Starší žákyně zvládly obě dohrávky na domácí palubovce

V sobotu 12. února se poprvé v novém roce na palubovce představily starší žákyně. Došwihačky nemusely nikam cestovat, čekaly je totiž domácí dohrávky s českobudějovickými Štírkami.

Úvodní duel byl od začátku velmi vyrovnaný, oba dva celky hýřily aktivitou. Bylo opravdu znát, že jim zápasové vytížení chybělo. Vyrovnané utkání se nakonec rozseklo ve třetí části, kdy Došwihačky navýšily svůj náskok a utkání nakonec dovedly do vítězného konce po výsledku 5:2.

Po krátké pauze přišlo na řadu odvetné utkání se stejným soupeřem. Tento duel měl zcela jiný průběh než předešlý souboj. Došwihačky v něm od začátku dominovaly, na své soupeřky vlétly a vypracovaly si rychle rozhodující náskok. Milevšťandy nepolevovaly ve své aktivitě po celé utkání, ukazovaly dobrý herní projev a své vedení navyšovaly. Po několika povedených akcích se skóre nakonec zastavilo na výsledku 9:0 pro milevský celek.

Milevské starší žákyně se po zisku šesti bodů zařadily na druhou příčku tabulky. Pouhý bod svěřenkyně trenérů Fischera a Kováře ztrácejí na českobudějovický Meťák, který má však dva zápasy odehrané navíc. Další dohrávka čeká milevský celek 27. února opět na domácí palubovce. Soupeřkami jim tentokrát budou hráčky ze Soběslavi.

Jak byl s turnajem spokojen trenér Ladislav Fischer? Turnaj v zásadě splnil naše očekávání. Holky podaly zodpovědný a koncentrovaný výkon. Plnily to, na čem jsme se na lavičce domluvili a dařilo se nám kombinačně i střelecky. Celou dosavadní sezónu děvčata předvádějí stabilní výkony, kvalitní hru a ukazují velký pokrok ve výkonnosti, s čím jako trenéři musíme být samozřejmě velice spokojeni.  

Sestava milevského celku: Balážová – Černá, Jírovcová, Prokopová, Fischerová, Čunátová, Vejdovcová, Lelková, L. Čiháková, V. Čiháková, Linhartová, Doudová