Velká bitva! Muži A hrají o play-up v Písku

Zápas roku čeká v neděli na milevské mužské áčko. Svěřenci trenérů Dolejše s Jiříkem v neděli vyrazí do nedalekého Písku, kde si to rozdá s místními florbalisty o postup do vyřazovacích bojů. Úvodní buly bude vhozeno v 19:30.

O SOUPEŘI

Písečtí prožívají úspěšný ročník. Svěřenci Michala Hanzlíka prohráli v této sezoně pouze pětkrát, díky čemuž okupují třetí příčku tabulky se ziskem čtyřiceti osmi bodů. Tým z města od řeky Otavy se vezl v posledních týdnech na vítězné vlně. Tu však dokázal přerušit Jindřichův Hradec, který písecké florbalisty porazil na domácí palubovce 3:1. Díky tomu dostali Milevští možnost porvat se se svým okresním rivalem o třetí příčku tabulky v závěrečném kole. Co se týče produktivity, tak té v píseckém celku vévodí útočník Michael Kolínský, který nasbíral čtyřiačtyřicet bodů. Za ním jsou poté jeho kolegové z útočné formace Michal Cigánek a Pavel Šebelle. Písečtí však disponují širokým a kvalitním kádrem na všech pozicích, tudíž si Došwiháci musí dát pozor úplně na každého. Velmi specifické utkání to bude pro odchovance milevského florbalu Vlastimila Dvořáka, který je strážcem písecké svatyně. Zápas proti svým bývalým spoluhráčům je vždycky velmi speciální záležitostí.

NÁŠ TÝM

Milevští půjdou do závěrečného kola základní části jednoznačně pozitivně naladěni, zvládli totiž posledních pět ligových kol. Vyhrané utkání s píseckým celek dává Došwihákům místenku do play-off, což je pro mužské áčko velkou motivací. Sestava milevského celku se v posledních dnes zkonsolidovala. Marodi se uzdravili a muži půjdou do těžkého souboje v plné zbroji a odhodláni uspět.

Co od nedělní bitvy očekává trenér Lukáš Dolejš? Písek jde do zápasu jako favorit. Má výhodu domácí palubovy, je to celek, který má ambice už letos postoupit. Je to zkušené mužstvo, které má oproti nám velkou výhodu v tom, že zápasy takového formátu již hrálo. Čeká nás zvláštní situace, kdy proti nám bude zřejmě stát brankář našeho klubu. Náš mladý tým je připraven se porvat o vítězství a uspět.

Svůj předzápasový pohled nabídli i Lukáš Trojáček: V neděli nás čeká jeden z nejdůležitějších a nejtěžších zápasů sezony, míříme na půdu favorizovaného Písku. Bude to jistě lákavý a napínavý zápas až do konce pro diváky i hráče. Celý týden se na zápas připravujeme, hned po úvodní buly si půjdeme pro vítězství. Věřím, že máme na to utkání zvládnout.

Co před zápasem říká útočník David Kolář? Od zápasu s Pískem očekávám vyrovnané utkání plné gólů a skvělé atmosféry. Písek hrál celou sezonu v horních příčkách tabulky, takže nás nečeká nic jednoduchého. Naposledy zaváhal, takže nám dal příležitost je přeskočit. Jednou jsme v sezoně Písek porazili a věřím, že i tentokrát to zvládneme.

Jak již bylo zmíněno, jde velmi o důležitou bitvu. Proto bude potřebovat každého fanouška milevského klubu. Vyražte do Písku podpořit naše hráče. Bude to velká bitva!