Muži A hostí v posledním domácím zápase základní části českobudějovické Štíry

Únor se překlopil do své druhé poloviny, což značí, že vrcholí celostátní soutěže. Poslední domácí zápas má před sebou mužský A-tým, který na v sobotu přivítá rezervu českobudějovických Štírů. Úvodní buly duelu je naplánováno na 18 hodin.

O SOUPEŘI

Sobotní soupeř se aktuálně nachází na devátém místě tabulky se ziskem čtyřiadvaceti bodů, pouhé tři body ztrácí na šesté místo, na které se mají možnost ještě dostat. Milevské nečeká rozhodně nic jednoduchého, Budějovičtí několikrát v sezoně dokázali zaskočit favority a získat cenné body. Za zmínku stojí duel s plzeňskými Gorilami, kterým uzmul českobudějovický celek dva body. Výrazně potrápit dokázali Štíři i Strakonice a naposledy Písek, na který nestačili v posledním ligovém kole těsně 7:9. Kádr týmu z krajské metropole má řadu zajímavých individualit, které mají zkušenosti i s druhou nejvyšší soutěží. Jasně nad všemi vyčnívá Dominik Vlček, který během dvaceti odehraných duelů nasbíral padesát šest bodů, což ho řadí dokonce na druhé místo ligové produktivity. Ještě jedno jméno zastupuje českobudějovický celek v elitní desítce produktivity, a tím je David Caha. Ten má na svém kontě bodů pětačtyřicet.

NÁŠ TÝM

Milevští půjdou do zápasu pozitivně naladěni, vyhráli totiž čtyři poslední duely a stáel se drží v boji o play-up. Pokud si Milevští chtějí zahrát vyřazovací boje, tak musí sobotní zápas bezpodmínečně zvládnout. Svěřenci trenérů Dolejše s Jiříkem mají o to větší motivaci zvítězit, jelikož na konci listopadu s českobudějovickým soupeřem padli na jeho hřišti. Mají tedy soupeři co vracet. Sestava se v posledních zápasech konečně ustálila, a tak Milevští nastoupí v plné zbroji a odhodláni uspět.

Co říká před zápasem trenér Marek Jiřík? Pokud se nám nepodaří postup do play off, tak je to poslední domácí zápas. Štírům začíná o víkendu play off, tudíž jejich rezerva nebude silná jako při prvním zápasu v Českých Budějovicích, ale i tak pořád přivezou Dominika Vlčka, který má v poslední době neskutečnou formu a podle mého je i jedním z nejlepších hráčů v divizi. Jinak od Štířů očekávám jejich klasickou agresivní a běhavou hru, takže nás čeká atraktivní zápas.

Co od zápasu očekává David Staněk? Čeká nás utkání, které musíme zvládnout, pokud chceme udržet naděje na play-up. Minulé utkání v Českých Budějovicích jsme nezvládli, máme tedy soupeři co vracet. Aktuálně držíme vítěznou šňůru, kterou budeme chtít prodloužit.

Jak již bylo zmíněno, milevské čeká další důležitá bitva, která hodně napoví před závěrečným kolem. Mužské áčko bude potřebovat vaši podporu. Proto doražte v sobotu do milevské sportovní haly na florbal celostátní úrovně, rozhodně bude na co koukat!