Starší žáci modří zakončili základní část na čtvrtém místě

V neděli vyrazili ke svému poslednímu turnaji v základní části starší žáci modří. V rámci prvního koše odcestovali do nedalekého Písku. Svěřenci Adama Černého se mezi elitou postupně utkali s českobudějovickými Štíry a Pískem.

V úvodním duelu Milevští narazili na silnější celek českobudějovických Štírů. Do zápasu lépe vstoupil soupeř, milevští byli zřejmě ještě v autech a po slabém úvodu prohrávali 0:3. Po pauze sice Došwiháci dokázali snížit, soupeř je však na bližší kontakt nepustil, vždy se mu podařilo odskočit a v utkání nakonec zvítězil 7:3.

Stejným výsledkem dopadl i druhý duel na turnaji, tentokráte však ve prospěch milevského celku. Svěřenci Adama Černého si dokázali poradit s druhým týmem českobudějovických Štírů. Milevští od začátku diktovali tempo a soupeři dokázali odskočit. Po téměř celé utkání si Došwiháci drželi minimálně dvoubrankový náskok. Pohlednými akcemi si pak zvýšili reputaci před posledním duelem, ve kterém se poměřili s domácím Pískem.

Po dalším zaspaném úvodu prohrávali Došwiháci po osmi minutách už o čtyři branky. Po následném oddechovém čase však přišel na palubovku úplně jiný tým. Draví Došwiháci se hnali za obratem, postupně stahovali náskok soupeř a srovnání bylo opravdu blízko. Bohužel se to nepovedlo, soupeř navíc přidal pojišťovací trefu do prázdné branky a mohl slavit. I tak Milevští ukázali v posledním duelu své zbraně, velcí bojovnící utkání nezabalili a na závěr nedělního turnaje vytvořili slušné drama.

Sestava: Novák – Prokop, Vejdovcová, Habart, Hrych, Řehoř, Řezba, Kraus, Pištěk, Koudelka

Jak viděl turnaj trenér Adam Černý? V prvním duelu jsme prospali začátek, prožili jsme si takový zápas blbec, nic se nám moc nedařilo. Naopak v druhém duelu jsme se zvedli, diktovali jsme tempo a moc soupeře do hry nepouštěli. Ve třetím duelu jsme rychle prohrávali, při následném oddechovém čase jsme trochu změnili taktiku, což se vyvedlo. Začali jsme stahovat a myslím si, že jsme si srovnání zasloužili. Bohužel se na konci projevilo už nedostatek sil a hlavně naše velká neproduktivita, která nás trápí celou sezonu a sráží ve vyrovnaných zápasech. I tak hodnotím turnaj velmi kladně, zahráli jsme vyrovnaně s Pískem, který nás čeká v kvalifikaci na MČR. Věřím, že se dobře připravíme v následujících týdnech a s chutí vyrazíme porvat se o postup. Věřím, že nejsme bez šance.

Došwiháci se se základní části rozloužili jednou výhrou a dvěma porážkami, celkově obsadili konečné 4. místo. V boji o kvalifikaci na MČR vyzvou na konci března lídra z Písku a Meťák České Budějovice.