Těžká prověrka pro muže A. Míří na hřiště Jindřichova Hradce

Parádní úvod do nového roku prožili o uplynulém víkendu muži A. Svěřenci Lukáše Dolejše a Marka Jiříka zvládli domácí utkání s Rokycany a udrželi se ve špičce tabulky. V neděli však čeká milevský celek další těžká prověrka. Došwiháci totiž zajíždějí na hřiště Jindřichova Hradce. Úvodní buly duelu je naplánováno na 17 hodin.

O SOUPEŘI

Náš nedělní soupeř prožívá zatím rozpoluplný ročník. Jindřichohradečtí mají v probíhající sezoně výsledky jako na houpačce. Slovan dokáže potrápit velké favority, dokonce o body obral Strakonice, ale zároveň vyhořet s papírově slabšími soupeři. Z výsledkově slabšího období se však Jindřichův Hradec rychle oklepal a začal nový rok vítězně. Ze hřiště Štírů si odvezl výhru 8:2, na kterou by rád navázal v neděli. Momentálně mají po patnácti odehraných kolech Jindřichohradečtí na svém kontě jednadvacet bodů, devět bodů tedy ztrácejí na milevský celek. Co se týče produktivity, tak tu vede dvojice Michal Hřebíček s Janem Šimicem s patnácti body. Na bodové produkci se v dosavadním průběhu sezony podílelo v dresu Slovanu už devatenáct jmen. Je tedy zřejmé, že kádr Jindřichova Hradce je velmi široký a Došwiháci si musí dát pozor na každého hráče.

NÁŠ TÝM

Jak již bylo zmíněno, tak i Došwiháci mají za sebou povedený start do nového roku. Díky vítězství se Milevští stále drží na dosah pozicím zaručujícím účast v play-up. Pokud chtějí na tento cíl pomýšlet i nadále, tak v Jindřichově Hradci musí uspět. Že nepůjde o lehké utkání poukázal i první vzájemný duel, ve kterém došlo až do prodloužení, ve kterém nakonec byli úspěšní Došwiháci. Milevský tým nevyrazí do Jindřichova Hradce v kompletní sestavě, problémy se sestavou pokračují i po novém roce. I tak však vyrazí Došwiháci odhodláni a namotivováni uspět v jihočeském derby a odvézt si důležité body.

Co od zápasu očekává trenér Marek Jiřík? Od zápasu čekám aktivní napadání od soupeře, kterým se prezentuje celou sezónu. Rozhodně nás nečeká lehký zápas. Soupeř má výsledky jako na houpačce, kdy dokáže porazit Strakonice a potom prohrát s Kaplicí. Doufám, že rozhodne naše větší individuální kvalita a dovezeme si tři body z Jindřichova Hradce.

Svůj předzápasový pohled nabídl i obránce Patrik Plocha: Čeká nás velmi nevyzpytatelný soupeř, který na domácí půdě dokáže potrápit kohokoliv. Bodovali v předchozím zápase stejně jako my, oba celky mají motivaci prodloužit vítěznou šňůru. Čeká nás vyrovnaný zápas, ve kterém potřebujeme bodovat, abychom byli stále ve hře o vyřazovací boje. Nyní by opravdu nebylo vhodné přijít o body. Doufám, že budeme pokračovat v předváděné hře a přidáme další vítězství.

Jak již bylo řečeno, tak milevské v Jindřichově Hradci čeká opravdu těžká prověrky, proto budou potřebovat podporu i od svých fanoušků. Pokud tedy máte v neděli čas, tak rozhodně doraže do sportovní haly v Jindřichově Hradci na kvalitní divizní florbal. Rozhodně bude na co koukat!