Plný počet bodů pro dorostence v Českých Budějovicích

V neděli 13. 2. vyrazili ke svému dalšímu dvojzápasu dorostenci. Ti se po návratu do druhého výkonnostního koše utkali nejprve s Jihlavou a následně se Žďárem nad Sázavou. Dorostenci si na konci sezony stanovili jasný cíl, a to získat plný počet bodů kvůli blížícímu se play-off.

Svou budějovickou pouť začali milevští zápasem proti Jihlavě. Do duelu vstoupili naši dorostenci lépe, když brzy vedli zásluhou přízemní střely Chalupy. Herní převaha Došwiháků se začala ukazovat hned z úvodu, hosté však hrozili nepříjemnými brejky a trestali individuální chyby v obraně. Dvě takové příležitosti využili a po první třetině bylo skóre nerozhodné 2:2.

Na začátku té druhé vstřelili modrobílí dva rychlé góly zásluhou kapitána Dolejše a Heřmánka – 4:2. Zkoušeli se tak definitivně Jihlavě utrhnout, což se však ještě zatím nepovedlo. Soupeř využil dvě příležitosti a srovnal na 4:4. Ještě před koncem druhé třetiny však udeřil Adam Dvořák a poslal Došwiháky do vedení 5:4.

Řádný gólový festival se však rozjel až ve třetí třetině. Milevská ofenziva nasypala jihlavským pět branek během úvodních tří minut třetí třetiny! Po hattricku střelce Matěje Habarta a gólech Dolejše s Dvořákem již svítilo na ukazateli skóre 10:4. To už byl definitivní zlom. Soupeř z krajské metropole Vysočiny se zmohl jen na úpravu skóre, kdy se trefil nejproduktivnější hráč hostí Jirků. Na jeho dva góly dokázali ještě odpovědět milevští třemi góly. Konečné skóre tak mělo podobu 13:6 a Došwiháci do turnaje vstoupili podle plánu.

SK Jihlava – FBC DOŠWICH MILEVSKO 6:13 (2:2, 2:3, 2:8)

Branky: 8. Jirků (Cakl), 13. Vencovský (Kolář), 22. Jirků (Janák), 25. Voslář (Cakl), 36. Voslář (Jirků), 38. Jirků (TS) – 2. Chalupa, 8. P. Dvořák (Chalupa), 18. Dolejš (Trojáček), 21. P. Heřmánek (A. Dvořák), 29. A. Dvořák (P. Heřmánek), 31. Habart, 33. Habart, 33. Dolejš (Habart), 33. A. Dvořák (Chalupa), 34. Habart (Trojáček), 40. A. Dvořák (P. Heřmánek), 41. Trojáček (Habart), 43. Dolejš (Habart). Střely: 26:22. Zákroky: Janák 12 – Hejný 16. Diváci: 57

Ve druhém zápase změřili Došwiháci síly s dalším týmem z Vysočiny. Poprvé v sezóně byli jejich soupeřem Hippos Žďár nad Sázavou. Tým, který se posunul ze třetího koše, nenadělal Došwihákům přílišné starosti a v zápase měli modrobílí ještě větší dominanci než v zápase prvním. Utkání spíše bojovného typu s pomalejším tempem se povedlo definitivně rozseknout již ve druhé třetině, která skončila 7:2. Povedenými akcemi se prezentovala druhá útočná formace ve složení Adam Dvořák, Petr Dvořák a Petr Heřmánek, která zapsala dohromady osm branek. Po pětačtyřiceti minutách se skóre zastavilo na stavu 13:5. I v tomto utkání tedy byla splněna role favorita, podpořena opět skvělými zákroky golmana Adama Hejného.

FBC DOŠWICH MILEVSKO – Hippos Žďár n. S. 13:5 (3:2, 7:2, 3:1)

Branky: 2. Habart (Trojáček), 4. P. Dvořák (A. Dvořák), 8. P. Heřmánek (A. Dvořák), 17. Chalupa (A. Dvořák), 20. P. Heřmánek (Š. Heřmánek), 22. A. Dvořák (P. Dvořák), 23. A. Dvořák (P. Heřmánek), 27. Schorník (P. Dvořák), 28. P. Dvořák (TS), 28. P. Dvořák (P. Heřmánek), 38. P. Heřmánek (A. Dvořák), 40. Habart (A. Dvořák), 44. Habart (Dolejš). Střely: 31:18. Zákroky: Hejný 13 – Kuba 18. Diváci: 45

Sestava Milevska: Hejný – Novotný, Prokop, Schorník, Chalupa, Š. Heřmánek – Dolejš, Trojáček, Habart, P. Heřmánek, A. Dvořák, P. Dvořák.

Tabulce druhého koše tak zatím Došwiháci vévodí, řádná výzva je však čeká za čtrnáct dní, kdy zakončí působení v základní části dvojzápasem s domácími českobudějovickými Štíry a pražskými Black Angels. Cíl budou mít Došwiháci jednoznačný, a to ovládnout celý druhý výkonnostní koš.