Drama s radostným koncem! Mužské áčko udolalo Písek a v poháru pokračuje

V neděli 4. září naplno pokračoval Pohár Českého florbalu 3. kolem. Nechyběli u toho ani Došwiháci, které po postupu přes Jindřichův Hradec čekala výzva v podobě ambiciózního okresního rivala z Písku. Duel byl naplanován na hřiště soupeře, úvodní hvizd zápasu zazněl v 18 hodin.

Povedenější vstup do zápasu měli Milevští, kteří si díky své aktivitě vypracovali hned ze startu zajímavé šance, ani jedna se však nepodařila proměnit, a tak trestal soupeř. Po chybně rozehrané standardní situaci se dostali Písečtí do přečíslení a zásluhou Prokopce i do vedení. To však netrvalo dlouho. Hned po dvanácti sekundách totiž skóre dokázal srovnat Lukáš Trojáček. Ve své aktivitě svěřenci trenérské dvojice Jiřík, Dolejš pokračovali i ve zbytku úvodní části. Odměněni za to byli ale pouze jednou brankou, tu vstřelil Jan Keyzlar, který využil těsně před jejím koncem přesilovou hru.

Úvod druhé periody nabídl podobný obrázek. Došwiháci pokračovali v nastolené hře, která přinesla další trefu. Po spolupráci sourozenců Trojáčkových se prosadil mladší z nich Jakub, pro něhož šlo o premiérovou trefu v mužské kategorii. Postupem času se však hra začala vyrovnávat, Milevští ustoupili ze své aktivity, čehož se snažil soupeř těžit. I přes několik šancí se domácímu Písku do druhé pauzy skórovat nepodařilo, Milevští si tak odnášeli nadějný náskok.

Ve třetí části Písečtí ještě zvýšili svoji útočnou aktivitu, čehož nakonec dokázali vytěžit srovnání. Během pouhých čtyř sekund se prosadili Mikeš s Králíkem a milevský náskok byl smazán. Do konce základní hrací doby zbývalo více než jedenáct minut, branka však ani na jedné straně nepadla. A i přesto že na konci zápasu měli Písečtí výhodu přesilové hry. Díky obětavost milevských a Kahounovi v brance se však obrat nekonal.

Prodloužení pokračovalo ve svižném tempu, oba týmy to rozbalily naplno. Šance na obou stranách však končily na brankářích. Ani Milevští nenaložili úspěšně s nabídnutou šancí v podobě přesilovky, a tak drama před 155 diváky musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Došwiháci zachovali chladnou hlavu. Hned úvodní trojice milevských exekutorů byla totiž úspěšná. Postupně se prosadili Jakub Loskot, Adam Černý a Jan Keyzlar. V brance poté dopustil soupeři pouze jednou nájezd proměnit Miloš Kahoun, a tak na straně milevského celku mohla vypuknout velká radost. Došwiháci zvládli velké derby a mohli se radovat z postupu do 4. kola, kde vyzvou Říčany!

Sestava: Kahoun (Zeman) – Keyzlar, Chalupa, Plocha, Čáp, Kotrba, Loskot Jan, Stráňka – Černý (C), Loskot Jakub, Dolejš, Trojáček L., Staněk, Trojáček J., Dvořák, Hrůza, Kolář

Jak viděl duel trenér Marek Jiřík? Skvělé utkání z obou stran. Do zápasu jsme vstoupili daleko líp než Písek a první třetinu jsme jasně dominovali na hřišti. Bohužel jsme na výbornou první třetinu nedokázali navázat a Písek se začal dostávat do zápasu. Celý zápas nás srážela naše efektivita v zakončení. Nájezdy už jsou klasická loterie, která vyšla i díky skvělému Milošovi Kahounovi v bráně. Jsem rád, že jsme derby zvládli a těšíme se na další kolo v poháru. 

Duel zhodnotil také strážce milevské svatyně Miloš Kahoun:
Skvělý zápas, kde se nám podařilo utéct soupeři na rozdíl dvou branek. Bohužel jsme potom v dostali dvě slepené branky a soupeř se vrátil do hry. Naštěstí jsme dokázali v závěru ubránit oslabení a skvěle zabojovali i v prodloužení. Krásný zápas, který měl snad vše, jsme rozhodli v nájezdech a těšíme se na další kolo. Budeme chtít postoupit dál a dostat tím do Milevska zvučného soupeře. 

Na výhru v okresním derby budou chtít Došwiháci navázat již tuto sobotu, kdy odstartuje nový divizní ročník. Milevští se představí od 18 hodin na domácí palubovce, hostit budou nováčka soutěže ze Soběslavi. Přijďte kluky podpořit přímo do haly!