Muži A zvládli víkendový dvojzápas a zapsali důležité body

Perný program čekal o uplynulém víkendu na mužské áčko. Svěřenci trenérů Dolejše s Jiříkem vyzvali nejprve v pátek, v rámci dohrávky 17. kola, tým z Pacova. V sobotu poté na Došwiháky čekala ještě těžší výzva, do Milevska totiž dorazil tehdy čtvrtý celek tabulky ze Strakonic.

Páteční bitva začala pro Došwiháky na jedničku. Během prvních pěti minut si vypracovali dvoubrankový náskok. Hosté to však nezabalili a rychle snížili. V polovině první třetiny měli Milevští k dispozici ponechanou výhodu šesti proti pěti, kterou využili. Po pěkné souhře našel Černý Jakuba Loskota, který zvýšil náskok. Na svého mladšího bratra ještě do pauzy navázal Jan Loskot, který vymetl pavučiny v brance hostů a domácí si do kabin odnášeli vedení 4:1.

I start do prostřední části vyšel domácím, dvěma brankami zkompletoval hattrick Jakub Loskot. Hosté však pokračovali v sympatické hře a dokázali dvěma góly opět snížit. Přelévaná vedení pokračovala nadále. Na branky Strouhala a Dolejše opět dokázal Pacov zareagovat trefou Zajíce, a tak se odcházelo do kabin za stavu 8:4 pro milevské.

Ve třetí části dokázali hosté ještě dvakrát snížit náskok milevského celku. Domácí však vždy dokázali odskočit a nepustili hosty na bližší kontakt než čtyř branek. Závěr zápasu si Milevští užívali, předváděli pohledné akce, které dokázali zakončovat brankami. Skóre se nakonec zastavilo na skóre 12:6. Došwiháci se tak úspěšně naladili na sobotní bitvu se Strakonicemi.

FBC DOŠWICH MILEVSKO 12:6 Pacovští Honzíci (3:1, 2:2, 5:4) 

Góly a asistence: 3. Dolejš (Štván), 5. Kolář (Černý), 11. Jak. Loskot (Černý), 13. Jan Loskot (Čáp), 22. Jak. Loskot (Plocha), 24. Jak. Loskot (Hrůza), 34. Strouhal (Hrůza), 35. Dolejš (Keyzlar), 50. Štván (Kolář), 57. Trojáček (Černý), 60. Keyzlar (Čáp), 60. Kotrba (Hrůza) – 6. Krátoška (Doubek), 26. Fořt (Doubek), 30. Janda (Zajíc), 36. Zajíc (Odložilík), 48. Janda (Máca), 57. Doubek (Holub). Rozhodčí: Petr Holeček – Jiří Kohnheiser. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváků: 62. Zásahy brankářů: Luboš Zeman 26 – Adam Kršek 6, Jan Máca 18.

Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Čáp, Jan Loskot, Plocha, Staněk – Černý (C), Trojáček, Kolář, Hrůza, Štván, Strouhal, Jak. Loskot, Dolejš, Keyzlar, Kotrba.
Pacovští Honzící: Kršek (14. Máca) – Krátoška, Zajíc, Janda, Odložilík, Fořt, Janda, Doubek (C), Holub, Vágner, Nesvačil, Hošek, Tomšů, Janura.

V sobotu v podvečer se v Milevsku odehrála velká bitva. Do města vzduchotechniky totiž dorazil rival ze Strakonic, který se nacházel před milevským celkem na čtvrtém místě. V zápase tedy šlo o přímý souboj o čtvrtou pozici, o motivaci měly tedy oba týmy jednoznačně postaráno.

Milevské zdobily ve víkendových bitvách skvělé vstupy. Po necelých dvou minutách byl při protiútoku faulován Lukáš Trojáček a sudí nařídili trestné střílení. To sám faulovaný hráč s přehledem proměnil a domácí šli do vedení. Na svého spoluhráče navázal i 7. minutě Daniel Hrůza a Milevští vedli už o dvě branky. Hostům se sice zásluhou Chvosty podařilo snížit. Ještě do pauzy to však bylo opět o dvě branky. Po dobrém napadání první formace se míček dostal k Lukáši Trojáčkovi, který podruhé uspěl v přímém souboji s brankářem Velkem.

Ve druhé třetině ale začal přebírat aktivitu soupeř a po brankách Housky a Řezanky bylo srovnáno. Milevští však svému soupeři nedovolili dostat se do vedení a naopak šli opět domácí do vedení. Hattrick zkompletoval Lukáš Trojáček a přesnou ranou do pravého horního rohu uspěl Jan Loskot. Došwiháci tak i po druhé třetině šli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Na konci druhé části došlo zřejmě ke klíčovému momentu duelu. Na trestnou lavici putovali ve stejný čas Jan Loskot s Kolářem a hosty čekala dvouminutová přesilovka pěti proti třem. I díky velké bojovnosti domácích se přesilovou hru hostům využít nepodařilo. Naopak svoji první přesilovku v zápase proměnili domácí, když postupnou kombinaci zužitkoval přesnou ranou Jan Loskot. Strakoničtí však nic nezabalili a dvěma slepenými brankami opět snížili pouze na rozdíl jediné trefy. Přelévaná však pokračovala i nadále. Milevští už nedovolili hostům ani srovnat a vždy dokázali odskočit. Hosté dokonce na konci zápasu to zkusili v šesti hráčích do pole, ani to však nestačilo. K velké radosti v milevské hale si Došwiháci připsali cenné vítězství 10:7, díky kterému poskočili na čtvrtou příčku tabulky!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 10:7 Fbc Strakonice (3:1, 2:2, 5:4) 

Branky a asistence: 3. Trojáček, 7. Hrůza, 20. Trojáček, 32. Trojáček (Čáp), 37. Jan Loskot (Trojáček), 46. Jan Loskot (Staněk), 48. Trojáček, 50. Čáp (Trojáček), 54. Jak. Loskot (Štván), 58. Jak. Loskot (Hrůza) – 11. Dav. Chvosta (Šavrda), 21. T. Houska (Přib), 28. Řezanka (V. Houska), 46. V. Houska (Pluskal), 47. Řezanka (Křesák), 54. Šavrda (Dav. Chvosta), 57. Mareš (V. Houska). Rozhodčí: Tomáš Fuciman – Pavel Urbánek. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. Diváků: 112. Zásahy brankářů:Miloš Kahoun 36 – Jaroslav Velek 13.

Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Čáp, Jan Loskot, Plocha, Staněk – Černý (C), Trojáček, Kolář, Hrůza, Štván, Jak. Loskot, Dolejš, Keyzlar, Kotrba
Fbc Strakonice: Velek – Mareš, V. Houska, T. Houska, Křesák, Pluskal, Blahuta, Přib, Šavrda, Staněk (C), Dav. Chvosta, Dan. Chvosta, Řezanka

Zhodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejše: Zápas se vším všudy. Mělo to emoce a kvalitu. Zasloužené vítězství a nepustili jsme soupeře do zápasu. Zaslouženě jsme uhráli velmi cenné vítězství. Skvělá divácká podpora.