Muži A zvládli před parádní kulisou bitvu se Štíry

V sobotu 19. 2. měli své poslední domácí utkání základní části na programi muži A. Svěřenci trenérů Dolejše s Jiříkem hostili na palubovce rezervu českobudějovických Štírů, na kterou na konci listopadu těsně nestačili. Došwiháci měli tedy svému soupeři rozhodně co vracet.

Utkání začali jednoznačně aktivněji Milevší, za což byli odměněni rychlou trefou. Hned ve 4. minutě otevřel skóre kapitán Adam Černý. Hosté však i díky nabídnuté přesilovce srovnávali hru a nakonec i skóre, když v polovině první třetiny srovnal Brzobohatý.

Na konci první periody byl vyloučen hostující Tinavský, domácí si do druhé části nesli více než minutu a půl dlouhou přesilovou hru. Po sedmapadesáti sekundách hry se ji podařilo využít. Černý našel křižnou přihrávkou Davida Koláře, který se nemýlil. Vedení však milevskému celku nevydrželo dlouho, hosté rychl reagovali zásluhou jejich ofenzivní opory Dominika Vlčka. Rychlý gólový sled neustával. Ve 26. minutě dobře zakombinoval Keyzlar s Petrem Dolejšem a domácí opět vedli. Českobudějovičtí ale těsně za polovinou hru dokázali potrestat chybu domácích v defenzivě a opět bylo srovnáno. Pak ale přišla vydařená necelá tříminutovka milevských, ve které Došwiháci nasázeli do soupeřovo sítě tři přesné zásahy a poprvé v zápase výrazněji odskočili. I Budějovičtí se však do druhé pauzy dokázali ještě jednou prosadit, když uspěl podruhé v zápase Perek.

Třetí část zápasu opět skvěle odstartovali domácí, podruhé v zápase prosadil David Staněk a bylo to o tři branky. Jenže tříbrankový náskok vydržel Došwihákům pouhých sedm sekund. Během čtyřiceti sedmi sekund soupeř dokázal dvěma brankami se opět přiblížit na rozdíl jediné trefy. Domácí se však nesložili, pokračovali ve své aktivitě a vypracovali se řadu šancí. Perfektní výkon v soupeřovo brance však předváděl Kryštof Ernst, který držel budějovické nad vodou. Ujala se až standardní situace ve 48. minutě, při které našel Černý volného Davida Koláře, který se nemýlil a zvýšil náskok milevských. Těsně po vstřelené brance však došlo na několik vyloučení a hosté měli před sebou přesilovou hru čtyřech proti třem. V té se však ukázala velká bojovnost a chuť domácích uspět. Perfektními bloky dokázali eliminovat ofenzivní opory Štírů. Když už nějaká střela prošla na branku, tak ji skvěle dokázal polapit Luboš Zeman, který domácí několikrát v zápase podržel. Domácí uhájili své vedení až do konce zápasu a mohli se radovat ze zisku důležitých třech bodů!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 8:6 FBC Štíři České Budějovice (1:1, 5:3, 2:2) 

Góly a asistence: 4. Černý, 21. Kolář (Černý), 26. Dolejš (Keyzlar), 32. Staněk, 34. Kotrba (Hrůza), 35. Keyzlar (Dolejš), 41. Staněk (Kotrba), 48. Kolář (Černý) – 10. Brzobohatý (Zelinka), 23. Vlček (Fučík), 32. Perek (Svintek), 36. Perek (Hrdý), 41. Hrdý (Svintek), 42. Vlček (Podlaha). Rozhodčí: Holeček – Kohnheiser. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváků: 115. Zásahy brankářů: Luboš Zeman 32 – Kryštof Ernst 44.
Sestavy: 
FBC Došwich Milevsko: Zeman (Šimák) – Jan Loskot, Čáp, Plocha, Stráňka, Susmilich – Černý (C), Trojáček, Kolář, Hrůza, Staněk, Kotrba, Keyzlar, Dolejš, Jakub Loskot
FBC Štíři České Budějovice: Ernst (Vondrys) – Brzobohatý, Podlaha, Čížek, Vlček (C), Caha, Fučík, Perek, Svintek, Hrdý, Havelka, Zelinka, Vacek, Tinavský

Jak viděl duel trenér Lukáš Dolejš? Moc pěkný zápas, měli jsme cíl získat tři body, to se podařilo. Výtečný výkon celého týmu, za který všem moc děkuji. Děkuji soupeři za zápas a skvělým divákům za povzbuzení.

Zápas zhodnotil i kapitán Adam Černý: Velmi těžké utkání, soupeř ukázal svoji kvalitu. Po celé utkání jsme si šli jednoznačně pro vítězství, věděli jsme, o co hrajeme. V týmu byla velká chuť a odhodlání, táhli jsme za jeden provaz, což se pak ukázalo i na hřišti. Mohli jsme o své výhře rozhodnout dříve, ale nedokázali jsme proměnit řadu šancí. Gólman soupeře předvedl velmi dobrý výkon, občas mu pomohla i branková konstrukce. Je to pro nás obrovsky důlěžité vítězství. Musíme se pořádně přes týden připravit, přístí týden nás čeká poslední ale zároveň nejtěžší krok.

Pro milevské byla sobotní výhra pátou v řadě. Po zápase navíc Došwiháci obdrželi zprávu, že rival z Písku ztratil body v Jindřichově Hradci, a tak nadcházející neděli dojde v Písku na velký souboj. Milevští si to totiž rozdají v posledním kole s píseckým celkem o třetí místo po základní části. V případě vítězství Došwiháků v základní hrací době totiž přeskočí svého okresního rivala. Krásný závěr základní části sebou přinese napínavou podívanou. A to znamená jediné, u toho prostě nesmíš chybět!