DOŠWICH slaví 10 let!

Náš klub oslaví tuto neděli 12. června od 14 hodin ve sportovní hale a na venkovním hřišti na den přesně desetileté výročí od svého založení. I přes poměrně krátkou historii se rozhodně máme čím pochlubit. Začínali jsme s jedním týmem mladších žáků, ke kterému se postupem času přidávalo více dětí a náš klub se vyvíjel až do dnešní podoby, kdy se můžeme pyšnit už šest let plnou chlapeckou strukturou s bezmála 200 aktivními členy!

Nejsme tu dlouho, ale dokázali jsme už hodně, a proto se těšíme na všechny své současné i minulé členy, kamarády a příznivce, pro které bude připraveno posezení s pohoštěním a dobrovolným sportovním programem!

Z úst prezidenta klubu, jednoho ze zakladatelů:

Ten čas nám opravdu letí. V případě existence našeho klubu, ale nelituju ani jediného okamžiku. Když se vrátím na začátek tak moje myšlenky se vrací do malé kobercové tělocvičny, kde tenkrát ještě parta mladých tatínků začala plácat sport jménem florbal. Bylo v tom nadšení a zábava v každém okamžiku. Přišel čas, kdy se i naše děti začaly zajímat, co tam v té tělocvičně děláme, a tak jsme je vzali mezi sebe. Začalo se tam rodit něco, o čem jsem netušil, kde to může skončit. Přesně si pamatuji události, které byly okolo data 12. 6. 2012. Nadšení trvalo, touha něco posunout byla obrovská. I když byly chvilky, že to trochu bolelo tak rozhodnutí založit klub s podporou mých kamarádů dozrálo ke skutečnému činu. A tak se to narodilo. Narodil se klub, který i když byl v plenkách s pár kluky, měl obrovskou atmosféru a touhu bavit se sportem. Jsem moc rád, že jsme postupně nakazili spoustu nových rodičů a hlavně dětí. Bylo to v našich končinách něco nového. A i když nám někteří úplně nefandili, my jsme si šli stále svojí cestou, protože jsme jí věřili. Jak se ukazuje i dnes byla to cesta správná a přilákala velké množství nadšeně sportujících dětí. A to je smysl celého našeho působení. Vyzvat děti a mládež ke sportu a pohybu. Ukázat jim cestu, která vede k výborné partě, k radosti a ke spoustě zážitků. Vše podpořené plným zdravím.
Když se podívám těch deset let zpátky, vidím obrovský kus práce, kterou odvedli hráči, trenéři, ale i rodiče. A to jsou ty tři pilíře, které tvoří náš klub takovým jaký je. Spolupráce všech těchto nadšenců nám dává příležitost naplňovat naše vize a cíle. Patří jim za to obrovský dík a respekt. Udržovat tuto atmosféru, nadšení a přitom překonávat překážky, které hlavně poslední dobou přichází, není vůbec lehké, ale nám se to daří a já jsem za to moc rád.
Velký dík také patří našim partnerům. Městu, které nás podporuje od samého začátku. Dále sponzorům, bez jejichž podpory by to šlo také daleko hůře. Dále školám a školkám v našem městě, kde spolupráce je na vynikající úrovni. Prostě díky všem, kteří nás podporují a fandí naší myšlence.
Co závěrem. Během těch deseti let naším klubem propluly stovky dětí. Když pominu opravdu skvělé sportovní výsledky, tak jsem pyšný na to, že jsme se podíleli na výchově tak velkého množství mladých lidí. Vždyť z některých jsou dnes už dospěláci. A ta výchova měla smysl. Dnes vidím slušné lidi, kteří si ze sportovního prostředí a našeho klubu odnesli velmi dobré charakterové vlastnosti, které je budou provázet celým životem. Tuto vizi a cíl jsme měli vždy a do budoucna vždy mít budeme. Chceme se i nadále stávat tím důležitým článkem výchovy a přes sportovní prostředí ovlivňovat výchovu dětí a mládeže.

Lukáš Dolejš
prezident klubu

BUĎTE S NÁMI TAK, JAKO MY JSME S VÁMI.
V neděli na viděnou DOŠWIHÁCI!