Mužské áčko si z Pelhřimova odvezlo postup do dalšího kola poháru ze druhého místa

Předposlední srpnový víkend odstartovala hlavní část nového ročníku Poháru Českého florbalu. Nechybělo u toho ani naše mužské áčko, které v rámci 1. kola zamířilo do Pelhřimova, kde během soboty a neděle bojovalo proti kvalitním soupeřům o postup do další fáze.

Pohárová cesta pro milevský celek odstartovala v sobotu těsně po poledni, soupeřem svěřencům trenérské dvojice Dolejš – Jiřík se stal Meťák České Budějovice. Start Došwiháci vůbec nezachytili, soupeř byl všude rychleji, jejich chuť zaskočit favorita byla velká a i díky dlouhé početní výhodě si dokázal vypracovat náskok 4:1. Od tohoto momentu se však vývoj na hřišti začal měnit. Došwiháci zareagoval na nepovedený začátek nejlépe, jak mohli. Díky zvýšené aktivitě se milevskému výběru podařilo skóre obrátit na svoji stranu. Do konce zápasu se soupeři již nepodařilo vstřelit žádnou branku, naopak Došwiháci jich od stavu 1:4 nasázeli do sítě soupeře hned sedm, a tak zapsali na úvod výhru 8:4.

Ve druhém sobotním duelu čekal na milevský tým poněkud těžší oříšek. Vyzvali totiž velkého favorita skupiny, domácí Pelhřimov. Utkání mělo od začátku velké tempo. Milevští do něj vstoupili výrazně lépe než do prvního sobotního duelu a rychle se dostali do vedení. Soupeřova odpověď však netrvala dlouho a rychle se mu podařilo skóre otočit. Do konce první třetiny se však milevskému týmu podařilo srovnat stav. Rozhodující momenty duelu přišly ve druhé třetině. Z bitvy u mantinelu dokázali Pelhřimovští vydolovat kotouč a dostat se do vedení. Za necelé tři minuty navíc domácí utekli při přesilovce Došwiháků a navýšili náskok. Během třetí části Milevští bojovali o zdramatizování, neustále dotahovali, zkušení domácí si však už vítězství nenechali utéci.

Sobotní sestava: Hejný – Plocha, Kolín, Chalupa, Stráňka, Keyzlar, Černý, Dolejš, Dvořák, Doubek, Loskot, Heřmánek, Volf

Nedělní dvojboj odstartovali Došwiháci soubojem s týmem nazývaným Texas Longhorns. Utkání mělo od startu jasného krále, Došwiháci šli rychle do vedení, které postupně navyšovali. Během většiny duelu drželi Milevští balonek na svých holích a mohli si tak vyzkoušet rozehru či další situace. I díky pohledným akcím nakonec dotáhl milevský celek zápas k výhře 12:0. Mladý brankář Adam Hejný si tedy zapsal vychytané čisté konto!

Celý program 1. kola Poháru Českého florbalu zakončili Došwiháci bitvou s tradičním rivalem ze Strakonic. Do duelu Milevští dobře vstoupili a ujali se vedení 2:0. Soupeř sice dokázal snížit, do úvodní sirény však milevský tým opět odskočil na rozdíl dvou branek. Utkání od začátku provázely velké emoce, kterým jako první podlehli Milevští, čímž nabídli soupeři přesilové hry. Ani jedna se však soupeři nepodařila využít. Během druhé části se prosadili oba celky jednou, a tak si Došwiháci odnášeli do poslední třetiny dvoubrankový náskok. Ten se jim však nepodařil udržet. Soupeř dokázal využít nepozornosti milevských a dvěma brankami během necelých dvou minut na konci zápasu srovnal. I remíza však stačila milevskému týmu k uhájení druhé pozice ve skupině a zajištění tedy lepší výchozí pozice do dalšího kola.

Nedělní sestava: Kahoun, Hejný – Plocha, Čáp, Chalupa, Kolín, Heřmánek, Loskot, Doubek, Keyzlar, Dolejš, Dvořák, Volf, Staněk

Jak byl spokojen s průběhem prvního kola Lukáš Dolejš? Pohárový víkend se nám podařil. Odehráli jsme zápasy proti soupeři z Národní ligy, divize i nižších soutěží. I když jsme hráli v nekompletní sestavě doplněni o juniory, tak celý tým odvedl velmi dobrý výkon. Stanovili jsme si, jak by měla naše hra vypadat a kluci to postupně naplňovali. Pohár bereme sice jako přípravu, ale už se hrají zápasy, kde jde o postup do dalšího kola. To se nám povedlo z krásného druhého místa a už teď se těším na boj ve druhém kole. Vrcholí nám příprava na nový ročník divize a juniorské ligy. Jsem tedy rád, že obraz hry začíná být dle našich představ.

A jak viděl celý pohárový víkend kapitán týmu Adam Černý? Každý pohárový zápas byl v něčem jiný a něco jiného nám ukázal. V prvním duelu s Meťákem jsme nezachytili začátek a rychle jsme prohrávali o několik gólů. Ukázala se však síla týmu, nezabalili jsme to a herní kvalitou jsme dokázali duel otočit a zvítězit. S Pelhřimovem, který v loňské sezoně bojoval v soutěži výše dokonce o postup, jsme odehráli vyrovnané klání. Dokázali jsme si, že když plníme pokyny trenérů a hrajeme hru, kterou pilujeme v tréninkách, tak to má úspěch. I přesto že jsme nakonec padli, tak tento zápas byl pro nás velkým povzbuzením. V zápase s Texasem jsme si mohli nacvičit hru na balonku a tvorbu hry. Po výraznou dobu zápasu jsme drželi balonek na hokejkách, což jsme dokázali proměnit v branky. Se Strakonicemi to byl klasický derby zápas, plno osobních soubojů a emocí. Možná zbytečně jsme se několikrát soupeřem nechali vyprovokovat ke zbytečným reakcím, naopak pokud jsme si hráli svoji hru, tak jsme soupeře florbalově přehráli. To je také velké ponaučení do sezony. Jsem rád, že jsme obsadili druhou příčku a můžeme v poháru pokračovat. Takovéto prověrky před sezonou jsou pro nás opravdu důležité a přínosné.

Milevští si tak o víkendu zajistili postup do další fáze Poháru Českého florbalu, která je čeká již nadcházející víkend. Na domácí palubovce přivítají v neděli od 17 hodin Jindřichův Hradec. Během utkání je připraven pro diváky bohatý program. Pro více informací sledujte naše sociální sítě! Přijďte opět po pauze podpořit naše áčko a pomoci týmu k postupu do dalšího kola!