V Dražicích proběhlo tradiční soustředění, hráči polykali těžké dávky

Od středy 10. do neděle 14. srpna proběhlo v Dražicích tradiční letní soustředění. Do Dražic se v letošním roce sjeli hráči ze čtyřech kategorií. Jako tradičně se kempu účastnili mladší žáci, starší žáci, dorostenci a junioři.

Po příjezdu do Dražic následovalo úvodní slovo všech trenérů a představení plánů. Utvořily se dvě tréninkové složky. Mladší a starší žáci se spojili do jedné skupiny. Dorostenci a junioři poté do skupinky druhé. Díky tomu měly všechny čtyři kategorie výrazný přístup do haly, kam se skupinky podívaly několikrát za den. Pro menší kategorie bylo soustředění pojato především pro utmelení party. Hráči strávili pospolu pět dnů, zasoutěžili si v různých činnostech venku a především absolvovali řadu tréninkových jednotek zaměřených na individuální schopnosti.

Dorostenci a junioři měli soustředění přímo uzpůsobené v návaznosti na letní přípravu, kterou absolvovali. Trenéři se snažili ladit některé herní věci před sezonou. Zároveň došlo i na volbu kapitána juniorského týmu, vymezení pravidel a samozřejmě i k utužení party. Hráči byli během pětí dní neustále pospolu, díky čemuž se jim podařilo založit základ úspěšné party, která bude v sezoně válčit proti soupeřům.

Svůj pohled na soustředění nabídl trenér Jaromír Hrůza: Soustředění mělo opět dvě roviny a to z pohledu nastartování fyzičky po prázdninovém odpočinku spolu s individuálními dovednostmi každého hráče a hráčky a pak rovinu sociální pro utužení party a vytvoření správného kolektivu s přatelskou atmosférou

Všichni aktéři soustředění věří, že povedených pět dnů zužitkují na startu nových ligových ročníků, které se již nezadržitelně blíží!