Junioři rozhodli zápas s Českou Lípou už v úvodní třetině

V neděli 20. února se naši junioři A utkali v rámci dohrávky 18. kola 1. ligy s posledním celkem tabulky – Českou Lípou. Ta v posledních kláních nabrala slušnou formu, když porazila oba plzeňské týmy a v sobotu vyloupila Chomutov. Domácí Došwiháky zase hřála venkovní výhra v Karlových Varech z minulého týdne, na kterou chtěli navázat v domácím prostředí.

Vzhledem k formě obou týmů se tedy dal čekat vyrovnaný duel. To ale modrobílí Došwiháci velmi rychle vyvrátili. Do zápasu vstoupili naprosto drtivě a svého soupeře ze severu Čech zavalili hned třemi góly za pouhých pět minut. Dvakrát se o to krásnými střelami postaral Jakub Loskot a následně hrubku v obraně hostů využil Jakub Trojáček. Poté však nastalo oslabení domácího týmu a hosté mohli částečně odčinit špatný start do zápasu. Ale ani to se však nestalo, naopak milevští hrozili brejky. Jeden takový proměnil Dan Dolejš – 4:0. No a když se po další minutě a půl prosadil kapitán Lukáš Trojáček, tak hostující golman Jirka byl nucen vystřídat. Jeho místo zaujal zkušenější Jukl a hrálo se dál. Ani tato výměna však hostům neprospěla. Již po třech minutách pobytu mezi třemi tyčemi ho pozdravila dvojice Keyzlar a Jakub Trojáček. Druhý jmenovaný uklidil balonek do sítě a zvýšil už na 6:0! Domácí nehodlali v této snové třetině skončit a před zraky 92 diváků ve sportovní hale předváděli pohledný florbal. Na 7:0 zvýšil Keyzlar a hosté začali působit odevzdaně. Přesto se jim v prvním dějství také podařilo skórovat. Po dobře provedené rozehrávce z rohu hřiště skóroval tři vteřiny před sirénou Kouba – 7:1.

Druhou třetinu nezačali domácí vůbec dobře. Na trestnou lavici postupně usedli Kotrba s Chalupou a druhé oslabení se již ubránit nepodařilo, skóroval nepříjemně tečovanou střelou Kopič. Tento gól nejspíš hosty nakopl. Začali být více na balonku a hrozit nebezpečnými akcemi. Zanedlouho se dalšímu oslabení sice domácí ubránili, ale Koubovo střela byla pro skvěle chytajícího Šimáka ztečována tak nešikovně, že zapadla do pravého rohu branky – 7:3. Ve druhé třetině tak skórovali pouze českolipští a do třetí části zápasu šli s čtyřbrankovým mankem na domácí.

Na startu třetí části přišly zřejmě rozhodující momenty zápasu. V rozmezí šesti vteřin dokázali Došwiháci hned třikrát skórovat. Postarala se o to trojice Keyzlar, Dolejš, Loskot a na ukazateli skóre svítila číslovka deset v počtu branek domácích. Poté se však osmělili opět i hosté a během čtyřiceti vteřin skórovali dvakrát – 10:5. I nadále potom ostřelovali branku domácích, gólman Petr Šimák však odolával a byl důležitou oporou pro svůj tým. Na konečných 12:6 pro domácí celek uzavřel nedělní střelecký zápis Jan Keyzlar, čímž zkompletoval svůj hattrick. Tři důležité body tedy zůstali na jihu Čech.

FBC DOŠWICH MILEVSKO – FBC Česká Lípa 12:6 (7:1, 0:2, 5:3)

Branky a asistence: 1. Loskot (Kotrba), 2. J. Trojáček, 6. Loskot, 11. Dolejš (Loskot), 12. L. Trojáček, 15. J. Trojáček (Keyzlar), 17. Keyzlar (Dolejš), 44. Dolejš (Keyzlar), 45. Loskot, 45. Keyzlar (J. Trojáček), 52. J. Trojáček (Keyzlar), 57. Keyzlar (Dolejš) – 20. Kouba (Moravík), 27. Kopič (Pekárek), 38. Kouba (Kopič), 50. Kopič (Pekárek), 51. Brodský, 53. Kopič (Horák). Střely: 29:24. Diváci: 92.
Sestava Milevska: Šimák (Hejný) – Kotrba, Chalupa, Kolín, L. Trojáček, Šťovíček – Keyzlar, Dolejš, J. Trojáček, P. Heřmánek, Loskot, A. Dvořák, Novotný.
Sestava České Lípy: Jirka (12. Jukl) – Vacek, Pekárek, Kouba, Drahoš, Tejnor, Kopič, Brodský, Flekl, Trepeš, Moravík, Polák, Horák.

Komentář domácího trenéra Lukáše Dolejše: Tohle vítězství strašně hřeje, vynikající první třetina prakticky rozhodla zápas. Kluci do toho dnes dali srdíčko a to se projevilo na celkovém skóre. Děkuji soupeři za zápas a divákům za podporu.

Domácí tak úspěšně navázali na vítězství v Karlových Varech a získali důležité tři body. V základní části 1. ligy juniorů už je čekají pouhé dva zápasy, které nebudou vůbec jednoduché. Došwiháci totiž poměří síly s krajským rivalem z Českých Budějovic. Nejprve v sobotu na půdě soupeře a v neděli před domácím publikem.