámci druhého výkonnostního koše čekal domácí Písek, Tábor a Český Krumlov. Milevští vyrazili k Otavě s jasným cílem, zabojovat o postup mezi nejlepší týmy.

V prvním sobotním utkání vyzvali Milevští rivala z Tábora. Došwiháci byli zřejmě myšlenkami ještě u vánočního stromečku, nepochytili začátek a museli dotahovat. Nicméně postupně milevský celek srovnával hru a srovnal se soupeřem i skóre. I v dalším průběhu zápasu však sráželi mladší žáky hrubé chyby, které soupeř nekompromisně trestal a zaslouženě si došel pro vítězství. Milevští tak nezačali sobotní turnaj podle představ.

Ve druhém utkání čekal na Došwich Český Krumlov. Celé utkání se neslo v duchu přetahované. Na každou branku milevského celku dokázal soupeř rychle reagovat. Došwiháci měli velkou šanci na vítězství na konci zápasu, kdy měli k dispozici trestné střílení, které se však neujalo. I přesto se nakonec z výhry radovali Došwiháci. Sekundu před koncem se podařil vsítit k velké radosti hráčů i rodičů vítězný gól, Milevští tak byli za svoji velkou bojovnost odměněni.

V závěrečném představení se mladší žáci utkali se svými vrstevníky z Písku. Došwiháci na svého soupeře vlétli a rychle vedli 2:0. To byl velmi důležitý krok k vítězství. Milevští už svého soupeře nepustili k vyrovnání a zaslouženě si došli pro druhé sobotní vítězství.

Došwiháci tak zakončili turnaj se dvěma výhrami a jednou porážkou, jsou tedy velkým kandidátem na postup mezi elitu. Jak to nakonec bude se rozhodne v nejbližších dnech. Pro milevské je však velmi důležité, že dokázali plnit to, co si řekli, na což budou chtít navázat v dalších zápasech.

Zhodnocení turnaje od hlavního lodivoda střídačky Jaromíra Hrůzy: První duel s Táborem jsme si prohráli prakticky sami. I to jsou ale cenné zkušenosti díky kterým je každý hráč o kousíček zkušenější a pomohlo nám to nastavit hlavy do dalších zápasů. Chci všechny hráče a hráčky pochválit za bojovnost ve druhém souboji, který nám nakonec přinesl kýžené vítězství, když jsme v poslední sekundě vstřelili branku na 5:4 a vyhráli tento dramatický souboj, ve kterém jsem od soupeře chvílemi postrádal fair play. To mě trochu mrzelo. Zápas s Pískem rozhodl rychlý vstup, díky kterému jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Zaslouženě jsme vyhráli celý koš. Sobotu jsme zakončili s bilancí dvou výher a jedné prohry, což nás staví do role favoritů na postup do prvního výkonnostního koše. Na závěr chci pochválit celý tým, který dokázal zareagovat na nepovedené první utkání a potvrdit zvedající se formu, na které v každém tréninku pracujeme. Chci poděkovat také rodičům za jejich podporu a dobrou náladu.

Sestava: Balážová – Fara, Vácha, Štolz, Červenka, Koudelka, Dušek, Jírovcová, Prokopová, Fischerová, Soul, Krahulec, Fridrich