Starší žáci bílí zakončili sezonu dvěma výhrami

V sobotu 12. 3. vyrazil bílý tým starších žáků k posledním bitvám v sezoně do krajské metropole. V Českých Budějovicích se mladší tým Došwihu rozloučit s ročníkem povedenými výkony a potvrdit zlepšující tendenci svých výkonů.

V rámci třetího výkonnostního koše vyzvali jako první Milevští tým Netolic. Soupeř vstoupil do utkání lépe a po pěti minutách vedl 2:1. Došwiháci však rychle vyrovnali a začali překlápět vedení na svoji stranu. Ještě do pauzy dokázal milevský celek jít do vedení 4:2. Ve druhém poločase navíc Došwiháci ve své aktivitě pokračovali, přidávali pěkné branky a s přehledem si došli po úvodní vítězství v turnaji. Skóre se nakonec zastavilo na výsledku 9:4.

Ve druhém utkání čekal na milevské čekala Florbalová akademie České Budějovice. I přes ztrátu na začátku zápasu Milevští potvrdili roli favorita. Po celé utkání svěřenci Zdeňka Duška diktovali tempo hry a po pohledných souhrách navyšovali své vedení. Díky výsledku 11:6 si zajistili druhé vítězství.

Došwiháci vyrazili na turnaj v osmi hráčích do pole díky řadě absencí. To se projevilo v posledním duelu, ve kterém se střeli s domácím Meťákem České Budějovice. Budějovičtí od začátku působili svěžím dojmem a milevské tlačili. Došwihákům zápas příliš nevyšel, i přes velkou snahu utrpěli Milevští porážku.

Sestava: Novák – Hrych, Řehoř, Vaniš, Macko, Barták, Koudelka, Řezba, Fořt

I přes porážku v posledním duelu sezony si Milevští odvezli z krajské metropole dvě parádní výhry. Především však trenér Zdeněk Dušek ocenil nasazení a progres, který tým za celý ročník udělal. Tým tvořili hráči především ročníku 2008, příští rok tedy budou pokračovat ve starších žácích a my se těšíme, co nám kluci ukáží!