Muži A potvrdili roli favorita a zapsali čtvrtou výhru v řadě

V neděli 13. 2. vyrazili muži A k dalšímu zápasu do Českých Budějovic. V krajské metropoli vyzvali, v rámci 20. kola, desátý celek tabulky Kaplici. Došwiháci měli o motivaci jednoznačně postaráno, pokud chtěli stále pomýšlet na play-up, tak museli nedělní duel bezpodmínečně zvládnout.

Došwiháci měli povedený vstup do duelu. Milevští na soupeře vlétli, vysoko napadali, což soupeři dělalo velké problémy. Milevský celek si díky tomu vypracoval řadu příležitostí, ze kterých se však ujala pouze jedna, skóre otevřel Lukáš Trojáček. Hra se poté rozkouskovala díky přesilovým hrám obou celků. I přesto Milevští ještě do pauzy dokázali svoje skóre navýšit. Podruhé v zápase se prosadil Trojáček a následně uspěli Došwiháci i v oslabení, kdy se prosadil Václav Strouhal. Svěřenci trenérů Dolejše s Jiříkem si tedy odnášeli do kabin tříbrankové vedení.

To Milevští navýšili i ve druhé části, kdy přidali po pěkných kombinacích další čtyři přesné trefy a defacto rozhodli o své výhře. Soupeř se však rozhodně nevzdal, začal se více a více prosazovat v útočném pásmu a na startu třetí periody přišla zasloužená odměna. Polevení milevského celku bylo potrestáno ještě jednou rychlou brankou a zápas začínal dostávat zápletku. Došwiháci ale ukázali svoji vyspělost, díky které zabránili dramatu a naopak začali skóre opět navyšovat. Celá třetí část se nesla ve znamení přelévané. Oba celky přidaly ve třetí části na své konto čtyři přesné trefy a skóre se tedy zastavilo na výsledku 11:4 pro milevské, kteří tak zapsali další důležité tři body, které je dále řadí mezi zájemce o play-up. Aktuálně drží Došwiháci čtvrtou příčku se ziskem třiačtyřiceti bodů.

Sestava Milevska: Kahoun (Zeman) – Jan Loskot, Čáp, Plocha, Stráňka, Susmilich – Černý (C), Kolář, Trojáček, Strouhal, Staněk, Hrůza, Jakub Loskot, Dolejš, Štván

Hodnocení duelu od trenéra Marka Jiříka: Dneska nebyl náš den. Soupeře jsme se snažili rozhodit napadáním, které nám vycházelo a vytvářeli jsme si díky tomu šance. Bohužel tyhle vyložené šance, kterých bylo opravdu moc se nám nedařilo proměnovat. Děkuji soupeři, divákům a rozhodčím.

Jak viděl utkání čtyřbodový Václav Strouhal? Neodehráli jsme nějaký lehký zápas, hráli jsme na na půdě, která nám moc nesedí a nehrajeme tu dobře. Celý zápas byl od nás poněkud vlažný, hrálo se v pomalém tempu. I přes mizernou koncovku jsme si vytvořili po dvou třetinách náskok 7:0, čímž jsme udělali klíčové kroky k vítězství a odvezli si do Milevska tři body.

Svůj pozápasový pohled nabídl i autor hattricku Daniel Hrůza: Zápas byl pro nás velmi důležitý, chtěli jsme získat tři body a přiblížit se týmům před námi. To se povedlo. Každý dal do zápasu sto procent svého výkonu, což se projevilo na výsledku. Děkuji klukům za povedený výkon, těším na další zápas.

Další duel mají Milevští na programu blížící se sobotu, kdy na domácí palubovce přivítají rezervu českobudějovických Štírů. Doražte proto milevský celek podpořit do haly, podporu budou naši muži rozhodně potřebovat!