Divize vrcholí! Áčko čeká Kaplice

Program celostátní divize se blíží ke svému konci. Už pouze tři hrací kola zbývají odehrát většině celkům do konce základní části. Milevské áčko po dvou důležitých duelech s Pacovem a Strakonicemi o nadcházejícím víkendu vyrazí do Českých Budějovic, kde v neděli od 17 hodin vyzve Kaplici.

O SOUPEŘI

Divizní nováček si během sezony připisuje výsledky jako na houpačce. Kapličtí dokáží hrát vyrovnané partie s plzeňskými Gorilami, Pískem či právě Milevskem. Dokonce o všechny body obrala Kaplice šestý Jindřichův Hradec. Jenže na druhé straně poté přijdou výbuchy v podobě vysoké porážky od Štírů či prohry s předposledním Pacovem. To jsou poté výsledky, které kaplický celek sráží a odráží se na celkovém pořadí. Spartak je totiž po odehraných osmnácti kolech na 10. místě se ziskem patnácti bodů. Podle divizních regulí by o soutěž níže mělo zamířit patnáct nejhorších celků a podle počtu bodů mezi ně Kapličtí v současnosti patří. Proto náš nedělní soupeř má o motivaci rozhodně postaráno, jelikož potřebuje každý bod, o který se bude rvát i v neděli. Tým Kaplice disponuje řadou hráčů, kteří vyčnívají v kádru nad ostatními. Jedním z nich je Tomáš Kadlec, který s šestadvaceti body vede i produktivitu týmu. Druhý v počtu bodů je poté Jakub Jirkal s třiadvaceti body, o bod méně má poté Petr Lukš.

NÁŠ TÝM

Milevští půjdou do zápasu jistě pozitivně naladěni. Díky dvěma domácím výhrám si stále drží možnost na postup do play-up, což by bylo pro mladý milevský kádr jistě úspěchem a splněním cílu. Další krok ale nebude o nic jednodušší. Došwiháci mají totiž svému soupeři rozhodně co vracet. Na domácí palubovce se proti kaplickémi celku dlouho trápili, skóre dokázali srovnat až v posledních minutách a nakonec o svém vítězství rozhodli v nájezdové loterii. Tentokrát Milevští rozhodně nebudou chtít ztratit body a zapsat si plný počet bodů.

Co od duelu očekává trenér Lukáš Dolejš? Máme za sebou úspěšný víkend. Je to dílčí část úspěchu, na kterou musíme o víkendu navázat. Pokud chceme ještě zabojovat o play-off, tak musíme jít zápas od zápasu a získávat výhry. S Kaplicí jsme doma neodehráli povedený zápas, chtěli bychom to napravit. Tým je naladěn na výhru, věřím ve tři body.

Svůj předzápasový pohled nabídl i obránce Jan Loskot: Čeká nás soupeř, se kterým jsme se minulý zapas dost trápili. Nakonec jsme ho dotáhli do vítězného konce až po nájezdech. Pro nás je to možná dobře. Víme, že soupeře nemůžeme podcenit a musíme pracovat na sto procent jako minulé dva zápasy. Držte palce, budeme vás potřebovat.

Jak již bylo zmíněno, pokud chce mužské áčko stále patřit mezi celky bojující o play-up, tak si musí z nedělního duelu odnést plný bodový zisk. Pokud tedy máte v neděli čas, tak rozhodně vyražte do krajské metropole podpořit mužský A-tým, popřípadě fanděte pomocí on-line přenosu.