Dorostenci potrápili favority, ale na body to nestačilo

V neděli 23. ledna čekala naše dorostence další dvě klání v silně obsazeném prvním koši. Tentokrát se celky sjely do arény Stodola v pražských Střešovicích.

V prvním klání změřili Došwiháci síly s pražskými Black Angels. Jednalo se o vůbec první setkání obou celků v letošní sezóně. Lépe do utkání vstoupili Bleci, když se prosadil Vinkler. Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané, šance střídala šanci. Jednu takovou dokázal využít Adam Dvořák, jenž dorazil Dolejšovu střelu za Havrdova záda – 1:1. Po první třetině byl tedy stav vyrovnaný.
Druhá třetina byla však pro milevské hodně neúspěšná. Soupeře nakoply dvě rychlé branky z úvodu z holí Kašpárka a Vinklera. Ke vší smůle ještě další dvě v průběhu druhého dějství přidali a odskočili tak na čtyřbrankový náskok. Náhle však přebrali iniciativu Milevští a utkání začalo mít pořádné grády. Jen kýžené branky nepřicházely.
Až ve třetí části se roztrhl pytel s góly. Nejprve při parádně odehraném oslabení uspěl Jakub Trojáček – 2:5. Tento gól nakopl svěřence trenérů Trojáčka s Habartem k velkým věcem. Útok Dolejš – Dvořák – Trojáček se utrhl a postaral se o neskutečné vyrovnání utkání. Utkání s velkým nábojem však skončilo pro Došwiháky velmi hořce. Skákavá střela Pecky půl minuty před koncem propadla za Habartova záda – 5:6. Následný pokus o vyrovnání při hře v šesti již bohužel nevyšel. Došwiháci tak z utkání nakonec nebrali ani bod.

FBC DOŠWICH MILEVSKO – BLACK ANGELS YONEX 5:6 (1:1, 0:4, 4:1)

Branky a asistence: 11. A. Dvořák (Dolejš), 35. Trojáček, 36. Dolejš (A. Dvořák), 39. A. Dvořák (Dolejš), 42. Dolejš (A. Dvořák) – 4. Vinkler (M. Pecka), 16. Kašpárek, 18. Vinkler (Bělík), 20. Slosiarik (Bartůšek), 24. Vitásek (O. Dvořák), 45. O. Pecka (Vinkler). Střely: 26:31. Diváci: 20. Zákroky brankářů: Habart 25 – Havrda 21

Ve druhém utkání čekala na Došwiháky veliká výzva. Postavil se proti nim totiž silný domácí Tatran, jakožto jasný vedoucí celek celé tabulky. Ten již od začátku jasně ukazoval svou kvalitu a potvrzoval tak roli favorita. První třetinu se ještě milevští dokázali velmi dobře bránit. Úvodní patnáctiminutovka dopadla po kontaktním gólu Dolejše 2:1 pro domácí. Problémová však byla opět prostřední část utkání. Tam Milevští inkasovali již proti Black Angels čtyřikrát, proti Tatranu dokonce ještě o jeden gól více. Utkání bylo po třech rychlých gólech Petržilky, Hejzlara a Procházky na 5:1 jasně nakloněno na stranu pražského soupeře. Další dva góly přidali pak zanedlouho ještě kapitán Lisa a do odkryté klece navyšoval už na 7:1 Karel. Třetí třetina byla opět v podání milevských vcelku dobrá, podtržena čtyřmi vstřelenými brankami. Už po dvaceti vteřinách skóroval Dvořák, který svou střelu namířil nad nohu brankáře Týce – 7:2. Následoval ale opět střelecký účet Tatranu, na který se podepsali svými zásahy Holý, Procházka a Vázler. Svého prvního gólu mezi dorostenci se pak dočkal Jan Pištěk, který snížil po dlouhém výhozu skvěle chytajícího Habarta již na 10:3. Nejvíce gólů však padlo v úplně poslední minutě. Nejprve se prosadil Čelakovský, na jehož trefu zareagovali Došwiháci dvěma trefami během jedenácti vteřin, uspěli Dolejš a Dvořák. Tyto góly už však konečné skóre dokázali pouze korigovat. To se nakonec zastavilo v konečné podobě 11:5 a Milevští odjeli z Prahy s prázdnou.

Tatran Střešovice – FBC DOŠWICH MILEVSKO 11:5 (2:1, 5:0, 4:4)

Branky asistence: 5. Karel (Holý), 12. Hejzlar (Kriegler), 16. Petržilka (Lisa), 17. Hejzlar (Soukup), 18. Procházka (Čelakovský), 22. Lisa (Malhocký), 24. Karel (Hrdlička), 31. Holý (Karel), 38. Procházka (Čelakovský), 40. Vázler (Dvořák), 45. Čelakovský (Procházka) – 15. Dolejš (Trojáček), 31. A. Dvořák (Dolejš), 41. Pištěk (Habart), 45. Dolejš (P. Dvořák), 45. A. Dvořák (Dolejš). Střely: 35:16 Diváci: 21. Zákroky brankářů: Týc 11 – Habart 24
Sestava Milevska: Habart – Prokop, Novotný, Hejný, P. Dvořák, A. Dvořák, Dolejš, Trojáček, Š. Heřmánek, Pištěk, T. Smrčina, J. Smrčina.

Došwiháci se tedy s prvním košem rozloučili s nulou a působení v základní části zakončí čtyřmi zápasy ve druhém koši, který by se měl začít hrát o víkendu 12.-13. února.