Smutný konec. Mužské áčko si play-up nezahraje

V neděli 27. února vyrazili muži A k důležitému souboji na hřiště okresního rivala z Písku. Šlo o poslední zápas základní části, Milevští na svého soupeře ztráceli dva body v tabulce, pokud chtěli uspět, tak museli zvítězit.

Utkání začalo velmi opatrně, ani jeden z celků nechtěl udělat první vážnější chybu. Do písecké sportovní haly si našla cestu řada milevských fanoušků, kteří od začátku duelu hnali Došwiháky dopředu. Na úvodní branku duelu si všichni diváci v hale počkali do 9. minuty, kdy backhandovou nahrávku Štvána dokázal uklidit do branky Petr Dolejš a poslal hosty do vedení. Jednobrankový náskok si Došwiháci odnesli i do první pauzy.

Druhá část přinesla plno šancí na obou stranách, emocí i tvrdých soubojů. Brankově však tentokrát uspěli pouze domácí, a to když ve 36. minutě napřáhl z velké dálky Jakub Mikeš a přesnou střelou srovnal. Za tohoto stavu se odcházelo podruhé v zápase do kabin.

Třetí část začala pro milevské hrůzostrašně. Po jednadvaceti sekundách krásnou střelou o břevno poslal domácí poprvé v zápase do vedení Kolínský. Hosté ale nesložili zbraně, za mohutné podpory svých fanoušků dokázali srovnat. Trojáček našel volného Adama Černého, který se nemýlil – 2:2. Bez téměř bezbrankováých třetinách se v té třetí roztrhl s góly pytel. Ve 48. minutě zapadlo nahození Kolínského za záda Kahouna a domácí opět vedli. Klíčový moment zápasu zřejmě přišel v 56. minutě, kdy hosté hráli přesilovou hru. Naopak však uspěli domácí. Rychlý brejk dokázal zakončit Šanda a Písečtí vedli poprvé větším náskokem. Došwiháci však dokázali opět snížit, rychle zahranou standardní situaci dokázal střelou do levého horního rohu zakončit kapitán Adam Černý. To však bylo z milevské strany vše. I přes mohutný tlak v šesti a několik zajímavých šancí se již další branku vstřelit nepodařilo. Naopak domácí přidali ještě pojistku do prázdné branky a na hostující straně zavládl smutek. Vyřazovací boje se milevského celku týkat nebudou.

FbC Písek 5:3 FBC DOŠWICH MILEVSKO (0:1, 1:0, 4:2) 

Góly a asistence: 36. Mikeš, 41. Kolínský, 48. Kolínský, 56. Šanda, 60. Šanda – 9. Dolejš, 45. Černý, 58. Černý. Rozhodčí: Jakub Šimek – Martin Klán, Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0, Diváků: 176.
Sestavy: 
FbC Písek: Dvořák – Mikeš (C), M. Kučera, D. Kučera, Staněk, Trkovský – Kolínský, Cigánek, Šanda, Mixan, Měřička, Štěpán, Teska
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Jan Loskot, Čáp, Plocha, Staněk, Kotrba, Susmilich, Stráňka – Černý (C), Trojáček, Kolář, Strouhal, Hrůza, Jakub Loskot, Keyzlar, Dolejš, Štván

Zhodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejše: Parádní sezona tohohle mladého týmu za což jim moc děkuji. Dnes nádherný zápas, který měl vynikající atmosféru a byl hoden derby píseckého okresu. Děkuji všem a přístí sezonu přijdeme ještě silnější.

Jak viděl duel kapitán týmu Adam Černý? Vyrovnané utkání se skvělou atmosférou. Moc nás mrzí, že jsme nedokázali potěšit skvělé fanoušky, kteří nás do Písku přijeli podpořit. Zápas rozhodla asi inkasovaná branka v přesilové hře, kdy Písek odskočil, pak už se to těžko dohánělo. Bohužel Písek v zápase ukázal své zkušenosti, kterých má oproti nám dostatek. My zkušenosti potřebujeme ještě nabrat. Jsem hrdý na svůj tým, i když nakonec si play-up nezahrajeme, tak končíme na krásném čtvrtém místě, což bychom si před sezonou ani nepomyslili.

Jak již bylo zmíněno, tak mužskému A-týmu nakonec chyběl pouhý jeden bod k účasti v play-up. Svěřenci trenérů Dolejše s Jiříkem nakonec základní část zakončili na čtvrtém místě, což je skvělým výsledkem. Pro milevské šlo totiž o historicky první odehraný celý ročník v celostátní soutěži. Nejmladší celek v soutěži tedy ukázal svoji sílu, na kterou bude chtít jistě navázat v příští sezoně!