Mužské áčko zvládlo přestřelku s Dačicemi a z Dolní Cerekve si odvezlo důležité tři body

Po týdenní pauze se do zápasového kolotoče divizní skupiny C vrátili v sobotu muži A. Milevské čekala cesta do Dolní Cerekve, kde svá domácí utkání hraje tým Dačic, jež opanoval z posledních šesti duelů hned pět. Došwiháky tak nečekalo rozhodně nic jednoduchého.

Na první branku zápasu jsme čekali až do 13. minuty, kdy po rozpačitém úvodu z obou stran otevřel skóre Gellner a domácí šli do vedení. Došwiháci si svoje zásahy v úvodní části zápasu nechali do poslední minuty. Nejprve se nejrychleji před brankou zorientoval Petr Dolejš, následně Milevští vyřešili dobře přečíslení dva na jednoho, na jehož konci stál David Kolář. Vedení si Došwiháci udrželi pouhých šest sekund, po brance Kubka se do kabin odcházelo za remízového stavu.

Ve druhé třetině jsme na branku čekat dlouho nemuseli. Brankostroj druhé třetiny otevřel po necelých dvou minutách Petr Dolejš. Dačičští však dokázali rychle reagovat, podruhé uspěl Kubek. Poté si vzal slovo navrátilec do sestavy Jakub Loskot, který dvěma brankami poprvé vytvořil větší vedení Došwiháků, na což však rychle reagoval Procházka. Došwiháci však pokračovali ve své ofenzivní potenci a odskočili dokonce do tříbrankového náskoku. Už to vypadalo, že si vedení o tři branky Milevští ponesou i do třetí části, v poslední minutě té druhé však uspěl po rychlé kombinaci Šlápota a do kabin se šlo za stavu 7:5 pro milevský celek.

I třetí část začali Došwiháci na jedničku, když se zapsal mezi střelce také kapitán Adam Černý. Zřejmě rozhodující momenty zápasu přišly mezi 53. a 54. minutou, kdy dvakrát uspěl David Kolář a Milevští odskočili na rozdíl čtyř gólů. I když se Dačice pokoušely se zápasem ještě něco udělat, tak stáhnout vytvořený náskok milevského celku se jim už nepodařilo, a tak si Došwiháci i po vyhroceném konci odvezli z Dolní Cerekve důležité tři body.

TJ Centropen Dačice 8:12 FBC Došwich Milevsko (2:2, 3:5, 3:5) 

Góly a asistence: 13. Gellner (Kubek), 20. Kubek (Morávek), 24. Kubek (Gellner), 32. Procházka (Jindra), 40. Šlápota (Stejskal), 46. Kubek (Sedláček), 57. Sedláček, 60. Pecha (Gellner) – 20. Dolejš (Jak. Loskot), 20. Kolář (Černý), 22. Dolejš, 28. Jak. Loskot, 31. Jak. Loskot (Plocha), 38. Dolejš (Susmilich), 38. Trojáček, 41. Černý (Kolář), 53. Kolář (Černý), 54. Kolář (Plocha), 58. Trojáček (Černý), 60. Hrůza. Rozhodčí: Tomáš Fuciman – Pavel Urbánek; Vyloučení: 1 +3 + Jiří Sedláček – Jakub Loskot 5, Jan Loskot OS; Využití: 2:0; Diváků: 16; Zásahy brankářů: Tomáš Ferdan 16 – Miloš Kahoun 20.
Sestavy:
TJ Centropen Dačice: Ferdan (Vacuška) – Sedláček (C), Stejskal, Šlápota, Jindra, Gellner, Procházka, Černý, Morávek, Kubek, Pecha,
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Jan Loskot, Čáp, Stráňka, Plocha, Susmilich – Černý (C), Trojáček, Kolář, Jak. Loskot, Hrůza, Dolejš

Komentář trenéra Marka Jiříka: Z naší strany to bylo špatné utkání. Během zápasu jsme se nedostali do tempa. Dačice předvedli bojovný výkon. Mrzí mě zbytečně vyhrocený konec utkání. Děkuji soupeři a rozhodčím za pěkný výkon.

Svůj pohled také nabídl kapitán týmu Adam Černý: Utkání plné branek, které jsme nakonec dokázali překlopit na svoji stranu. Jsem rád, že jsme udrželi koncentraci po celou dobu utkání a nedopustili jsme soupeři po vytvořeném náskoku dostat se do kontaktu. Je to pro nás důležité vítězství, po ztrátě bodů v Jindřichově Hradci a pauze, kterou jsme absolvovali minulý víkend. Určitě nám zisk tří bodů dodal sebevědomí před důležitým nadcházejícím víkendem.

Pro Došwiháky jde o důležité vítězství, díky kterému se stále drží v popředí tabulky a jsou ve hře o play-up. Následující víkend bude pro ambice svěřenců Dolejše s Jiříkem klíčový. V pátek 4. 2. totiž vyzvou v dohrávce Pacov na domácí palubovce, hned o den později budou jejich soupeře čtvrté Strakonice, kterým Milevští dýchají na záda. Doražte proto do haly na oba víkendové zápasy, Došwiháci budou potřebovat vaši podporu!